Plos freefrom 361 LIDL LACTOOE Joghurt 150g MINDEN JÓT, JÓ ÁRON! VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN A LIDL-BŐL! GLUTÉN-ÉS LAKTÓZ- mentes Lisztkeverék Castello free rom Gluténmentes Lisztkeverék GLUTEN A napi öt étkezésből álló, változatos étrendet Galló Nóra, a Lidl dietetikus szakértője állította össze Széll Tamás receptjeit is felhasználva. lidl.hu/etrend
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT. ad ARO Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HÉTFŐ Reggeli Sonkás-avokádós szendvics főtt tojással Hozzávalók 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér 2 db közepes érett avokádó Ízesítők: néhány csepp citromlé, só, Kania őrölt fehér bors 4 szelet Pikok Pure Füstölt Sertéskaraj 1 db főtt tojás felkarikázva 8-10 karika kígyóuborka » lilahagyma opcionálisan >> >> >> >> Elkészítés Először avokádókrémet készítünk, amellyel megkenjük a szendvicset. Ehhez villával összetörjük a ½ avokádó húsát, majd hozzáadunk ízlés szerint néhány csepp citromlevet, egy csipet sót és őrölt fehér borsot. Kenjük meg a 2 szelet magos gluténmentes kenyeret az avokádókrémmel, tegyük rá a 4 szelet sonkát, a főtt tojás karikákat, valamint a felkarikázott kígyóuborkát. Ízlés szerint tehetünk bele vékony karikára vágott lilahagymát is. Fogyasszuk egészséggel! GUTENLAKTÓZ- mentes Tízórai Piles freefrom LACTOSE Joghurt 150g GLUTEN LAKTÓZ mentes 1 db alma, 1 doboz Pilos free from laktózmentes joghurt LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!
Pirított karfiol, lencsés gremolátával GLUTEN- LAKTÓZ- mentes Ebéd Pirított karfiol, lencsés gremolátával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók » Karfiol – 1 nagy fej » Lencse – 8-12 dkg » Fokhagyma – 2 fej Sonkahagyma, aprítva – 1 fej +1 fej » Újhagyma – 2 szál » Petrezselyem – 2 nagy köteg Snidling – 1 köteg » Kakukkfű, friss – 5-6 szál » Citrom – 2 db » Mustár – 1 ek Fehérbor ecet – 5-6 ek Sárgarépa – 1 szál Angolzeller – 1 szál » Olívaolaj – 0.5 dl » Napraforgóolaj – 5-6 ek » Só >> >> >> >> >> Cukor >> Kania őrölt feketebors Elkészítés A karfiolt nagyobb cikkekre vágjuk torzsával együtt, hogy egyben maradjanak a cikkek! Az esetleges leeső részeket késsel összeaprítjuk és félretesszük. A nagy, szép karfiolcikkeket enyhén sós-cukros, citromos-fokhagymás vízben előfőzzük 2-3 percig, hogy egy leheletnyit megpuhuljanak. Ha elkészült a karfiol, kivesszük a vízből és félretesszük! A lencsét kisebb fazékba tesszük, dobunk mellé egy kevés sárgarépát, angolzeller felét, sonkahagymát, kakukkfüvet, fokhagymát, majd 10- 15 perc alatt puhára, de még feszesre főzzük. Ha kész a lencse leszűrjük, a zöldségeket mellőle nem használjuk. A leszűrt lencsét ízesítjük sóval, borssal, aprított friss fokhagymával, sonkahagymával, kevés mustárral és fehérborecettel, olívával. A beízesített lencséhez adjuk a rengeteg aprított petrezselymet, újhagymát, kevés reszelt sárgarépát, snidlinget, aprított angolzellert, reszelt citromhéjat, kevés kakukkfüvet. Ha kész a lencsés gremolata, a szép nagy karfiolcikkeket kevés olajon lassú tűzön aranybarnára pirítjuk vagy akár faszénen is grillezhetjük! A forró sült karfiolt sózzuk, borsozzuk, olívával meglocsoljuk és gazdagon hintünk a tetejére a petrezselymes-lencsés gremolátából. Azonnal, frissen fogyasztjuk. Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL
LIDL VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! HINDEN JOT, Jd ARO 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei Uzsonna Solevita super smoothie antioxidant, házi müzliszelet Hozzávalók 1 normál méretű tepsihez » 3 db érett banán » 20 dkg zabpehely** 2 ek. chia mag* (lenmagot is használhatunk) » 4 ek. aszalt tőzegáfonya (más, lehetőleg cukrozatlan aszalt >> gyümölccsel is kiváltható) 4 ek. Belbake kókuszreszelék >> Elkészítés A meghámozott banánokat villával összetörjük, ebbe szórjuk bele a 20 dkg gluténmentes zabpelyhet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a chia magot vagy a lenmagot, valamint 3-4 evőkanál aprított cukrozatlan aszalt gyümölcsöt. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és közepesen meleg előmelegített sütő ben (160 fok) 12 percig sütjük. Miután kissé kihűlt tets zőlegesen daraboljuk. Dobozban több napig is eláll. Solevita Super SMOOTHIE Tipp: fogyaszthatjuk önmagában, de egy pohár smoothie-val vagy egy almával is nagyszerű párost alkot. Vacsora ANTIOXIDANT Apple, Mango, K Cucumber &other Frus GLUTÊN- LAKTÓZ- mentes chef select ENEM HAZA TERMEK free from Spaghetti Milanese GUITER LACTOSE 330g Chef Select Free From Spaghetti Milanese, ½ csomag Chef Select salata mix olívaolajjal LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását. **A zabpehely természeténél fogva glutėnmentes. Az al apanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentesség. GLUTEN-LAKTÓZ- Mentes 4
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT. JG ARON KEDD Reggeli Hozzávalók 2 db tükörtojás olívaolajon sütve 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér ½ kaliforniai paprika RUTÊN LAKTÓZ- mentes 4-5 szem hónapos retek Tízórai GLUTÊN LAKTÓZ mentes Chef Select humusz sárgarépahasábokkal Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL
Kacsamellfilé szalonnas sült kelbimboval és édesburganyával GUTENLAKTÓZ- mentes Ebéd Kacsamellfilé szalonnás sült kelbimbóval és édesburgonyával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Húsfarm kacsamellfilé – 400
g Édesburgonya, egész, héjasan – 3-400
g Kelbimbó, félbevágva – 300
g Dulano Kolozsvári szalonna, apróra vágva – 80 g Castello barna cukor – 1-2 csipet Pilos laktózmentes vaj – 3-4 ek Kakukkfű, friss – 5-6 szál » Rozmaring, friss – 1 szál » Fokhagyma, héjasan – 2 gerezd Narancs leve és héja – 1/2 db » Kania őrölt feketebors – ízlés szerint » Castello só – 0,5 kg >> >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés Kb. fél-egy cm vastagságban sót teszünk egy kisebb edény aljába, majd rátesszük az alaposan megmosott héjas édesburgonyát. 180 Celsius-fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 50-60 percre, míg vajpuhára sül. Közben sütőpapírból kis tasakot készítünk, amelynek széleit tűzőgéppel összetűzzük, majd ebbe töltjük a félbevágott kelbimbót, aprított szalonnát, csipet cukrot és sót. A tasak száját visszahajtjuk, megtűzzük és az édesburgonya mellé tesszük a sütőbe, kb. 30-40 percre. Célszerű úgy időzíteni, hogy egyszerre legyenek kész! Míg sülnek a zöldségek, beirdaljuk a kacsamell bőrét, a hártyákat eltávolítjuk. Ha letelt a zöldségek sütési ideje, az édesburgonyát pucoljuk meg és villával kissé törjük össze, mint egy törtburgonyát, tegyük langyos helyre pihenni tálalásig. A kelbimbót hagyjuk a tasakban. Ha ezzel megvagyunk, egy serpenyőben a kacsamellfilének a bőrös felével elkezdjük kisütni a zsírját. Ha a bőr szép aranybarna, a zsírt leöntjük, a mellet megfordítjuk. Adunk hozzá egy kanálnyi friss vajat, két gerezd zúzott héjas fokhagymát, egy szál rozmaringot, néhány szál friss kakukkfüvet. A tüzet alacsony fokozatra állítjuk, és vajjal locsolgatva sütjük 7-8 percig, míg szép rózsaszínre sül. (Ha vastagabb a mell, nyugodtan be is dobhatjuk a sütőbe 4-5 percre akár!) Ha megsült a kacsamell, vegyük ki a serpenyőből, alufóliával és egy konyharuhával letakarva pihentessük pár percet, míg befejezzük a köreteket: a kelbimbót kibontjuk a tasakból és egy tányérra rendezgetjük, az édesburgonyából pedig kanalazunk mellé. Szeleteljük fel a kacsamellet és ezt is rendezgessük el a tányéron. A serpenyőben, amelyben időközben megbarnult a vaj a kacsa sütögetése közben, használjuk mártásként! Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pár csepp narancslevet és héjat, esetleg kevés friss vajat, majd meglocsoljuk vele a húst és a zöldségeket is! LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO Uzsonna Chia magos poharas desszert Hozzávalók 2 adaghoz » 40 g chia mag* 300
ml natúr kókuszjoghurt 1 db közepes banán ½ tk. vanília (Belbake vanília rúd) >> >> >> Elkészítés A chia magot, a kókuszjoghurtot, a tisztított karikára vágott banánt és a vanília őrleményt krémesre turmixoljuk, poharakba öntjük és kb. 20 percig állni hagyjuk a hűtőszekrényben. Villámgyors, tökéletes alakbarát desszert, de kiváló tízóraira vagy uzsonnára is! GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Vacsora Lassan sült zeller pirított gombákkal, zöld almával és salátalevelekkel Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Fokhagyma – 1 gerezd » Zöldalma – 1 db » Zeller centrifugált leve – 1 dl » Primadonna olívaolaj – 0.5 dl » Mustár – 1 kk Salátalevelek tetszőlegesen, vegyesen – 1-1 marék Kania őrölt feketebors – ízlés szerint » Castello só » Castello barnacukor Hozzávalók Zellergumó, egész, héjasan – 1 db, két ökölnyi méretű » Gombák, friss, vegyesen 2-3 féle – 20 dkg Savanyú csemegeuborka, aprítva – 1 db Vita D’or napraforgóolaj – 3-4 ek +1 dl Dió- vagy tökmagolaj – 3-4 ek » Acentino fehér balzsamecet – 3-4 ek Citrom – 1 db Petrezselyem, leveleire szedve – 1 köteg >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés Az egész, héjas zellert alufóliába csomagoljuk, de előtte gazdagon sózzuk, kevés cukrot hintünk rá és kevés napraforgóolajjal is meglocsoljuk. 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük 3-4 órán keresztül, míg vajpuha nem lesz és egy villát ellenállás nélkül bele tudunk szúrni. Kicsomagoljuk és a puha sült zellert megpucoljuk. A zeller belső részét villával kisebb-nagyobb darabkákra törjük, vagy késsel aprítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, pár csepp citromlével, dió- vagy tökmagolajjal és az aprított, savanyított csemegeuborkával. Félretesszük pihenni, közben langyosra hűtjük. Amíg pihen a zeller elkészítjük a dresszinget és a zöld almát: A zeller juice-t felforraljuk és kissé besűrítjük, majd ízesítjük sóval, borssal, mustárral, fehér balzsamecettel, olívával. Pikáns, mély ízű se nem híg, se nem sűrű, mozaikos dresszinget kapunk. Ha elkészültünk a dresszinggel, elkészítjük a petrezselyemolajat. Az 1 dl olajba tépkedjük a petrezselyem leveleit és kézi turmixal selymesre pürésítjük, majd finomszűrőn leszűrjük. A petrezselyem szárát apróra vágjuk és, hozzáadjuk a dresszinghez! A zöld almát csinos, vékony cikkekre vágjuk és a petrezselyemolajba tesszük marinálódni, hogy szép zöld legyen. Ha az almával is elkészültünk, tűzforró serpenyőben megpirítjuk a gombákat, ízesítjük sóval és borssal, egy gerezd zúzott fokhagymával. Egy tányér közepére halmozunk a langyos sült zellerből, a tetejére a frissen pirított gombákat és pár cikk almát, majd tetszőleges, friss GLUTÊN LAKTÓZ- mentes salátaleveleket. Gazdagon meglocsoljuk a dresszinggel és langyosan fogyasztjuk. Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását.
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO SZERDA Reggeli Csokis-áfonyás zabkása Hozzávalók » 50 gramm zabpehely** 250 ml Pilos free from laktózmentes tej » 10 g Belbake kakaópor (250 g-os, fémdobozos) 1 mk. Mikado örölt fahéj » 120 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott) » 1 tk. méz >> Elkészítés Egy kis lábasban feltesszük melegedni a tejet, beleszórjuk a gluténmentes zabpelyhet, a kakaóport és az ízesítőket. Néhány perc alatt készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Tízórai GLUTÊN-LAKTÓZ-. mentes Pilos Laktózmentes túró LACTOSE MAGYAR GERMÉK 250g Rukkolás-tökmagos turókrém Hozzávalók 4 adaghoz GLUTENLAKTÓZ- mentes 250 g Pilos free from laktózmentes tehéntúró 150 gramm Pilos free from laktózmentes joghurt 3 nagy marék rukkolalevél 20 g hántolt, pörkölt tökmag* 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek. Primadonna olívaolaj >> >> >> >> >> ½ tk. Castello só >> Kania őrölt fehér bors – ízlés szerint + 2 szelet Tastino Puffasztott rizs szelet vagy 1 nagy maréknyi Sondey Barnarizs-chips >> >> Elkészítés Egy tálban villával összetörjük a laktózmentes túrót és krémesre keverjük a szintén laktózmentes joghurttal, illetve az olívaolajjal. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott rukkolát, a durvára vágott tökmagot, majd sóval, borssal ízesítjük. Kiváló szendvics feltét vagy mártogatós, melyet sárgarépa-, kígyóuborka- és szárzellerhasábokkal fogyaszthatunk. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását. **A zabpehely természeténél fogva gluténmentes. Az alapanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentessėg. free from
GLUTEN-LAKTÓZ Pontyfilé rácpontyszerüen mentes Ebéd Pontyfilé rácpontyszerűen Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók » Pontyfilé, irdalt – 60-70 dkg » Vöröshagyma, tisztítva – 2 fej Dulano Kolozsvári szalonna, csíkozott – 10 dkg » Burgonya, tisztítva – kb. 6 db ökölnyi méretű Paradicsom, forrázva, héj nélkül – 2 fej Hegyes erős paprika – 1 db TV-paprika – 2-3 db Kápia paprika – 2-3 db » Fokhagyma – 2+1 gerezd » Pikok sertészsír – 2-3 ek Vita D’Or napraforgóolaj – 1 liter Mikado fűszerpaprika – 1+1 ek Pilos laktózmentes tejföl – 4 dl Castello free from gluténmentes lisztkeverék – 300
g » Castello só – ízlés szerint >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés A pontyfilét másfél-két ujjnyi csíkokra vágjuk és alaposan besózzuk, majd félretesszük pihenni. A hagymát félfőre vágjuk és a szalonnacsíkokkal együtt kevés sertészsíron megpirítjuk. Rádobjuk a kockákra vágott, héj nélküli paradicsomot, a karikákra vágott vegyes paprikát és az aprított fokhagymát is. Ízesítjük sóval és fűszerpaprikával. Egy percig melegítjük, de nem pároljuk teljesen készre a paprikát és a paradicsomot. Ha kész a lecsó, a burgonyát konyhai zöldséggyalun leszeleteljük. Egy tűzálló porcelántálat vékonyan kikenünk zsírral és elrendezgetjük benne a burgonya felét. Ráöntjük a lecsót és betakarjuk a maradék burgonyával. Kézzel kissé lelapítjuk, és 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük 40-55 percre. Amíg sül, paprikás lisztbe hempergetjük a pontycsíkokat és forró olajban szép aranysárgára sütjük. Ha elkészültünk, kivesszük a készre sült lecsós burgonyát, és elrendezgetjük a tetején a sült haldarabokat. Kevés fűszerpaprikával és fokhagymával kikevert tejföllel megcsepegtetjük és a sütő grillfokozatán 200
Celsius-fokon 10 percet még rápirítunk (grillfunkció hiányában további 15 perc 220 Celsius-fokon). Forrón, azonnal mehet a családi asztalra! Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL
ect LIDL VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO Uzsonna VÁLASSZA KEDVENC IZÉT 9° go chel to go select Chef select to go Gyümölcssa láta 150e GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Vacsora Csirkés tortilla tekercs Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon udek Da Hozzávalók » 1 db Snack Day free from gluténmentes tortilla wraps freefrom 4 szelet Pikok Pure csirkemell sonka QUTEN » 40 gramm Freshona csemegekukorica 40 gramm Freshona vörös bab 1 db közepes paradicsom 1/2 db kápia paprika 1/4 db lilahagyma 3 ek. Pilos free from laktózmentes tejföl Ízesítők: Castello só, Kania őrölt fehér bors, koriander » és/vagy petrezselyem zöld Tortilla Wraps gluténmentes >> >> >> >> >> >> GLUTEN LAKTÓZ. mentes Elkészítés Először a tejfölös szószt készítjük el, melyhez apróra vágjuk petrezselyem vagy koriander zöldet, majd egy csipet sóval és borssal a tejfölhöz keverjük, ezzel kenjük meg a tortilla lapot. A csíkokra vágott csirkemell sonkát egy tapadásmentes serpenyőben kissé pirítsuk meg. A pirított csirkemell sonkát, a babot, a kukoricát, a kis kockákra vágott paradicsomot és kápiát, valamint a tisztított és apróra vágott lilahagymát mind a tortilla lapra halmozzuk, majd szorosan feltekerjük. Alufólia tekercsben vagy jól záródó dobozban két darabra vágva könnyen szállítható. Annyira kiadós, hogy vacsorára is megállja helyét. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 10
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO CSÜTÖRTÖK Reggeli Retro kolbászos szendvics Hozzávalók 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér 10 gramm Pilos free from laktózmentes vaj 8-10 szelet Pikok Pure Szeletelt Gyula vagy Békéscsaba kolbász 2 szelet Bluedino free from laktózmentes szeletelt trappista sajt ½ db kaliforniai paprika 1 marék Chef Select saláta mix >> >> >> freefrom Elkészítés A gluténmentes kenyérszeleteket megkenjünk a laktózmentes vajjal, rátesszük a Pikok Pure kolbász és a Bluedino laktózmentes trappista sajt szeleteket, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, majd az egy marék konyhakész Chef Select saláta mixet. Igény esetén bátran ehetünk még mellé salátát, illetve elfogyaszthatjuk a paprika másik felét is. GLUTENLAKTÓZ- mentes Tízórai Gyümölcssaláta Hozzávalók 4 adaghoz (1 adag kb. 200
gramm) 2 db közepes alma » 2 db közepes körte » 2 db narancs » 1 db datolyaszilva 1 db gránátalma » 1 fürt szőlő 1 db citrom leve (megakadályozza a gyümölcsök barnulását) 2 ek. méz (opcionális) pl.: Magyar akácméz » 1 ek. Mikado őrölt fahéj 3-4 ek. durvára vágott Alesto mandula vagy >> >> 1 >> kesudióbél Elkészítés A tisztított és megmosott gyümölcsöket körülbelül egyforma méretű kockákra vágjuk, és egy tálba halmozzuk. Az almát, a körtét és a datolyaszilvát nem szükséges meghámozni, mivel a gyümölcsök héj része is bővelkedik rostokban. A mézet és a citromlevet összekeverjük az őölt fahéjjal, majd a salátára öntjük és óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjenek össze a gyümölcsdarabok. A durvára vágott mandulát vagy diót a tetejére szórjuk, előtte serpenyőben kissé meg is lehet pirítani. Néhány órára behütjük, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: feldarabolt gyümölcsökből készíthetünk akár gyümölcsnyársat is, amely nagyon mutatós és vendégváró falatnak is tökéletes! GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Gyümölcssaláta Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL 11
Fűszeres édesburgonya fokhagymás sertésszűzzel, salátával GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Ebéd Fűszeres édesburgonya fokhagymás sertésszűzzel, salátával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Fűszeres édesburgonya fokhagymás sertésszűzzel, Citrom leve – 1 db >> Fokhagyma, reszelve – 3 gerezd » Gyömbér, friss, reszelve 1 ek Méz – 1 ek Mikado mustár – 1 ek » Kukoricakeményítő – 2-3 ek Mikado fűszerpaprika – 1 ek Kania Cayenne bors – 1 kk Kania őrölt feketebors 1 kk Castello só – ízlés szerint salátával >> Édesburgonya, hasábokra vágva – 5-6 nagyobb darab Húsfarm sertésszűz, vékony csíkokra vágva – 40 dkg » Szívsaláta -1-2 db >> >> >> >> Fodros levelű saláta – 8-10 levél >> » Madárbegysaláta – 1 marék Sonkahagyma, vékonyra szeletelve – 1 fej Vita D’Or napraforgóolaj – 1 dl Primadonna olívaolaj – 1 dl >> >> >> >> >> >> Elkészítés Az édesburgonyákat körömkefével megsikáljuk, bő vízzel leöblítjük. Rusztikus méretű, de viszonylag egyforma hasábokat vágunk belőle és egy keverőtálba rakjuk. A Cayenne borsot, a fűszerpaprikát, a sót és a frissen őrölt borsot összekeverjük egy kis keményítővel, majd rászórjuk a burgonyára. Alaposan összeforgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezgetjük, ügyeljünk, ne érjenek össze a hasábok. Napraforgóolajjal meglocsoljuk és 190 Celsius-fokos, előmelegített sütőben sütjük roppanósra, nagyjából 30-40 perc alatt. Közben a sertésszüzet vékony csíkokra vágjuk, bepácoljuk egy kis reszelt fokhagymával és gyömbérrel, frissen őrölt borssal, Cayenne borssal, minimális mustárral és olajjal. A salátát kézzel kicsit összetépkedjük. A dresszinget is pillanatok alatt ösedobjuk: kevés olívát mézzel, citromlével és hajszálvékonyra szeletelt sonkahagymával összekeverünk és félretesszük a tálalásig. Mikor elkészült a burgonya, tűzforró serpenyőben hirtelen lepirítjuk a sertésszüzet, ízesítjük egy kis sóval és tálalunk is: a burgonyából csinos kis halmot rakunk egy tányérra, a tetejére tesszük a pirított sertésszüzet és a dresszinggel bekevert salátát. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 12
LIDL VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOr. ad ARO Uzsonna Túróval töltött sült körte Pilos Hozzávalók 2 adaghoz freefrom Laktózmentes túró LACTORE 2 db nagyobb körte 250 g Pilos free from laktózmentes tehéntúró 1 db tojás ½ tk. vanília (Belbake vanília rúd) 1 tk. reszelt citromhéj 30
g Castello Fitt&Well Eritrit >> AGAR TEMEK 250g >> >> >> Elkészítés A körtét alaposan mossuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a szárát és a magházat. Egy kiskanál segítségével szélesítsük ki az üreget. Következő lépés ként keverjük ki a villával áttört túrót a tojással, az útifűmaghéjjal és az eritrittel, majd ízesítsük a reszelt citromhéjjal és vaníliával. Ízlés szerint egy kis citromlevet is adhatunk a krémhez. Osszuk négy egyenlő részre a masszát és halmozzunk gombócokat a körte csónakokba. Előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt elkészül. Tálalhatjuk fahéjjal megszórva. GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Vacsora Pirított tofu szezámos sült zöldségágyon Hozzávalók 2 adaghoz 1 csomag (180 gramm) Toppo tofu – (lehet natúr, füstölt vagy ízesített) 20 gramm szezámmag* 40 gramm Alesto kesudióbél 1 db kaliforniai paprika 1 db cukkini 2 db sárgarépa 1 kisebb padlizsán 6 db csiperkegomba 2 csokor újhagyma 1 tk. reszelt gyömbér 2 gerezd fokhagyma 3 ek. Primadonna olívaolaj >> >> >> >> >> >> Castello só >> Kania őrölt fehér bors >> Elkészítés A zúzott fokhagymát és a szezámmagot serpenyőben vagy wokban átfuttatjuk olívao lajon, majd hozzáadjuk először a vékony csíkokra, ún. julienne-re vágott sárgarépát. Néhány perc múlva a szintén csíkokra vágott zöldségeket, legvégül pedig a felszeletelt gombát is belekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt gyömbérrel, 2-3 szál felkarikázott újhagymával, durvára vágott kesudióval (és igény szerint szójaszósszal, melyből ma már gluténmentes változat is létezik). A zöldségragut készre pároljuk, de nem baj, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. Ha elkészültünk, ugyanabban a serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk a kockára vágott tofut és a zöldségekre halmozzuk. Önmagában is megállja helyét vacsoraként, de főtt (rizs)tészta vagy friss saláta körettel is kiegészíthető. GLUTEN-LAKTÓZ- mentes 13 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását. LIDL
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT. ad ARO Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei PÉNTEK Reggeli Bluedino freefom LACTOSE Laktózmentes troppista GLUTÊN LAKTÓZ- mentes Tojásmuffin Ha már unjuk a tükörtojást, rántottát és társaikat, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a villámgyorsan elkészíthető nem csak mutatós, de tápanyagokban is gazdag reggelit. A zöldségek és a tojás által számos vitamint, ásványi anyagot (A, D, E, B-vitaminok, foszfor, vas, cink stb.) és rostot csempészhetünk a reggelinkbe. Frissen, még melegen, de hidegen is fogyasztható, akár tízóraira vagy uzsonnára is elcsomagolhatjuk. Körettel kiegészítve akár ebédre vagy vacsorára is megállja helyét. Elkészítés Hozzávalók 12 db-os klasszikus muffinformához » 6 db tojás 4 szelet Pikok Pure Prosciutto crudo vagy Dulano Selection Prosciutto Cotto csíkokra vágva 120 gramm sárgarépa lereszelve 120 gramm barna csiperkegomba kis kockákra / szeletekre vágva A muffinfor mát olívaolajjal vékonyan kikenjük és belehalmozzuk a tisztított és kis kockára vágott zöldségeket és a csíkokra vágott sonkát. Az egész tojásokat felverjük és ízesítjük, majd a muffinformába öntjük, úgy hogy 4-ig legyen te le a sütőforma. Tetejére szórjuk a laktózmentes reszelt sajtot és már mehet is a sütőbe. Légkeveréses funkción, 180 fokon kb. 15 perc alatt szépen megsül. >> >> >> 60 gramm kaliforniai paprika 50 gramm Bluedino free from laktózmentes trappista sajt Póréhagyma, bazsalikom, oreganó, vagy más >> >> >> zöldfűszer ízlés szerint 1-1 csipet só, Kania őrölt fehér bors » 1ek. Primadonna olívaolaj >> Tízórai Energetizáló smoothie Hozzávalók 2 adaghoz 2 csésze friss vagy fagyasztott tetszőlegesen választott bogyós gyümölcs pl.: eper, málna, áfonya (akár vegyesen) 2 dl Pilos free from laktózmentes joghurt 1 db hámozott és tisztított cékla » 4 csapott ek. zabpehely** 10-12 szem natúr Alesto mandula vagy kesudióbél 1 nagy csipet vanília (Belbake vanília rúd) » 6 dl víz >> >> >> >> >> Elkészítés GLUTENLAKTÓZ- mentes Tegyük a felsorolt hozzávalókat a turmixgépbe és egyszerűen krémesítsük. Ha nem lenne elég édes, akkor 1 tk. mézet, vagy Castello Fitt&Well Eritritet is tehetünk bele. 14 LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! **A zabpehely természeténél fogva gluténmentes Az alapanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentesség.
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT. JG ARON Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei Ebéd Túrósoufflé meggydzsemmel Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Soufflé Pilos free from laktózmentes túró – 200
g Milbona laktózmentes natúr szendvicskrém – 1 ek Tojássárgája – 4 db Tojásfehérje – 4 db Castello barnacukor – 2 ek + 2 ek >> >> >> >> >> Citrom, reszelt héja – 1 db Castello só – 2 nagy csipet >> >> Vaníliás meggydzsem Meggy, friss – 0,5 kg >> Castello barna cukor – 5 ek + 4 ek GLUTENLAKTÓZ mentes >> Belbake vanília – 1 rúd Castello porcukor a díszítéshez >> Elkészítés A meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepegett a meggy, leszűrjük, óvatosan meg is nyomkodjuk. (A kicsepegett levet másra is használhatjuk, pl. szörpnek.) A kicsepegett-kinyomkodott meggyet egy kisebb lábasba tesszük, hozzákaparjuk a vanília magját, adunk hozzá még 3-4 evőkanál cukrot és egészen gyorsan szinte sziruposra sűrítjük. Ha elkészült, félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni. Elkészítjük a soufflé-t. Először a soufflé formákat alaposan kivajazzuk és kristálycukorral meghintjük a belsejüket. Alaposan körbeforgatjuk, hogy a cukor mindenhova feltapadjon. A felesleges cukrot, ami nem tapad fel, kiöntjük. A tojássárgáját a két evőkanál cukorral szinte fehérre, habosra verjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és egy finomszűrőn hozzátörjük a túrót, ízesítjük egy csipet sóval. Ráreszeljük az egész citrom héját és habverővel alaposan összedolgozzuk. Másik edényben a tojásfehérjét egy csipet sóval és újabb két evőkanál cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához. A kivajazott, kicukrozott formákat teljesen teletöltjük a masszával, és 180 Celsius-fokos sütő ben 16-18 percig sütjük, míg a soufflé felemelkedik és a teteje egy kis színt kap. Ha elkészült, egy kanállal kivájjuk a soufflé közepét és egy nagy kanál meggydzsemet kanalazunk a közepébe. Porcukorral meghintjük, azonnal fogyasztjuk. Uzsonna CRUSTI CROC free rom GLUTEN Salty sticks GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Natúr kókuszjoghurt, 2 doboz Custi croc free from gluténmentes sospálcika LIDL 15 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!