back to top
24.4 C
Magyarország

Lidl Egészségtudatos Táplálkozás Akciós Újság 2019.03.01. Csütörtöktől

Érvényesség kezdete:
március 1, 2019
Érvényesség Vége:
2019. március. 31.

Közzétéve:

Megosztás:

    Plos freefrom 361 LIDL LACTOOE Joghurt 150g MINDEN JÓT, JÓ ÁRON! VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN A LIDL-BŐL! GLUTÉN-ÉS LAKTÓZ- mentes Lisztkeverék Castello free rom Gluténmentes Lisztkeverék GLUTEN A napi öt étkezésből álló, változatos étrendet Galló Nóra, a Lidl dietetikus szakértője állította össze Széll Tamás receptjeit is felhasználva. lidl.hu/etrend

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT. ad ARO Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HÉTFŐ Reggeli Sonkás-avokádós szendvics főtt tojással Hozzávalók 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér 2 db közepes érett avokádó Ízesítők: néhány csepp citromlé, só, Kania őrölt fehér bors 4 szelet Pikok Pure Füstölt Sertéskaraj 1 db főtt tojás felkarikázva 8-10 karika kígyóuborka » lilahagyma opcionálisan >> >> >> >> Elkészítés Először avokádókrémet készítünk, amellyel megkenjük a szendvicset. Ehhez villával összetörjük a ½ avokádó húsát, majd hozzáadunk ízlés szerint néhány csepp citromlevet, egy csipet sót és őrölt fehér borsot. Kenjük meg a 2 szelet magos gluténmentes kenyeret az avokádókrémmel, tegyük rá a 4 szelet sonkát, a főtt tojás karikákat, valamint a felkarikázott kígyóuborkát. Ízlés szerint tehetünk bele vékony karikára vágott lilahagymát is. Fogyasszuk egészséggel! GUTENLAKTÓZ- mentes Tízórai Piles freefrom LACTOSE Joghurt 150g GLUTEN LAKTÓZ mentes 1 db alma, 1 doboz Pilos free from laktózmentes joghurt LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!

    Pirított karfiol, lencsés gremolátával GLUTEN- LAKTÓZ- mentes Ebéd Pirított karfiol, lencsés gremolátával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók » Karfiol – 1 nagy fej » Lencse – 8-12 dkg » Fokhagyma – 2 fej Sonkahagyma, aprítva – 1 fej +1 fej » Újhagyma – 2 szál » Petrezselyem – 2 nagy köteg Snidling – 1 köteg » Kakukkfű, friss – 5-6 szál » Citrom – 2 db » Mustár – 1 ek Fehérbor ecet – 5-6 ek Sárgarépa – 1 szál Angolzeller – 1 szál » Olívaolaj – 0.5 dl » Napraforgóolaj – 5-6 ek » Só >> >> >> >> >> Cukor >> Kania őrölt feketebors Elkészítés A karfiolt nagyobb cikkekre vágjuk torzsával együtt, hogy egyben maradjanak a cikkek! Az esetleges leeső részeket késsel összeaprítjuk és félretesszük. A nagy, szép karfiolcikkeket enyhén sós-cukros, citromos-fokhagymás vízben előfőzzük 2-3 percig, hogy egy leheletnyit megpuhuljanak. Ha elkészült a karfiol, kivesszük a vízből és félretesszük! A lencsét kisebb fazékba tesszük, dobunk mellé egy kevés sárgarépát, angolzeller felét, sonkahagymát, kakukkfüvet, fokhagymát, majd 10- 15 perc alatt puhára, de még feszesre főzzük. Ha kész a lencse leszűrjük, a zöldségeket mellőle nem használjuk. A leszűrt lencsét ízesítjük sóval, borssal, aprított friss fokhagymával, sonkahagymával, kevés mustárral és fehérborecettel, olívával. A beízesített lencséhez adjuk a rengeteg aprított petrezselymet, újhagymát, kevés reszelt sárgarépát, snidlinget, aprított angolzellert, reszelt citromhéjat, kevés kakukkfüvet. Ha kész a lencsés gremolata, a szép nagy karfiolcikkeket kevés olajon lassú tűzön aranybarnára pirítjuk vagy akár faszénen is grillezhetjük! A forró sült karfiolt sózzuk, borsozzuk, olívával meglocsoljuk és gazdagon hintünk a tetejére a petrezselymes-lencsés gremolátából. Azonnal, frissen fogyasztjuk. Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL

    LIDL VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! HINDEN JOT, Jd ARO 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei Uzsonna Solevita super smoothie antioxidant, házi müzliszelet Hozzávalók 1 normál méretű tepsihez » 3 db érett banán » 20 dkg zabpehely** 2 ek. chia mag* (lenmagot is használhatunk) » 4 ek. aszalt tőzegáfonya (más, lehetőleg cukrozatlan aszalt >> gyümölccsel is kiváltható) 4 ek. Belbake kókuszreszelék >> Elkészítés A meghámozott banánokat villával összetörjük, ebbe szórjuk bele a 20 dkg gluténmentes zabpelyhet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a chia magot vagy a lenmagot, valamint 3-4 evőkanál aprított cukrozatlan aszalt gyümölcsöt. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és közepesen meleg előmelegített sütő ben (160 fok) 12 percig sütjük. Miután kissé kihűlt tets zőlegesen daraboljuk. Dobozban több napig is eláll. Solevita Super SMOOTHIE Tipp: fogyaszthatjuk önmagában, de egy pohár smoothie-val vagy egy almával is nagyszerű párost alkot. Vacsora ANTIOXIDANT Apple, Mango, K Cucumber &other Frus GLUTÊN- LAKTÓZ- mentes chef select ENEM HAZA TERMEK free from Spaghetti Milanese GUITER LACTOSE 330g Chef Select Free From Spaghetti Milanese, ½ csomag Chef Select salata mix olívaolajjal LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását. **A zabpehely természeténél fogva glutėnmentes. Az al apanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentesség. GLUTEN-LAKTÓZ- Mentes 4

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT. JG ARON KEDD Reggeli Hozzávalók 2 db tükörtojás olívaolajon sütve 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér ½ kaliforniai paprika RUTÊN LAKTÓZ- mentes 4-5 szem hónapos retek Tízórai GLUTÊN LAKTÓZ mentes Chef Select humusz sárgarépahasábokkal Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL

    Kacsamellfilé szalonnas sült kelbimboval és édesburganyával GUTENLAKTÓZ- mentes Ebéd Kacsamellfilé szalonnás sült kelbimbóval és édesburgonyával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Húsfarm kacsamellfilé – 400

    g Édesburgonya, egész, héjasan – 3-400

    g Kelbimbó, félbevágva – 300

    g Dulano Kolozsvári szalonna, apróra vágva – 80 g Castello barna cukor – 1-2 csipet Pilos laktózmentes vaj – 3-4 ek Kakukkfű, friss – 5-6 szál » Rozmaring, friss – 1 szál » Fokhagyma, héjasan – 2 gerezd Narancs leve és héja – 1/2 db » Kania őrölt feketebors – ízlés szerint » Castello só – 0,5 kg >> >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés Kb. fél-egy cm vastagságban sót teszünk egy kisebb edény aljába, majd rátesszük az alaposan megmosott héjas édesburgonyát. 180 Celsius-fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 50-60 percre, míg vajpuhára sül. Közben sütőpapírból kis tasakot készítünk, amelynek széleit tűzőgéppel összetűzzük, majd ebbe töltjük a félbevágott kelbimbót, aprított szalonnát, csipet cukrot és sót. A tasak száját visszahajtjuk, megtűzzük és az édesburgonya mellé tesszük a sütőbe, kb. 30-40 percre. Célszerű úgy időzíteni, hogy egyszerre legyenek kész! Míg sülnek a zöldségek, beirdaljuk a kacsamell bőrét, a hártyákat eltávolítjuk. Ha letelt a zöldségek sütési ideje, az édesburgonyát pucoljuk meg és villával kissé törjük össze, mint egy törtburgonyát, tegyük langyos helyre pihenni tálalásig. A kelbimbót hagyjuk a tasakban. Ha ezzel megvagyunk, egy serpenyőben a kacsamellfilének a bőrös felével elkezdjük kisütni a zsírját. Ha a bőr szép aranybarna, a zsírt leöntjük, a mellet megfordítjuk. Adunk hozzá egy kanálnyi friss vajat, két gerezd zúzott héjas fokhagymát, egy szál rozmaringot, néhány szál friss kakukkfüvet. A tüzet alacsony fokozatra állítjuk, és vajjal locsolgatva sütjük 7-8 percig, míg szép rózsaszínre sül. (Ha vastagabb a mell, nyugodtan be is dobhatjuk a sütőbe 4-5 percre akár!) Ha megsült a kacsamell, vegyük ki a serpenyőből, alufóliával és egy konyharuhával letakarva pihentessük pár percet, míg befejezzük a köreteket: a kelbimbót kibontjuk a tasakból és egy tányérra rendezgetjük, az édesburgonyából pedig kanalazunk mellé. Szeleteljük fel a kacsamellet és ezt is rendezgessük el a tányéron. A serpenyőben, amelyben időközben megbarnult a vaj a kacsa sütögetése közben, használjuk mártásként! Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pár csepp narancslevet és héjat, esetleg kevés friss vajat, majd meglocsoljuk vele a húst és a zöldségeket is! LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO Uzsonna Chia magos poharas desszert Hozzávalók 2 adaghoz » 40 g chia mag* 300

    ml natúr kókuszjoghurt 1 db közepes banán ½ tk. vanília (Belbake vanília rúd) >> >> >> Elkészítés A chia magot, a kókuszjoghurtot, a tisztított karikára vágott banánt és a vanília őrleményt krémesre turmixoljuk, poharakba öntjük és kb. 20 percig állni hagyjuk a hűtőszekrényben. Villámgyors, tökéletes alakbarát desszert, de kiváló tízóraira vagy uzsonnára is! GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Vacsora Lassan sült zeller pirított gombákkal, zöld almával és salátalevelekkel Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Fokhagyma – 1 gerezd » Zöldalma – 1 db » Zeller centrifugált leve – 1 dl » Primadonna olívaolaj – 0.5 dl » Mustár – 1 kk Salátalevelek tetszőlegesen, vegyesen – 1-1 marék Kania őrölt feketebors – ízlés szerint » Castello só » Castello barnacukor Hozzávalók Zellergumó, egész, héjasan – 1 db, két ökölnyi méretű » Gombák, friss, vegyesen 2-3 féle – 20 dkg Savanyú csemegeuborka, aprítva – 1 db Vita D’or napraforgóolaj – 3-4 ek +1 dl Dió- vagy tökmagolaj – 3-4 ek » Acentino fehér balzsamecet – 3-4 ek Citrom – 1 db Petrezselyem, leveleire szedve – 1 köteg >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés Az egész, héjas zellert alufóliába csomagoljuk, de előtte gazdagon sózzuk, kevés cukrot hintünk rá és kevés napraforgóolajjal is meglocsoljuk. 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük 3-4 órán keresztül, míg vajpuha nem lesz és egy villát ellenállás nélkül bele tudunk szúrni. Kicsomagoljuk és a puha sült zellert megpucoljuk. A zeller belső részét villával kisebb-nagyobb darabkákra törjük, vagy késsel aprítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, pár csepp citromlével, dió- vagy tökmagolajjal és az aprított, savanyított csemegeuborkával. Félretesszük pihenni, közben langyosra hűtjük. Amíg pihen a zeller elkészítjük a dresszinget és a zöld almát: A zeller juice-t felforraljuk és kissé besűrítjük, majd ízesítjük sóval, borssal, mustárral, fehér balzsamecettel, olívával. Pikáns, mély ízű se nem híg, se nem sűrű, mozaikos dresszinget kapunk. Ha elkészültünk a dresszinggel, elkészítjük a petrezselyemolajat. Az 1 dl olajba tépkedjük a petrezselyem leveleit és kézi turmixal selymesre pürésítjük, majd finomszűrőn leszűrjük. A petrezselyem szárát apróra vágjuk és, hozzáadjuk a dresszinghez! A zöld almát csinos, vékony cikkekre vágjuk és a petrezselyemolajba tesszük marinálódni, hogy szép zöld legyen. Ha az almával is elkészültünk, tűzforró serpenyőben megpirítjuk a gombákat, ízesítjük sóval és borssal, egy gerezd zúzott fokhagymával. Egy tányér közepére halmozunk a langyos sült zellerből, a tetejére a frissen pirított gombákat és pár cikk almát, majd tetszőleges, friss GLUTÊN LAKTÓZ- mentes salátaleveleket. Gazdagon meglocsoljuk a dresszinggel és langyosan fogyasztjuk. Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását.

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO SZERDA Reggeli Csokis-áfonyás zabkása Hozzávalók » 50 gramm zabpehely** 250 ml Pilos free from laktózmentes tej » 10 g Belbake kakaópor (250 g-os, fémdobozos) 1 mk. Mikado örölt fahéj » 120 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott) » 1 tk. méz >> Elkészítés Egy kis lábasban feltesszük melegedni a tejet, beleszórjuk a gluténmentes zabpelyhet, a kakaóport és az ízesítőket. Néhány perc alatt készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Tízórai GLUTÊN-LAKTÓZ-. mentes Pilos Laktózmentes túró LACTOSE MAGYAR GERMÉK 250g Rukkolás-tökmagos turókrém Hozzávalók 4 adaghoz GLUTENLAKTÓZ- mentes 250 g Pilos free from laktózmentes tehéntúró 150 gramm Pilos free from laktózmentes joghurt 3 nagy marék rukkolalevél 20 g hántolt, pörkölt tökmag* 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek. Primadonna olívaolaj >> >> >> >> >> ½ tk. Castello só >> Kania őrölt fehér bors – ízlés szerint + 2 szelet Tastino Puffasztott rizs szelet vagy 1 nagy maréknyi Sondey Barnarizs-chips >> >> Elkészítés Egy tálban villával összetörjük a laktózmentes túrót és krémesre keverjük a szintén laktózmentes joghurttal, illetve az olívaolajjal. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott rukkolát, a durvára vágott tökmagot, majd sóval, borssal ízesítjük. Kiváló szendvics feltét vagy mártogatós, melyet sárgarépa-, kígyóuborka- és szárzellerhasábokkal fogyaszthatunk. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását. **A zabpehely természeténél fogva gluténmentes. Az alapanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentessėg. free from

    GLUTEN-LAKTÓZ Pontyfilé rácpontyszerüen mentes Ebéd Pontyfilé rácpontyszerűen Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók » Pontyfilé, irdalt – 60-70 dkg » Vöröshagyma, tisztítva – 2 fej Dulano Kolozsvári szalonna, csíkozott – 10 dkg » Burgonya, tisztítva – kb. 6 db ökölnyi méretű Paradicsom, forrázva, héj nélkül – 2 fej Hegyes erős paprika – 1 db TV-paprika – 2-3 db Kápia paprika – 2-3 db » Fokhagyma – 2+1 gerezd » Pikok sertészsír – 2-3 ek Vita D’Or napraforgóolaj – 1 liter Mikado fűszerpaprika – 1+1 ek Pilos laktózmentes tejföl – 4 dl Castello free from gluténmentes lisztkeverék – 300

    g » Castello só – ízlés szerint >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés A pontyfilét másfél-két ujjnyi csíkokra vágjuk és alaposan besózzuk, majd félretesszük pihenni. A hagymát félfőre vágjuk és a szalonnacsíkokkal együtt kevés sertészsíron megpirítjuk. Rádobjuk a kockákra vágott, héj nélküli paradicsomot, a karikákra vágott vegyes paprikát és az aprított fokhagymát is. Ízesítjük sóval és fűszerpaprikával. Egy percig melegítjük, de nem pároljuk teljesen készre a paprikát és a paradicsomot. Ha kész a lecsó, a burgonyát konyhai zöldséggyalun leszeleteljük. Egy tűzálló porcelántálat vékonyan kikenünk zsírral és elrendezgetjük benne a burgonya felét. Ráöntjük a lecsót és betakarjuk a maradék burgonyával. Kézzel kissé lelapítjuk, és 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük 40-55 percre. Amíg sül, paprikás lisztbe hempergetjük a pontycsíkokat és forró olajban szép aranysárgára sütjük. Ha elkészültünk, kivesszük a készre sült lecsós burgonyát, és elrendezgetjük a tetején a sült haldarabokat. Kevés fűszerpaprikával és fokhagymával kikevert tejföllel megcsepegtetjük és a sütő grillfokozatán 200

    Celsius-fokon 10 percet még rápirítunk (grillfunkció hiányában további 15 perc 220 Celsius-fokon). Forrón, azonnal mehet a családi asztalra! Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL

    ect LIDL VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO Uzsonna VÁLASSZA KEDVENC IZÉT 9° go chel to go select Chef select to go Gyümölcssa láta 150e GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Vacsora Csirkés tortilla tekercs Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon udek Da Hozzávalók » 1 db Snack Day free from gluténmentes tortilla wraps freefrom 4 szelet Pikok Pure csirkemell sonka QUTEN » 40 gramm Freshona csemegekukorica 40 gramm Freshona vörös bab 1 db közepes paradicsom 1/2 db kápia paprika 1/4 db lilahagyma 3 ek. Pilos free from laktózmentes tejföl Ízesítők: Castello só, Kania őrölt fehér bors, koriander » és/vagy petrezselyem zöld Tortilla Wraps gluténmentes >> >> >> >> >> >> GLUTEN LAKTÓZ. mentes Elkészítés Először a tejfölös szószt készítjük el, melyhez apróra vágjuk petrezselyem vagy koriander zöldet, majd egy csipet sóval és borssal a tejfölhöz keverjük, ezzel kenjük meg a tortilla lapot. A csíkokra vágott csirkemell sonkát egy tapadásmentes serpenyőben kissé pirítsuk meg. A pirított csirkemell sonkát, a babot, a kukoricát, a kis kockákra vágott paradicsomot és kápiát, valamint a tisztított és apróra vágott lilahagymát mind a tortilla lapra halmozzuk, majd szorosan feltekerjük. Alufólia tekercsben vagy jól záródó dobozban két darabra vágva könnyen szállítható. Annyira kiadós, hogy vacsorára is megállja helyét. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 10

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO CSÜTÖRTÖK Reggeli Retro kolbászos szendvics Hozzávalók 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér 10 gramm Pilos free from laktózmentes vaj 8-10 szelet Pikok Pure Szeletelt Gyula vagy Békéscsaba kolbász 2 szelet Bluedino free from laktózmentes szeletelt trappista sajt ½ db kaliforniai paprika 1 marék Chef Select saláta mix >> >> >> freefrom Elkészítés A gluténmentes kenyérszeleteket megkenjünk a laktózmentes vajjal, rátesszük a Pikok Pure kolbász és a Bluedino laktózmentes trappista sajt szeleteket, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, majd az egy marék konyhakész Chef Select saláta mixet. Igény esetén bátran ehetünk még mellé salátát, illetve elfogyaszthatjuk a paprika másik felét is. GLUTENLAKTÓZ- mentes Tízórai Gyümölcssaláta Hozzávalók 4 adaghoz (1 adag kb. 200

    gramm) 2 db közepes alma » 2 db közepes körte » 2 db narancs » 1 db datolyaszilva 1 db gránátalma » 1 fürt szőlő 1 db citrom leve (megakadályozza a gyümölcsök barnulását) 2 ek. méz (opcionális) pl.: Magyar akácméz » 1 ek. Mikado őrölt fahéj 3-4 ek. durvára vágott Alesto mandula vagy >> >> 1 >> kesudióbél Elkészítés A tisztított és megmosott gyümölcsöket körülbelül egyforma méretű kockákra vágjuk, és egy tálba halmozzuk. Az almát, a körtét és a datolyaszilvát nem szükséges meghámozni, mivel a gyümölcsök héj része is bővelkedik rostokban. A mézet és a citromlevet összekeverjük az őölt fahéjjal, majd a salátára öntjük és óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjenek össze a gyümölcsdarabok. A durvára vágott mandulát vagy diót a tetejére szórjuk, előtte serpenyőben kissé meg is lehet pirítani. Néhány órára behütjük, hogy az ízek összeérjenek. Tipp: feldarabolt gyümölcsökből készíthetünk akár gyümölcsnyársat is, amely nagyon mutatós és vendégváró falatnak is tökéletes! GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Gyümölcssaláta Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL 11

    Fűszeres édesburgonya fokhagymás sertésszűzzel, salátával GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Ebéd Fűszeres édesburgonya fokhagymás sertésszűzzel, salátával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Fűszeres édesburgonya fokhagymás sertésszűzzel, Citrom leve – 1 db >> Fokhagyma, reszelve – 3 gerezd » Gyömbér, friss, reszelve 1 ek Méz – 1 ek Mikado mustár – 1 ek » Kukoricakeményítő – 2-3 ek Mikado fűszerpaprika – 1 ek Kania Cayenne bors – 1 kk Kania őrölt feketebors 1 kk Castello só – ízlés szerint salátával >> Édesburgonya, hasábokra vágva – 5-6 nagyobb darab Húsfarm sertésszűz, vékony csíkokra vágva – 40 dkg » Szívsaláta -1-2 db >> >> >> >> Fodros levelű saláta – 8-10 levél >> » Madárbegysaláta – 1 marék Sonkahagyma, vékonyra szeletelve – 1 fej Vita D’Or napraforgóolaj – 1 dl Primadonna olívaolaj – 1 dl >> >> >> >> >> >> Elkészítés Az édesburgonyákat körömkefével megsikáljuk, bő vízzel leöblítjük. Rusztikus méretű, de viszonylag egyforma hasábokat vágunk belőle és egy keverőtálba rakjuk. A Cayenne borsot, a fűszerpaprikát, a sót és a frissen őrölt borsot összekeverjük egy kis keményítővel, majd rászórjuk a burgonyára. Alaposan összeforgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezgetjük, ügyeljünk, ne érjenek össze a hasábok. Napraforgóolajjal meglocsoljuk és 190 Celsius-fokos, előmelegített sütőben sütjük roppanósra, nagyjából 30-40 perc alatt. Közben a sertésszüzet vékony csíkokra vágjuk, bepácoljuk egy kis reszelt fokhagymával és gyömbérrel, frissen őrölt borssal, Cayenne borssal, minimális mustárral és olajjal. A salátát kézzel kicsit összetépkedjük. A dresszinget is pillanatok alatt ösedobjuk: kevés olívát mézzel, citromlével és hajszálvékonyra szeletelt sonkahagymával összekeverünk és félretesszük a tálalásig. Mikor elkészült a burgonya, tűzforró serpenyőben hirtelen lepirítjuk a sertésszüzet, ízesítjük egy kis sóval és tálalunk is: a burgonyából csinos kis halmot rakunk egy tányérra, a tetejére tesszük a pirított sertésszüzet és a dresszinggel bekevert salátát. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 12

    LIDL VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOr. ad ARO Uzsonna Túróval töltött sült körte Pilos Hozzávalók 2 adaghoz freefrom Laktózmentes túró LACTORE 2 db nagyobb körte 250 g Pilos free from laktózmentes tehéntúró 1 db tojás ½ tk. vanília (Belbake vanília rúd) 1 tk. reszelt citromhéj 30
    g Castello Fitt&Well Eritrit >> AGAR TEMEK 250g >> >> >> Elkészítés A körtét alaposan mossuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a szárát és a magházat. Egy kiskanál segítségével szélesítsük ki az üreget. Következő lépés ként keverjük ki a villával áttört túrót a tojással, az útifűmaghéjjal és az eritrittel, majd ízesítsük a reszelt citromhéjjal és vaníliával. Ízlés szerint egy kis citromlevet is adhatunk a krémhez. Osszuk négy egyenlő részre a masszát és halmozzunk gombócokat a körte csónakokba. Előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt elkészül. Tálalhatjuk fahéjjal megszórva. GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Vacsora Pirított tofu szezámos sült zöldségágyon Hozzávalók 2 adaghoz 1 csomag (180 gramm) Toppo tofu – (lehet natúr, füstölt vagy ízesített) 20 gramm szezámmag* 40 gramm Alesto kesudióbél 1 db kaliforniai paprika 1 db cukkini 2 db sárgarépa 1 kisebb padlizsán 6 db csiperkegomba 2 csokor újhagyma 1 tk. reszelt gyömbér 2 gerezd fokhagyma 3 ek. Primadonna olívaolaj >> >> >> >> >> >> Castello só >> Kania őrölt fehér bors >> Elkészítés A zúzott fokhagymát és a szezámmagot serpenyőben vagy wokban átfuttatjuk olívao lajon, majd hozzáadjuk először a vékony csíkokra, ún. julienne-re vágott sárgarépát. Néhány perc múlva a szintén csíkokra vágott zöldségeket, legvégül pedig a felszeletelt gombát is belekeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt gyömbérrel, 2-3 szál felkarikázott újhagymával, durvára vágott kesudióval (és igény szerint szójaszósszal, melyből ma már gluténmentes változat is létezik). A zöldségragut készre pároljuk, de nem baj, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. Ha elkészültünk, ugyanabban a serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk a kockára vágott tofut és a zöldségekre halmozzuk. Önmagában is megállja helyét vacsoraként, de főtt (rizs)tészta vagy friss saláta körettel is kiegészíthető. GLUTEN-LAKTÓZ- mentes 13 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását. LIDL

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT. ad ARO Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei PÉNTEK Reggeli Bluedino freefom LACTOSE Laktózmentes troppista GLUTÊN LAKTÓZ- mentes Tojásmuffin Ha már unjuk a tükörtojást, rántottát és társaikat, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a villámgyorsan elkészíthető nem csak mutatós, de tápanyagokban is gazdag reggelit. A zöldségek és a tojás által számos vitamint, ásványi anyagot (A, D, E, B-vitaminok, foszfor, vas, cink stb.) és rostot csempészhetünk a reggelinkbe. Frissen, még melegen, de hidegen is fogyasztható, akár tízóraira vagy uzsonnára is elcsomagolhatjuk. Körettel kiegészítve akár ebédre vagy vacsorára is megállja helyét. Elkészítés Hozzávalók 12 db-os klasszikus muffinformához » 6 db tojás 4 szelet Pikok Pure Prosciutto crudo vagy Dulano Selection Prosciutto Cotto csíkokra vágva 120 gramm sárgarépa lereszelve 120 gramm barna csiperkegomba kis kockákra / szeletekre vágva A muffinfor mát olívaolajjal vékonyan kikenjük és belehalmozzuk a tisztított és kis kockára vágott zöldségeket és a csíkokra vágott sonkát. Az egész tojásokat felverjük és ízesítjük, majd a muffinformába öntjük, úgy hogy 4-ig legyen te le a sütőforma. Tetejére szórjuk a laktózmentes reszelt sajtot és már mehet is a sütőbe. Légkeveréses funkción, 180 fokon kb. 15 perc alatt szépen megsül. >> >> >> 60 gramm kaliforniai paprika 50 gramm Bluedino free from laktózmentes trappista sajt Póréhagyma, bazsalikom, oreganó, vagy más >> >> >> zöldfűszer ízlés szerint 1-1 csipet só, Kania őrölt fehér bors » 1ek. Primadonna olívaolaj >> Tízórai Energetizáló smoothie Hozzávalók 2 adaghoz 2 csésze friss vagy fagyasztott tetszőlegesen választott bogyós gyümölcs pl.: eper, málna, áfonya (akár vegyesen) 2 dl Pilos free from laktózmentes joghurt 1 db hámozott és tisztított cékla » 4 csapott ek. zabpehely** 10-12 szem natúr Alesto mandula vagy kesudióbél 1 nagy csipet vanília (Belbake vanília rúd) » 6 dl víz >> >> >> >> >> Elkészítés GLUTENLAKTÓZ- mentes Tegyük a felsorolt hozzávalókat a turmixgépbe és egyszerűen krémesítsük. Ha nem lenne elég édes, akkor 1 tk. mézet, vagy Castello Fitt&Well Eritritet is tehetünk bele. 14 LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! **A zabpehely természeténél fogva gluténmentes Az alapanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentesség.

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT. JG ARON Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei Ebéd Túrósoufflé meggydzsemmel Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Soufflé Pilos free from laktózmentes túró – 200

    g Milbona laktózmentes natúr szendvicskrém – 1 ek Tojássárgája – 4 db Tojásfehérje – 4 db Castello barnacukor – 2 ek + 2 ek >> >> >> >> >> Citrom, reszelt héja – 1 db Castello só – 2 nagy csipet >> >> Vaníliás meggydzsem Meggy, friss – 0,5 kg >> Castello barna cukor – 5 ek + 4 ek GLUTENLAKTÓZ mentes >> Belbake vanília – 1 rúd Castello porcukor a díszítéshez >> Elkészítés A meggyet kimagozzuk és félbevagdossuk, majd 4-5 evőkanál cukorral alaposan összeforgatjuk és félretesszük egy órára, hogy a cukor kivonja belőle a nedvességet. Ha kellően kicsepegett a meggy, leszűrjük, óvatosan meg is nyomkodjuk. (A kicsepegett levet másra is használhatjuk, pl. szörpnek.) A kicsepegett-kinyomkodott meggyet egy kisebb lábasba tesszük, hozzákaparjuk a vanília magját, adunk hozzá még 3-4 evőkanál cukrot és egészen gyorsan szinte sziruposra sűrítjük. Ha elkészült, félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni. Elkészítjük a soufflé-t. Először a soufflé formákat alaposan kivajazzuk és kristálycukorral meghintjük a belsejüket. Alaposan körbeforgatjuk, hogy a cukor mindenhova feltapadjon. A felesleges cukrot, ami nem tapad fel, kiöntjük. A tojássárgáját a két evőkanál cukorral szinte fehérre, habosra verjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és egy finomszűrőn hozzátörjük a túrót, ízesítjük egy csipet sóval. Ráreszeljük az egész citrom héját és habverővel alaposan összedolgozzuk. Másik edényben a tojásfehérjét egy csipet sóval és újabb két evőkanál cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához. A kivajazott, kicukrozott formákat teljesen teletöltjük a masszával, és 180 Celsius-fokos sütő ben 16-18 percig sütjük, míg a soufflé felemelkedik és a teteje egy kis színt kap. Ha elkészült, egy kanállal kivájjuk a soufflé közepét és egy nagy kanál meggydzsemet kanalazunk a közepébe. Porcukorral meghintjük, azonnal fogyasztjuk. Uzsonna CRUSTI CROC free rom GLUTEN Salty sticks GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Natúr kókuszjoghurt, 2 doboz Custi croc free from gluténmentes sospálcika LIDL 15 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!

    LIsztkeuerék Castello freefrom Gluténmentes lisztkeverék GLUTEN 1kg Húsos zöldségfasirt Vacsora GLUTÊN LAKTÓZ- mentes Húsos zöldségfasírt Nagyon sokféle módon elkészíthető recept, hiszen kedvünkre variálhatjuk benne a jóízű zöldségeket, ami lehet cukkini, tök, brokkoli, sárgarépa, zöldborsó, kukorica, vagy akár gomba is. Sertés hús helyett választhatunk csirkét, pulykát, vagy marhát is. Sütőben sütve könnyű nagyobb adagban is elkészíteni, így akár az egész család számára kiváló könnyed vacsora friss, konyhakész Toppo salátákkal kiegészítve. Hozzávalók 1 nagy tepsihez 40 dkg Húsfarm friss sertés darált hús (7%-os zsírtartalmú) 1 db közepes cukkini 2 db közepes sárgarépa 1 db tojás 3-4 ek. Castello free from gluténmentes lisztkeverék Ízesítés: Castello só, Kania őrölt fehér bors, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld Primadonna olívaolaj >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés A cukkínit és a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, a tojást, valamint a gluténmentes lisztkeveréket. Ezután ízesítjük, majd jól összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk. Mikor összeállt, kissé laposabb fasírtokat formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejüket egy kenőecset segítségével megkenjük az olívaolajjal. Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción kb. 30
    perc alatt elkészül. Félidőben megforgatjuk és olajjal újra lekenjük, így mindkét oldala ropogósra sül. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen egyaránt. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 16

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának. a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak a Lidl sefjének receptjei LDL HINDEN JOT, Jd ARO SZOMBAT Reggeli Castello free from GLUTEN Multi Grain Bread 250g GLUTEN-LAKTÓZ. mentes יברד ררר Húsimádo melegszendvics gazdagon 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér 10 gramm Pilos free from laktózmentes vaj Hozzávalók >> >> 8 szelet Pikok Pure Nemespenészes szeletelt szalámi 40 gramm Bluedino free from laktózmentes trappista sajt » 1 nagy marék bébispenótlevél » 2-3 fej csiperkegomba 4 szelet Pikok Pure Sertés combsonka >> >> >> >> A gluténmentes kenyérszeleteket megkenjük a laktózmentes vajjal. Minden szelet kenyérre teszünk 1-1 szelet Pikok Pure sertéscomb sonkát és 2-2 szelet Pikok Pure Nemespenészes szalámit. Ezután kerül rá a tisztított és vékony szeletekre vágott csiperkegomba, néhány levél bébispenót, végül pedig a lereszelt trappista sajt. Előmelegített sütőben vagy mikróban pár perc alatt megsütjük. Ha van otthon szendvicssütőnk, akkor összeboríthatjuk a szeleteket és így pár perc alatt ropogósra süthetjük gazdagon megrakott szendvicsünket. Nagyon jól illik hozzá a kovászos uborka, de ízlés szerint bármilyen friss zöldséget fogyaszthatunk mellé. Elkészítés Tízórai GLUTEN-LAKTÓZ- mentes 1 doboz Pilos free from laktózmentes joghurt 1 marék Alesto kesudió-aszalt tőzegáfonya LIDL 17 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT, Jd ARO Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei Ebéd Sült hagymás, pirított kacsás dödölle tormás tejföllel Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Húsfarm friss, fiatal kacsacomb – 3 db >> » Vöröshagyma, cikkekre vágva – 3 közepes fej » Fokhagyma, tisztítva – 8-10 gerezd » Burgonya, tisztítva – 20 dkg Castello free from gluténmentes lisztkeverék – 12-15 dkg Hazánk Kincsei reszelt torma – 3-5 ek Pilos free from laktózmentes tejföl 20% – 250 g » Snidling, aprítva – 1 köteg Újhagyma, apróra vágva – 2-3 szál Medvehagyma, csíkokra vágva 2 levél » Pikok kacsazsír – 3 ek » Castello Só – ízlés szerint >> >> >> >> >> Kania őrölt feketebors – ízlés szerint >> Elkészítés A kacsacombokat klasszikus módon sütjük ropogósra és egyben vajpuhára. A combokat alaposan sózzuk és borsozzuk, majd egy tepsibe vagy tűzálló kerámiatálba rendezgetjük. Mellétesszük a cikkekre vágott hagymát és fokhagymagerezdeket. Öntünk alá egy pici vizet, tetejére teszünk két-három evőkanál kacsazsírt, majd alufóliával szorosan letakarjuk, és 150-160 Celsius- fokos sütő ben vajpuhára sütjük-pároljuk (kb. 1,5-2 óra). Ha elkészült, levesszük a fóliát, és ha egy kést ellenállás nélkül tudunk beleszúrni a húsba, a sütőt felkapcsoljuk 200

    Celsius-fokra, hogy a combok szépen megpiruljanak. Ha elkészültünk, a combot és a hagymákat kivesszük, különválogatjuk, majd félretesszük. A kisült zsírt is mindenképpen tegyük félre! Amíg pihen a kacsa, bőven van időnkelkészíteni a dödöllét. A kockákra vágott burgonyát annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, enyhén sózzuk és puhára főzzük. Ha elkészült, egy burgonyatörővel a főzővízzel együtt összetörjük a burgonyát, közben adagonként szórjuk hozzá a lisztet. Ha sűrű, nehezen kezelhető, kissé nyúlós masszát kaptunk, el is készültünk vele. Nagyméretű, magas falú serpenyőt teszünk a tűzre, rakunk bele pár kanál sült kacsazsírt és két kanál segítségével a burgonyás tésztából kis galuskákat kanalazunk, amelyeket a forró zsírban pirítunk. Míg szépen pirul a dödölle, a kacsacombot kicsontozzuk és a húst kisebb darabokra vágjuk. Közben a dödölléket gyakran rázogatjuk, forgatgatjuk, hogy egyenletesen piruljanak! Az utolsó két-három percben a dödölléhez adjuk a sült hagymákat és a kacsahúst is. Egy utolsó mozdulattal még összerázzuk-pirítjuk a dödöllét, hagymát és húst, majd azonnal tálalunk. Mélytányérba kanalazzuk a dödöllét, a tetejére kanalazunk egy kis reszelt ecetes tormával kikevert tejfölt, valamint meghintjük aprított snidlinggel, medvehagymával és újhagymával is. GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Sült hagymás, piritot kacsás dödolle tormás tejföllel LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 18

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARO Uzsonna Kókuszlisztes palacsinta Hozzávalók 2 adaghoz (8 db amerikai palacsinta) 3 db tojás 80 g bio kókuszliszt 100

    ml Milbona Bio rizstej 1 tk. Castello Fit&Well eritrit >> >> 2 ek. kókuszzsír >> 1 tk. Castello szódabikarbóna csipet só Elkészítés Az egész tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a rizstejet. Egy másik tálban a kókuszliszthez keverjük a szódabikarbónát és a csipet sót, majd a tojásos keverékhez öntjük. Felforrósított serpenyőben a felolvasztott kókuszzsíron kisebb méretű, kissé vastagabb amerikai palacsintákat sütünk. Tálalhatjuk ízlés szerint friss gyümölccsel, lekvárral vagy akár mogyoróvajjal. Igen laktató és tápláló uzsonna vagy desszert. GLUTEN LAKTÓZ- mentes Vacsora Gazdag rizssaláta A basmati rizs reform alapanyagnak is tekinthető, hiszen a rizsfélék közül ennek a legalacsonyabb a glikémiás indexe, tehát kevésbé emeli meg a vércukorszintünket. Pláne, ha rostban gazdag zöldségfélékkel kombináljuk, mint ebben az esetben is. Természetéből adódóan gluténmentes, továbbá könnyen emészthető, így felhasználása igen sokrétű lehet, érdemes vele pró bát tenni! Hozzávalók 1 adaghoz 50 gramm Golden Sun basmati rizs (szárazon kimérve) 100

    gramm sütőtök 10 ml kókuszolaj 50 gramm bébispenót 30
    gramm dió V4 fej lilahagyma 30
    gramm Lovilio Grana Padano reszelt sajt* Dresszing: 1-1 tk. Primadonna extra szűz olívaolaj és frissen facsart citromlé Só, Kania őrölt fehér bors, ½ gerezd zúzott fokhagyma, petrezselyemzöld ízlés szerint >> >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés A basmati rizst kb. 15 perc alatt főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben. A tisztított és kockákra vágott sütőtököt teflon vagy kerámia serpenyőben pároljuk meg a kókuszolajon, majd ha elkészült keverjük be le a főtt rizsbe. A megmosott bébispenótlevele ket, a tisztított apróra vágott lilahagymát, a reszelt parmezánt, a durvára vágott (pir ított) diót is mind adjuk hozzá. A dresszinghez keverjük el az olívaolajat a citromlével és az ízesítőkkel, majd adjuk a zöldséges rizshez és már tálalhatunk is. Annak ellenére, hogy nem tartalmaz húst, a sokféle alapanyagnak köszönhetően bőven tartalmaz fehérjét is. RLUTEN-LAKTÓZ- mentes 19 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL * Minden parmezán természetéből adódóan laktózmentes.

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, Jd ARo VASÁRNAP Reggeli Almás-mandulás sült zabkása Hozzávalók 4 adaghoz 200

    g zabpehely** 300

    g alma 2 db tojás 2 tk. kókuszzsír 40 g Castello Fitt&Well Eritrit 200

    ml Milbona Bio rizstej 50 g Alesto natúr mandula 1 tk. vanília (Belbake vanília rúd) 1 tk. Mikado őrölt fahéj >> >> >> >> >> GLUTÊN-LAKTÓZ- mentes >> ½ tk. szerecsendió >> 1 tk. Castello szódabikarbóna >> Elkészítés Amíg összeállítjuk a masszát, melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy 20×20 cm-es formát, vagy bármilyen hőálló edényt sütőpapírral. Keverjük össze a gluténmentes zabpelyhet, az eritritet, a szódabikarbónát, a durvára vágott mandulát és a fűszereket. Adjuk hozzá a reszelt almát is. Egy másik edényben keverjük el a tojást, a növényi tejet, valamint a felolvasztott kókuszzsírt, majd öntsük a zabpelyhes keverékhez és dolgozzuk jól össze. Öntsük a masszát a formába és süssük kb. 30
    percig légkeveréses funkción, míg a teteje aranybarna nem lesz. Kedvünk szerint tálalhatjuk friss gyümölccsel, lekvárral vagy mogyoróvajjal. Tízórai GLUTEN LAKTÓZ- mentes 3 db manadrin, 1 marék Circuss bio kölesgolyó LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 20 **A zabpehely természeténél fogva gluténmentes Az alapanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentesség.

    OLVA SOINK rjak Sült csirke „Pékné” modra GLUTÉN LAKTÓZ- (mentes Ebéd Sült csirke „Pékné” módra Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Húsfarm Csirke, egész – 1 db Pilos free from laktózmentes vaj – 200

    g Vöröshagyma, félfőre vágva – 5 fej » Burgonya, tisztítva, vékonyra szeletelve – 10 db Citrom – 1 db Mikado csemege fűszerpaprika – 1 csipet Casstello só – ízlés szerint >> >> >> >> >> Kania őrölt feketebors – ízlés szerint Elkészítés A hagymát félfőre vágjuk, közben egy edényben a vajat felolvasztjuk. A vajban kb. 10 percig a hagymát üvegesre fonnyasztjuk, közben sózzuk és borsozzuk. Ügyeljünk, ne pirítsuk, legyen félpuha, de világos! A csirkét feldaraboljuk: alsó és felső combrés zre osztjuk, a melleket csonttal lefejtjük és félbevágjuk. A visszamaradt farhátat feldaraboljuk, egy kis fazékba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk, lehabozzuk, 20 percig csendesen forraljuk, majd 20 percet tűzről levéve pihentetjük, végül leszűrjük a rögtönzött, könnyű kis csirkealaplevet. A burgonyákat konyhai kézi gyalun leszeleteljük, szárazra töröljük. Lehetőleg egy kör alakú, porcelán pités tálba szép körkörösen, félig fedve elrendezgetjük a burgonyát, majd a párolt vajas hagyma felét egyenletesen elosztjuk rajta. Majd jöhet még egy réteg burgonya, rá a hagyma második része, végül megint a burgonya. A csirkét sózzuk és borsozzuk, csipet fűszerpaprikával, pár csepp citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük és rátesszük a burgonya tetejére. Köré öntjük a csirkealaplevet, annyit, hogy pont szintben legyen az utolsó réteg burgonyával. 170 Celsius-fokos sütő be sütjük, míg a csirke és a burgonya is megsülnek, kb. 45-50 perc. Közben párszor kinyitjuk a sütőajtót, hogy a párát kiengedjük. Forrón, azonnal tesszük a az asztalra. 21 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT. ad ARO Uzsonna Zöldturmix Hozzávalók 2 adaghoz » 1 db avokádó » 1 db banán 2 marék bébispenótlevél » 1 ek. friss gyömbér 1 ek. Confeira magyar akácméz » 500

    ml víz >> >> Elkészítés Tegyük a tisztított és feldarabolt avokádót és banánt, valamint a konyhakész bébispenótlevelet egy turmixgépbe. Öntsük hozzá a vizet, majd ízesítsük a friss gyömbérrel, illetve mézzel. 1-2 perc alatt turmixoljuk krémesre és már fogyaszthatjuk is. Változat GLUTEN-LAKTÓZ- mentes Ha elég érett és édes a banán, akkor a méz el is hagyható, így nem fog a turmix hozzáadott cukrot tartalmazni. Vacsora GLUTEN-LAKTÓZ- hilis babChili con carne) mentes Hozzávalók 4 adaghoz 200

    g Free from tojásnélküli gluténmentes száraztészta 400

    g darált sertéshús (igény szerint készíthető szárnyas- vagy marhahúsból is) 1 doboz Freshona csemegekukorica 1 doboz Freshona vörös bab » lüveg Freshona sűrített paradicsom 1 nagy fej vöröshagyma 100

    gramm Baresa magozott zöld és fekete olívabogyó 3 ek. Primadonna olívaolaj 80 gramm Bluedino free from laktózmentes trappista sajt 120 gramm Pilos free from laktózmentes tejföl Fűszerek: Castello só, Kania őrölt fehér bors, friss vagy Mikado morzsolt oreganó, bazsalikom, chili (pehely) >> >> >> >> >> >> >> >> Elkészítés A tisztított és apróra vágott vöröshagymát serpenyőben átfuttatjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Közben ízesítjük a füszerekkel, felöntjük a paradicsomszósszal, és fedő alatt kb. 15 perc alatt készre pároljuk. Az utolsó percekben hozzáadjuk a lecsepegtetett csemegekukoricát és vörös babot, valamint a karikákra vágott olívabogyókat is. Egy másik lábasban a gluténmentes tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalás előtt tányérra szedjük a főtt tésztát, ráhalmozzuk a mexikói ragut, tetejére pedig laktózmentes tejfölt és reszelt sajtot teszünk. Jó étvágyat hozzá! Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL 22

    VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1 HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOr. ad ARO KALÓRIATÁBLÁZAT Aktív életet élő felnőtteknek tervezett kiegyensúlyozott és változatos glutén-, és laktózmentes étrend. Az energia és tápanyagértékek 1 adagra vannak feltűntetve. Fehérje (g) Szénhidrát Energia (kcal) Zsír Étrend (g) (g) Sonkás-avokádós szendvics főtt tojással 532 18 34 32 1 db alma, 1 doboz Pilos free from laktózmentes joghurt 171 23 Pirított karfiol, lencsés gremolátával (1 adag) 456 16 25 39 Solevita super smoothie antioxidant, 1 db házi müzli szelet 240 3.5 3.3 46 Chef Select Free From Spaghetti Milanese, ½ csomag saláta mix 1 evőkanál olívaolajjal 474 23.5 22.5 36 2 db Tükörtojás, Castello free from GM kenyér, zöldségek 371 15 20 30
    50 gramm Hummusz 150 gramm sárgarépával 198 8 11 16 Kacsamellfilé szalonnás sült kelbimbóval és édesburgonyával 595 27 39 33 Chia magos poharas desszert 204 6.5 10 25 Lassan sült zeller pirított gombákkal, zöld almával és salátalevelekkel (1 adag) 1002 92 30
    Csokis-áfonyás zabkása 483 18 13.5 70 Rukkolás-Tökmagos túrókrém (1 adag 2 szelet puffasztott rizzsel) 262 16 14 18 Pontyfilé „Rácpontyszerűen” 1023 33 61.5 83 1 doboz Chef select to go gyümölcssaláta (150 gramm) 75 1 0.3 15 Csirkés tortilla tekercs 725 23 16 120 Retro kolbászos szendvics 463 19 28 31 Gyümölcssaláta 250 4 45 Füszeres édesburgonya fokhagymás sertés szüzzel, salátával (1 adag) 843 26.5 54 64 Túróval töltött sült körte (1 adag) 296 18 12 28 Pirított tofu szezámos sült zöldség ágyon (1 adag) 570 25 35 38.5 Tojásmuffin (1 adag= 3db) 233 15.5 16.5 5 Energetizáló smoothie (1 adag édesítés nélkül) 290 13.5 8.8 36 Túrósoufflé meggydzsemmel (1 adag) 393 15.5 12 53.5 1 doboz natúr kókuszjoghurt, ½ doboz Crusti Croc gluténmentes sós pálcika 278 3.5 11 40 Húsos zöldség fasírt (1 adag) 314 25 15 20 Húsimádó melegszendvics gazdagon 582 33 36 27 1 doboz Pilos free from laktózmen tes joghurt, 1 marék Alesto kesudió-aszalt tőzegáfonya 210 7.5 11 19 Sült hagymás, pirított kacsás dödölle tormás tejföllel (1 adag) 730
    33 40 61 Kókuszlisztes palacsinta 388 16 24 28 Gazdag rizssaláta (1 adag) 711 20 42 60 Almás-mandulás sült zabkása (1 adag) 373 14 16 43.5 3 db mandarin, 1 marék Circuss Bio kölesgolyó 214 5 1.7 42 Sült csirke „Pékné” módra (1 adag) 1118 49 64 83 Zöld turmix (1 adag) 233 3 12.5 27 Chilis bab (Chili con carne) 810 46 32.5 83 Galló Nóra, a Lidl dietetikus szakértőjének számításai. A tudatos só-és cukorfogyasztás fontosságáról bövebben itt olvashat: lidl.hu/taplalkozaskalauz 23 Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL

    Cégnév: Lidl Magyarország Bt.
    Cím: 1037 Budapest, Rádl árok 6. Telefon: +36 1346 6000

    E-mail: info@lidlhu Internet: www.lidl.hu A céget bejegyzőhatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzékszám: 01-06-757718 Adószám: 21588017-2-44 Nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk. Egyes, a receptekben feltüntetett termékek nem képezik részét állandó kínálatunknak és a készlet erejéig kaphatók. A receptben szereplő termékek kilistázásra kerülhetnek, illetve időközben megváltozhat a termék neve vagy csomagolása. A megjelenített képek csupán illusztrációk. A szerzői és iparjog védelmi jogok a Lidl-t illetik meg, így különösen az alábbiak vonatkozásában: márkajelzések, logóhasználat, védjegyek, dizájn, receptek amelyek műnek, azaz szellemi alkotásnak minősülnek A nyomtathatóétrend vagy abból készített kivonatok készítése (ide értve a recepteket is) személyes és nem kereskedelmi felhasználásának eseteit kivéve kizárólag a Lidl Magyarország Bt. engedélyével és a forrás feltüntetésével engedélyezett. Lidl a változtatások jogát fenntartja. 2019. március LDL

Akciós Újság Feliratkozás

━ Hasonló Újságok

Müller Parfümök Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

Müller M A PARFÜMÉRIA VILÁGA 2024.07.01-TŐL 07.14-IG ILYEN A NYÁR ILLATA! FEDEZZE FEL TÖKÉLETES NYÁRI ILLATAINKAT РОТОНИНА 30% KEDVEZMÉNY minden DOLCE&GABBANA LIGHT BLUE Eau...

Privát Élelmiszer Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

privȧt KÖZEL 400 TERMÉK, AKÁR 30% ENGEDMÉNNYEL! SPÓROLJ VELÜNK! Zádor füstölt csemegeszalonna (2499 Ft/kg) Keresse a kiszolgálópultnál! 250Ft/10dkg Családi tojás nélküli száraztészta 800-1000g többféle...

Müller Iskolakezdés Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

MÜLLER AJÁNLATOK 2024.07.01-TŐL 07.07-IG Müller M KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT AZ ISKOLARA! TÖBB MINT 500 PAPÍR-ÍRÓSZER TERMÉK ÁRÁT CSÖKKENTETTÜK! 2.890 Ft 2.490 Ft -13% STABILO SZÍNES...

Müller Nyár Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

"A polcon feltüntett ár már a kedvezménnyel csökkentett fogyasztói ár. MÜLLER AJÁNLATOK 2024.07.01-TŐL 07.07-IG Muller M 20% KEDVEZMÉNY VÁRJUK ÚJ SZEGEDI ÜZLETÜNKBEN! 20% kedvezmény...

PENNY Akciós Újság 2024.07.04. Csütörtöktől

PENNY. Ries 07.04., 07.10., szerda csütörtök - OLCSÓBB, MINT TAVALY JÚLIUSBAN⭑ Rios PICI ÁRAK. Rios Chocolate voured Cone Rio Rigs Vanilla flavoured Cone Strawber...

KOMMENTÁLOM

Please enter your comment!
Please enter your name here