Plos freefrom 361 LIDL LACTOOE Joghurt 150g MINDEN JÓT, JÓ ÁRON! VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN A LIDL-BŐL! GLUTÉN-ÉS LAKTÓZ- mentes Lisztkeverék Castello free rom Gluténmentes Lisztkeverék GLUTEN A napi öt étkezésből álló, változatos étrendet Galló Nóra, a Lidl dietetikus szakértője állította össze Széll Tamás receptjeit is felhasználva. lidl.hu/etrend
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LDL 1HETES GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES JAVASOLT ÉTREND HINDEN JOT. ad ARO Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HÉTFŐ Reggeli Sonkás-avokádós szendvics főtt tojással Hozzávalók 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér 2 db közepes érett avokádó Ízesítők: néhány csepp citromlé, só, Kania őrölt fehér bors 4 szelet Pikok Pure Füstölt Sertéskaraj 1 db főtt tojás felkarikázva 8-10 karika kígyóuborka » lilahagyma opcionálisan >> >> >> >> Elkészítés Először avokádókrémet készítünk, amellyel megkenjük a szendvicset. Ehhez villával összetörjük a ½ avokádó húsát, majd hozzáadunk ízlés szerint néhány csepp citromlevet, egy csipet sót és őrölt fehér borsot. Kenjük meg a 2 szelet magos gluténmentes kenyeret az avokádókrémmel, tegyük rá a 4 szelet sonkát, a főtt tojás karikákat, valamint a felkarikázott kígyóuborkát. Ízlés szerint tehetünk bele vékony karikára vágott lilahagymát is. Fogyasszuk egészséggel! GUTENLAKTÓZ- mentes Tízórai Piles freefrom LACTOSE Joghurt 150g GLUTEN LAKTÓZ mentes 1 db alma, 1 doboz Pilos free from laktózmentes joghurt LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!
Pirított karfiol, lencsés gremolátával GLUTEN- LAKTÓZ- mentes Ebéd Pirított karfiol, lencsés gremolátával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók » Karfiol – 1 nagy fej » Lencse – 8-12 dkg » Fokhagyma – 2 fej Sonkahagyma, aprítva – 1 fej +1 fej » Újhagyma – 2 szál » Petrezselyem – 2 nagy köteg Snidling – 1 köteg » Kakukkfű, friss – 5-6 szál » Citrom – 2 db » Mustár – 1 ek Fehérbor ecet – 5-6 ek Sárgarépa – 1 szál Angolzeller – 1 szál » Olívaolaj – 0.5 dl » Napraforgóolaj – 5-6 ek » Só >> >> >> >> >> Cukor >> Kania őrölt feketebors Elkészítés A karfiolt nagyobb cikkekre vágjuk torzsával együtt, hogy egyben maradjanak a cikkek! Az esetleges leeső részeket késsel összeaprítjuk és félretesszük. A nagy, szép karfiolcikkeket enyhén sós-cukros, citromos-fokhagymás vízben előfőzzük 2-3 percig, hogy egy leheletnyit megpuhuljanak. Ha elkészült a karfiol, kivesszük a vízből és félretesszük! A lencsét kisebb fazékba tesszük, dobunk mellé egy kevés sárgarépát, angolzeller felét, sonkahagymát, kakukkfüvet, fokhagymát, majd 10- 15 perc alatt puhára, de még feszesre főzzük. Ha kész a lencse leszűrjük, a zöldségeket mellőle nem használjuk. A leszűrt lencsét ízesítjük sóval, borssal, aprított friss fokhagymával, sonkahagymával, kevés mustárral és fehérborecettel, olívával. A beízesített lencséhez adjuk a rengeteg aprított petrezselymet, újhagymát, kevés reszelt sárgarépát, snidlinget, aprított angolzellert, reszelt citromhéjat, kevés kakukkfüvet. Ha kész a lencsés gremolata, a szép nagy karfiolcikkeket kevés olajon lassú tűzön aranybarnára pirítjuk vagy akár faszénen is grillezhetjük! A forró sült karfiolt sózzuk, borsozzuk, olívával meglocsoljuk és gazdagon hintünk a tetejére a petrezselymes-lencsés gremolátából. Azonnal, frissen fogyasztjuk. Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL