Plos freefrom 361 LIDL LACTOOE Joghurt 150g MINDEN JÓT, JÓ ÁRON! VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN A LIDL-BŐL! GLUTÉN- mentes Lisztkeverék Castello freefrom Gluténmentes Lisztkeverék GLUTEN A napi öt étkezésből álló, változatos étrendet Galló Nóra, a Lidl dietetikus szakértője állította össze Széll Tamás receptjeit is felhasználva. lidl.hu/etrend
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉNMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjênek receptjei HINDENJOT, ad ÁROe HÉTFŐ Reggeli Sonkás-avokádós szendvics főtt tojással Hozzávalók 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér » ½ db közepes érett avokádó » Ízesítők: néhány csepp citromlé, só, Kania őrölt fehér bors 4 szelet Pikok Pure Füstölt Sertéskaraj 1 db főtt tojás felkarikázva 8-10 karika kígyóuborka » lilahagyma opcionálisan >> >> >> GLUTEN mentes Elkészítés Először avokádókrémet készítünk, amellyel megkenjük a szendvicset. Ehhez villával összetörjük a ½ avokádó húsát, majd hozzáadunk ízlés szerint néhány csepp citromlevet, egy csipet sót és őrölt fehér borsot. Kenjük meg a 2 szelet magos gluténmentes kenyeret az avokádókrémmel, tegyük rá a 4 szelet sonkát, a főtt tojás karikákat, valamint a felkarikázott kígyóuborkát. Ízlés szerint tehetünk rá vékony karikára vágott lilahagymát is. Fogyasszuk egészséggel! Tízórai Mentes GLUTEN 1 db alma, 1doboz Pilos natúr joghurt Ebéd Cukkínivel és paradicsommal gratinírozott sertéskaraj, szívsalátával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Húsfarm sertéskaraj szeletek – 4*10 dkg Cukkini, 1 cm-es karikákra vágva – 8-10 szelet, kb. fél cukkíniből » Paradicsom forrázva, héja nélkül – 3 db Lovilio parmezán sajt, reszelve – 2-3 dkg Szívsaláta – 4-6 db >> >> >> >> Pilos kefir – 200
g Primadonna olívaolaj – 1 dl Kania cayenne bors 1/4 kk Fokhagyma, reszelve – 2 gerezd Vita D’or napraforgóolaj – 3-4 ek Castello só – ízlés szerint >> >> >> >> >> mentes >> Kania őrölt feketebors – ízlés szerint >> LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! 2
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL HINDEN JOT, ad ARO 1 HETES GLUTÉNMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei Elkészítés A karajszeleteket enyhén sózzuk és borsozzuk, majd forró serpenyőben csurranásnyi olajon alaposan megpirítjuk. Ha elkészült, tűzálló tálba tesszük és hagyjuk picit pihenni a húst, amíg a cukkínikarikákat is hirtelen megpirítjuk, közben finoman sózzuk is. Ha kész a cukkini, a paradicsomokat is karikákra vágjuk, majd szépen elrendezzük a karajszeletek tetején: egy cukkini, egy paradicsom, megint cukkini, megint paradicsom. Szórunk rá egy kis parmezánt is. Ha elkészült, betesszük a 200
Celsius-fokra előmelegített sütőbe néhány percre (6-7), míg a hús átsül és a sajt a tetején megpirul. Amíg sül, cikkekre vágjuk a szívsalátát, és rögtönzünk egy kis kefires salátadresszinget: A kefirt ízesítjük sóval, extrém mennyiségű frissen őrölt feketeborssal, csipet cayenne borssal, reszelt fokhagymával és olívaolajjal. Ha elkészült a hús, tálaljuk is a szépen elrendezgetett szívsalátával, amelyet bőségesen meglocsoltunk kefires dresszinggel. Könnyű, de rendkívül finom és gazdag fogás! Uzsonna Solevita Super Solevita Super SMOOTHIE SMOOTHIE ANTIOXIDANT Solevita super smoothie antioxidant ANTIOXIDANT Dntete Fu A Margs er Vacsora entes chef select Spaghe Milanese free from 330g Chef Select Free From Spaghetti Milanese, /½ esomag.Chet Select salata mix olívaolajjal Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! mentes LIDL
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉNMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjênek receptjei HINDENJOT, ad ARO KEDD Reggeli Hozzávalók 2 db tükörtojás olívaolajon sütve 2 szelet Castello free from gluténmentes kenyér 2 kaliforniai paprika 4-5 szem hónapos retek mentes Tízórai Chef Select humusz sárgarépahasábokkal mentes LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉNMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDEN JOT, ad ARO Ebéd Kacsamellfilé szalonnás sült kelbimbóval és édesburgonyával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Húsfarm kacsamellfilé – 400
g Édesburgonya, egész, héjasan – 3-400
g Kelbimbó, félbevágva – 300
g Szalonna, apróra vágva – 80 g Castello kristálycukor – 1-2 csipet Pilos vaj – 3-4 ek Kakukkfű, friss – 5-6 szál Rozmaring, friss – 1 szál Fokhagyma, héjasan – 2 gerezd Narancs leve és héja – 1/2 db >> >> >> >> >> >> >> >> >> GLUTEN mentes >> Kania őrölt feketebors – ízlés szerint >> Castello só – 0,5 kg >> Elkészítés Kb. fél-egy cm vastagságban sót teszünk egy kisebb edény aljába, majd rátesszük az alaposan megmosott héjas édesburgonyát. 180 Celsius-fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 50-60 percre, míg vajpuhára sül. Közben sütőpapírból kis tasakot készítünk, amelynek széleit tűzőgéppel összetűzzük, majd ebbe töltjük a félbevágott kelbimbót, aprított szalonnát, csipet cukrot és sót. A tasak száját visszahajtjuk, megtűzzük és az édesburgonya mellé tesszük a sütőbe, kb. 30-40 percre. Célszerű úgy időzíteni, hogy egyszerre legyenek kész! Míg sülnek a zöldségek, beirdaljuk a kacsamell bőrét, a hártyákat eltávolítjuk. Ha letelt a zöldségek sütési ideje, az édesburgonyát pucoljuk meg és villával kissé törjük össze, mint egy törtburgonyát, tegyük langyos helyre pihenni tálalásig. A kelbimbót hagyjuk a tasakban. Ha ezzel megvagyunk, egy serpenyőben a kacsamellfilét a bőrös felével lefelé elkezdjük kisütni a zsírját. Ha a bőr szép aranybarna, a zsírt leöntjük, a mellet megfordítjuk. Adunk hozzá egy kanálnyi friss vajat, két gerezd zúzott héjas fokhagymát, egy szál rozmaringot, néhány szál friss kakukkfüvet. A tüzet alacsony fokozatra állítjuk, és vajjal locsolgatva sütjük 7-8 percig, míg szép rózsaszínre sül. (Ha vastagabb a mell, nyugodtan be is dobhatjuk a sütőbe 4-5 percre akár!) Ha megsült a kacsamell, vegyük ki a serpenyőből, alufóliával és egy konyharuhával letakarva pihentessük pár percet, míg befejezzük a köreteket: a kelbimbót kibontjuk a tasakból és egy tányérra rendezgetjük, az édesburgonyából pedig kanalazunk mellé. Szeleteljük fel a kacsamellet és ezt is rendezgessük el a tányéron. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pár csepp narancslevet és héjat, esetleg kevés friss vajat, majd meglocsoljuk vele a húst és a zöldségeket is! Uzsonna QUTEN 1 db narancs, 1 kis marék Alesto mixed nuts mentes Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL
Birsalmás-köményes lilakáposzta-saláta grillezett kecskesajttal mentes Vacsora Birsalmás-köményes lilakáposzta-saláta grillezett kecskesajttal Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók » 1-2 fej lilakáposzta, gyalulva 2 db birsalma >> 2-3 ek. Pikok kacsazsír >> 1 kk. Kania kömény, egész 10-15 szem Kania fekete bors, egész 150 ml Pagusa ecet, 10%-os 300
ml víz » 80 g kristálycukor >> >> >> Belbake só >> Pimadonna olívaolaj 120 g Bluedino camembert >> Elkészítés A káposztát legyaluljuk, vagy késsel csíkokra vágjuk. A klasszikus eljárással ellentétben nem sózzuk be és nem csavarjuk ki! Egy nagy méretű serpenyőt hevítünk, majd erős tűzön, minimális olajon kissé odakapatjuk a káposztát. Célszerű több részletben a serpenyőbe adagolni, hogy változatosan piruljon. Így lesznek benne pörzsösebb és majdnem nyers szálak is, ettől lesz változatosabb állagú és ízű a salátánk. Ha megpirítottuk a káposztát, egy keverőtálba tesszük pihenni. Elkészítjük az ecetes marinádot: az egész köményt és a durvára aprított egész borsot szárazon megpirítjuk egy kis fazékban. Ha felszáll az illatuk, hozzáadjuk a vizet és az ecetet, végül a cukrot is. Ízesítjük egy csipet sóval, majd felforraljuk. A marináddal leforrázzuk a pirított káposztát, és amíg forró, reszelünk rá két tisztított birsalmát is. Alaposan elkeverjük, hagyjuk kihülni. Befőttes üvegekbe töltve a hűtőben hetekig eláll. A camambert sajtot felforrósított serpenyőben pár csepp olíva olajon sütjük, mindkét oldalát 1-1 percig, majd azonnal tálaljuk, így kívül sült, belül pedig olvadós és krémes lesz. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉNMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDENJOT, ad ÁRo SZERDA Reggeli Málnás zabkása Hozzávalók 50 gramm zabpehely** 250 ml Pilos 2,8%-os tej 10 g chia mag* 1 mk. Mikado őrölt fahéj 120 gramm málna (friss vagy fagyasztott) 1 tk. méz >> >> >> Elkészítés Egy kis lábas ban feltesszük melegedni a tejet, beleszórjuk a gluténmentes zabpelyhet, a chia magot, és az ízesítőket. Néhány perc alatt készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk a gyümölcsöt is. GUTEN mentes Tízórai Rukkolás-tökmagos túrókrém Hozzávalók 4 adaghoz 250 g Pilos tehéntúró 150 gramm Pilos natúr joghurt 3 nagy marék rukkolalevél 20 g Alesto hántolt, pörkölt tökmag* 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek. Primadonna olívaolaj >> >> >> 2 tk. Castello só >> Kania őrölt fehér bors – ízlés szerint 1 nagy maréknyi Sondey Barnarizs-chips >> QUTEN. mentes Elkészítés Egy tálban villával összetörjük a túrót és krémesre keverjük a joghurttal, illetve az olívaolajjal. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott rukko lát, a durvára vágott tökmagot, majd sóval, borssal ízesítjük. Kiváló szendvics feltét vagy mártogatós, melyet sárgarépa, kígyóuborka és szárzeller hasábokkal fogyaszthatunk. Ebéd Fetával és szardíniával töltött fokhagymás cukkini Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Hozzávalók Cukkini, mérettől függően – 4-8 db Fokhagyma – 5-6 gerezd + 2 gerezd Paradicsom, forrázva, héja lehúzva – 2 db Szardella növényi olajban* – 4-5 db Eridanous fetasajt, kockázva – 1 nagy marék Újhagyma, apróra vágva – 2 szál Petrezselyem, apróra vágva – 1 köteg Primadonna extra szűz olívao laj – 1 dl Castello free from gluténmentes magoskenyér – 8 szelet Castello só – ízlés szerint Kania őrölt feketebors – ízlés szerint >> >> >> >> >> >> >> GUTEN mentes >> Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL 7 *Kérjük, minden esetben ellenórizzék a termék csomagolását. **A zabpehely természeténél fogva glutėnmentes. Az al apanyagok beszerzésénél javasoljuk a termék csomagolásának ellenőrzését, hogy azon jelölve van-e a gluténmentesség.
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉNMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjênek receptjei HINDEN JOT. ad ARO Elkészítés A cukkíniket „megskalpoljuk”, azaz a száras részét levágjuk. Talpat gyártunk rá, hogy ne billegjen, majd levágjuk a felső harmadát, az lesz a teteje. A „kétharmados” cukkínik belsejét kikaparjuk egy kanállal Enyhén sós, zúzott fokhagymás vízben pár percig főzzük a kikapart cukkíniket és a tetejüket. Közben a forrázott paradicsomokat vágjuk negyedbe és egy ügyes mozdulattal vágjuk ki a magházat, és válasszuk külön a magházat és a paradicsom húsos részét. Ha elkészült a cukkini, vegyük ki, és egy tányéron hagyjuk langyosra hűlni. Közben készítsük el a tölteléket: Kevés olívaolajon hirtelen pirítsuk meg a cukkínik kikapart belsejét pár percig, majd adjuk hozzá a paradicsomok kivágott magházát, és pároljuk tovább újabb pár percig. Ízesítsük sóval, borssal, aprított fokhagymával. Ha elkészült, a paradicsomos-cukkínis tölteléket vágjuk igen apróra. Egy keverőtálba, amíg forró, adjuk hozzá a szardellát és egy villával kevergessük, kissé törjük, közben csurgassuk hozzá az olajat. Adjuk hozzá a fetakockákat és a forrázott paradicsomok húsos részét is. Végezetül adjunk hozzá egy kis aprított újhagymát és petrezselymet. A kész, jó ízű tölteléket töltsük be a cukkínikbe, tegyük rá a tetejüket. Így akár elő is készíthetjük szinte teljesen készre! A tálalás pillanatában tegyük pár percre 200
Celsius-fokos sütőbe. Nem kell megsütni, csak éppen legyen langyos! Kiváló langyos előétel, vagy önálló vegetáriánus fogás. Ne felejtsünk rácsurgatni egy kis friss olívaolajat, és meghinteni frissen őrölt borssal. Ropogós, pirított barna gluténmentes magos kenyérrel az igazi! Uzsonna VALASSZA KEDVENC IZÉT! chet to ge select chot to go Chef select to go Gyümölcssaláta QUTEN mentes Vacsora Csirkés tortillatekercs Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon Suack Hozzávalók 1 db Snack Day Free From tortilla wraps free fom >> GLATEN Tortillo Wrops gluténmentes 4 szelet Pikok Pure csirkemell sonka >> 40 gramm Freshona csemegekukorica 40 gramm Freshona vörös bab 1 db közepes paradicsom 1/2 db kápia paprika 1/4 db lilahagyma » 3 ek. Pilos tejföl » Ízesítők: só, Kania őrölt fehér bors, koriander és/vagy petrezselyemzöld >> >> >> >> 2400
GLUTEN mentes Elkészítés Először a tejfölös szószt készítjük el, melyhez apróra vágjuk petrezselyem- vagy koriander zöldet, majd egy csipet sóval és borssal a tejfölhöz keverjük, ezzel kenjük meg a tortilla lapot. A csíkokra vágott csirkemell sonkát egy tapadásmentes serpenyő ben kissé pirítsuk meg. A pirított csirkemell sonkát, a babot, a kukoricát, a kis kockákra vágott paradicsomot és kápiát, valamint a tisztított és apróra vágott lilahagymát mind a tortilla lapra halmozzuk, majd szorosan feltekerjük. Alufólia tekercsben vagy jól záródó dobozban két darabra vágva könnyen szállítható. Annyira kiadós, hogy vacsorára is megállja helyét. LIDL Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben!
VÁLTOZATOSAT, EGÉSZSÉGESET EGÉSZ HÉTEN! LIDL 1 HETES GLUTÉNMENTES JAVASOLT ÉTREND Galló Nórának, a Lidl dietetikus szakértőjének és Széll Tamásnak, a Lidl séfjének receptjei HINDENJOT, ad ÁRo CSÜTÖRTÖK Reggeli Retro kolbászos szendvics Hozzávalók 2 szelet Castello free from gluténmentes magos kenyér 2 ek. Milbona natúr szendvicskrém 8-10 szelet Pikok Pure Szeletelt gyulai vagy békéscsabai kolbász 2 szelet Bluedino szeletelt, füstölt trappista sajt ½ db kaliforniai paprika 1 marék Chef Select saláta mix >> >> >> Elkészítés A kenyérszeleteket megkenjünk a natúr szendvicskrémmel, rátesszük a Pikok Pure kolbász és a Bluedino füstölt trappista sajt szeleteket, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, majd az egy marék konyhakész Chef Select saláta mixet. Igény esetén bátran ehetünk még mellé salátát, illetve elfogyaszthatjuk a paprika másik felét is. GLUTEN mentes Tízórai GLUTEN mentes 2 db kivi Ebéd Fűszeres édesburgonya fokhagymás sertésszűzzel, salátával Széll Tamás receptje – Keresse receptvideónkat a lidl.hu/konyha oldalon » Édesburgonya, hasábokra vágva – 5-6 nagyobb darab Húsfarm sertésszűz, vékony csíkokra vágva – 40 dkg Szívs aláta – 1-2 db Fokhagyma, reszelve – 3 gerezd » Gyömbér, friss, reszelve -1 ek » Méz – 1 ek » Kania mustár – 1 ek Kukoricakeményítő – 2-3 ek » Mikado fűszerpaprika – 1 ek Kania Cayene bors – 1 kk » Kania őrölt feketebors – 1 kk Castello só – ízlés szerint >> >> >> >> Fodros levelű saláta – 8-10 levél >> Madárbegysaláta – 1 marék » Sonkahagyma, vékonyra szeletelve 1 fej Vita D’Or napraforgóolaj – 1 dl » Primadonna olívaolaj – 1 dl » Citrom leve – 1 db >> >> 2> Elkészítés Az édesburgonyákat körömkefével megsikáljuk, bő vízzel leöblítjük. Rusztikus méretű, de viszonylag egyforma hasábokat vágunk belőle és egy keverőtálba rakjuk. A Cayene borsot, a fűszerpaprikát, a sót és a frissen őrölt borsot összekeverjük egy kis keményítővel, majd rászórjuk a burgonyára. Alaposan összeforgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire Szerezze be a hozzávalókat a Lidl-ben! LIDL