METRO.HU 13-14 2023. JÚNIUS 28.- JÚLIUS 25. METRO NAGYKERESKEDELEM Gasztro magazin Superbrands Superbrands díjas a METRO márka A TE SIKERED A MI SZENVEDÉLYÜNK A tökéletes pecsenyelé Jus, ahogy mi készítjük Menjünk ki a szabadba! Terasz-tippek Fehérmártás nyárra hangolva Velouté hal alapléből METRO Fenntartható Gasztronómia Az idei példaképek
20 PETARTRATE OKLEVEL 2 METRO Chef INTERME METRO DARATO MONT GRATULALLINE METRO ATAM TRU RO Chef METRO METRO ME METRO METRO A szakértők egyetértenek abban, hogy a vendéglátás- ban és az élelmiszeriparban a fenntarthatósági fordulat elkerülhetetlen. De amíg a ,,hogyant” illetően rengeteg a bizonytalanság, a ,,mikorról” tudható, hogy ez egyre kevesebb időt jelent. Hogy segítsük az átállást, a met- ro.hu honlapon (a katalógusok között) már elérhető a fenntarthatósági fordulathoz módszertani útmutatót nyújtó „Az Én fenntartható éttermem” című e-book! MF A Gasztroakadémián tanácskozással és a díjátadóval párhuzamosan zajlott a „Heti egy húsmentes nap” kam- pányhoz kapcsolódó Séf the World környezetvédelmi vetélkedő záró főzőshowja a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők METRO Chef FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA METRO TRO METRO ETRO DÍJAKKAL ÜNNEPELTÜK A FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIÁT A tavaly útjára indított METRO Fenntartható Gasztronómiai Díjat 2023-ban személy kategóriában Szöllősi Réka független élelmiszerpolitikai elemző, Vendéglátóhely kategóriában a ,,The Planteen” vegán kantin, szervezet kategóriában pedig a Dabasi Intézményfenntartó Központ nyerte el. A fenntartható gasztronómiában élen járók munkáját méltató díjat június 8-án aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretében adtuk át. CLEVE PATIEN METRO Országos Szövetsége szervezésében, a METRO támo- gatásával. A Gasztroakadémia konyhaállásaiban 7-10. osztályos diákok mutatták be, hogyan készítenek el egy, a kortársaik körében népszerű fogást hús nélkül, fenntartható módon. A fórumon olyan témák is terítékre kerültek, mint a jövő potenciális fehérje- és proteinforrásául szolgáló gasztronómiai felhasználású rovarok fo- gyasztása, a közétkeztetés modernizálása és fenn- tarthatóvá tétele, az élelmiszeripar legújabb nagy do- básának számító upcyckling termékek térhódítása vagy a vendéglátóipar számára elérhető tiszta energiák kérdése. WWW.METRO.HU