METRO.HU 6 2024. JÚNIUS 1-30. METRO NAGYKERESKEDELEM 2023 StarStore Ev Kereskedője AZ ÉV NAGYKERESKEDELMI ÜZLETLÁNCA Superbrands Gasztro magazin A TE SIKERED A MI SZENVEDÉLYÜNK A grillételek királya Így lesz tökéletes a marhasteak Variációk bélszínre Wellington és Surf’n’turf METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA FÓRUM ÉS DÍJÁTADÓ 2024. június 11. – METRO Gasztroakadémia, Budaörs Nem beszélünk zöldeket! Hasznos tudásanyag, jó gyakorlatok a vendéglátás számára. Részvételi díj, mely az ebédet is magába foglalja: 13 990 Ft Információ: metro.hu/fenntarthatogasztronomia 2024
SZAFTOS, ZAMATOS STEAK – ÍGY LESZ TÖKÉLETES A nyár beköszöntének csalhatatlan hírnöke a szabad ég alatt sütött falatok ínycsiklandó illata: akár nyárson, akár grillrácson, tárcsán, bográcsban, kemencében, BBQ-készülékben pirulnak-puhulnak az ételek, a jó étvágy garantált. A grillételek királya kétségtelenül a marhasteak – eláruljuk, mi a tökéletes steak titka! A JÓ ALAPANYAG Jó steaket érlelt húsmarhából lehet készíteni, Magyar- országon viszont kicsi a húsmarha-állomány, ezért fontos a beszerzési forrás ismerete. A METRO-ban ír, argentin és brazil érlelt marhahúsokat kínálunk, a hazai termé- kek közül pedig különleges érlelt angus marha szerepel a kínálatban. A legjobb steak a bélszínből, más néven vesepecsenyéből készül: ez a hosszúkás izom a gerinc mellett helyezkedik el, és a legkevesebb mozgást végzi az állat izmai közül, ezért sokkal puhább szerkezetű és porhanyósabb, mint más részek. Szintén kiváló steak- alapanyag a hátszín, más néven rostélyos vagy ribeye, s egyszersmind ez a leggyakoribb választás is. Steakhez emellett használhatunk fartőt vagy hátszínt is. A JÓ ELŐKÉSZÍTÉS Az ideális steak vastagság 2-3 cm. Klopfolni tilos! A csoma- golásából való kibontás után a húst semmiképpen se áztas- suk, legfeljebb folyó vízben mossuk át, majd papírtörlővel itassuk le a vizet róla. Utána pihentessük addig, amíg átveszi a helyiség hőmérsékletét. A fűszerezést a sütés előtti pil- lanatokban végezzük,sóval pedig vigyázzunk, mert elvonja a nedvességet a steakünkből. Sütés után, felvágás előtt is pár percig pihentessük a steaket, így megőrzi zamatosságát. A MEGFELELŐ SÜTÉSI MÓD KIVÁLASZTÁSA Hogy ki mennyire átsütve szereti a steaket, az ízlés dol- ga, ám érdemes tisztában lenni az alapfogalmakkal. Rare: angolosan sült (52°C) kívül szürkésbarna, belül piros. Me- dium-rare: félig angolos (55°C) kívül szürkésbarna, belül vörös. Medium (point): félig átsült (60°C) belseje piros- rózsaszín. A legtöbb húsimádó így szereti. Medium-well done: (65°C) a belseje rózsaszín. Well done (bien cuit): (71°C) átsült, az igazi steakrajongók szerint száraz. (A zárójelben szereplő értékek a hús maghőmérsékletét jelzik.) A LEGJOBB BESZERZÉSI FORRÁS A minőségi marhahús forgalmazásában egyértelműen élen jár a METRO: a kiváló minőséget részben a jó faj- taválasztás, a tartási körülmények, a takarmányozás, feldolgozáskor pedig a bontás adja. Import marhahúsaink nagy része saját márkás termék, ami azt jelenti, hogy az állat életútját elejétől végéig tudja követni a METRO szabályrendszere. 2 WWW.METRO.HU
METRO Chef FRISS ÍR MARHABORDA vákuumcsomagolt kb. 3,6 kg/csomag kg 1 kg: 3511,- 4459,- METRO Chef MARHA T-BONE STEAK gyorsfagyasztott 4×400 g/db BEEF FRISS ÍR MARHA TOMAHAWK STEAK vákuumcsomagolt METRO Chef kg 1 kg: 7480,- 9499,- 1 db: 12440,- 15799,- Runder T-Bonesteak. 1600g DIVIANDE KENGURU STEAK gyorsfagyasztott 6×170 g/db DIVIANDE Kenguru steak FRISS BORJÚ SZŰZPECSENYE vákuumcsomagolt METRO Chef kg 1 kg: 9448,- 11999,- METRO MARHA HÁTSZÍN STEAK Chef gyorsfagyasztott 10×200 g/db 1 db: 15354,- 19 499,- DIVIANDE BÖLÉNY STEAK gyorsfagyasztott 6×175 g/db 1 db: 6377,- 8099,- -1020g 1 db: 7952,- 10 099,- 3 BEEF rani Govedi Striploin Porcionirani Porcionirani Govedi Striploin DIVIANDE Bölény steak -1050g 2000g METRO NAGYKERESKEDELEM