METRO.HU 7 2024. JÚLIUS 1-31. METRO NAGYKERESKEDELEM 2023 StarStore Ev Kereskedője AZ ÉV NAGYKERESKEDELMI ÜZLETLÁNCA Superbrands Gasztro magazin A TE SIKERED A MI SZENVEDÉLYÜNK Jövőkompatibilis vendéglátás Díjazzuk a fenntarthatóságot! Nem mumus a főzelék! A legjobb, ami a zsenge karalábéval történhet Ízekkel csábít a tenger! Tengeri sügér édeskömény velouteval Praktikus és fenntartható Eszközök a jobb ügyfélélményért
2 METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA Jövőkompatibilis vendéglátás EZ TÖRTÉNT A III. METRO FENNTARTHATÓ GASZTRONÓMIA FÓRUM ÉS DÍJÁTADÓN Idén immár harmadjára rendezte meg a METRO Nagykereskedelem a METRO Fenntartható Gasztronómiai Fórum és Díjátadót, melyre a fenntartható gasztronómia napja előtt egy héttel, június 11-én került sor a budaörsi METRO Gasztroakadémián. A fórum fő témája ezúttal a fenntartható gasztronómiai fordulat ak hátteret adó társad mi és gazdasági környezet volt, kiemelt tekintettel az eltérő generációs elvárásokato megfel és jelentette kihívásokra. szichőalást törté A fórumon „Az evés évszázada” címmel gondolatébresztő gaszt Dr. Forgács Attila, rámutatva az evéssel és ételekkelbeni viszonyre beágyazottságá a eugervald kan generációkutató pedazo generációk motációit, és nemzedékapélmérver cometetva se tett fellendégeinek fogadásá fiatal munkavállókra egyarán A pr második felben i gvatko stak Celsőként Marieer, a deer Divinus Super izgatója vezet vesztvevőket ujas Hotel Divinus fenntartható mesának et lefedő programo takt. Ezt övető a útján, me Ingrid s Ador Fel Ka erekas omplex, a minde ukrász é mentor fogadó vendéglátás örömeit es ehe egoit ma Nem tem koncepcjan és történ tén kerestül. Az esok ut fiandeglatosok gese következett Bősze os moderálás val: Dalnokin Park er Adamindirman ambiciózus, kreatsikeres sk httó gasztronomia kérdéskörét. deel t grm csú spotja idén is a METR ent ató tronóm Diada savo 202 en pít elismerést minden évberarom ban adjá en tató asztiáélen ró személyne vendégletonely ་ nek. METRO METRO METRO METRO Chef ESKEDELEM METRO חי METR Chef I’M THIS OLD 151 M WWW.METRO.HU
AZ IDEI DÍJAZOTTAK: • METRO Fenntartható Gasztronómia Díj emé kategória: Dávid-Dobos Zsófia, a Hungast vezető die etika. Az elismerést a közétkeztetésben dolgozó dietetikus szakmai megbecsültségének növeléséért, munkájuk „láthatós gának javít sáért, az olaj közétkezésbe bevezethető fentartható, eészséges foga kidolgo sáért ne te el. METRO Fenn Iszkon Gomia Dij – vendég tóhely katega: ka Abakki Mályinkán az erdő kapu banalaató, fenntar Os gi szempontok alan üzemelő on vidéki bztr magazínvonalon műveli a farm to take gakorlatát, utató apcsontokat apola helyi termelkel dijather és séf vet e át. an METR Magya ható Gasztroia D-Sezet katego erbark Eyes izlet áok elmi élelmiszef sleg enys dés m a magyarorsz cégeknél kézód fokon szervezet az élelmiszerb Henriett fejl t Jonatán sz jeze solt A ༤·﹀..? ervezet és catering céllal és magas Pozzalarunak Get Hajnal o, Pera eresztési vetes Tiliszki FEJESSALÁTA 1 db W ÉTKEZÉSI PAPRIKA VÁGOTT MENTA METRO 100 g/doboz 2 kg/csomag Chef 1db: 235,43 299,- 1 doboz: 786,61 999,- 1 kg: 9990,- 3 HETI ÁRAZÁSÚ TERMÉK A termék aktuális árát ITT tekintheted meg. https://www.metroajanlatok.hu/ METRO NAGYKERESKEDELEM
OWO Receptjeinket IDE kattintva tekintheted meg. TENGERI SÜGÉR ÉDESKÖMÉNY VELOUTEVAL Hozzávalók 4 személyre: •1500 g friss egész tengeri sügér (lepikkelyezve, kibelezve) ⚫ 0,5 db tojás • 1 dl tejszín ⚫5 g petrezselyemzöld (finomra vágva) 1 db lime héja (lehúzva, apróra vágva) ⚫ fehér bors • 2 dl fehérbor ⚫10 db édeskömény mag • 1 db édeskömény (felszeletelve, zöldje díszítéshez félretéve) ⚫petrezselyem olaj ⚫40 g vaj • 30 g liszt METRO Premium FARKASSÜGÉR 500-670 g/db kg Elkészítés: A halat lefilézzük. A filékről a bőrt egészben eltávolítjuk, majd két szilikon lap közé terítve 210°C-on körülbelül 30 perc alatt ropogósra sütjük. A visszamaradt csontokból, úszókból, halfejből, édesköménnyel és édeskömény mag- gal ízesítve, fehérborral és annyi vízzel felöntve, ami ellepi, 15-20 perc főzéssel alaplét készítünk. A vajat felolvasztjuk egy kislábasban, majd liszttel megszórva kihevítjük. Kis részletekben felöntjük az alaplével, folyamatosan csomómentesre keverjük. Sóval ízesítjük, alaposan kiforraljuk. Sűrűségét amennyiben kell plusz folyadék hoz- záadásával beállítjuk. Tálalás előtt pár csepp petrezselyem olajat keverünk hozzá. A filék vékonyabb részeit levágjuk, aprítóban tejszínnel felöntve, tojással, sóval krémesre dolgozzuk, majd összekeverjük lime héjjal és petrezselyemmel. A filék megmaradt részét felkockázzuk, a pép 1/3-ával elkeverjük. A pépet egyforma vastagon 4 db félgömb formába kenjük, fagyasztóban 1 óra alatt kidermesztjük, majd a húsos keveréket elosztjuk a formákba. Vákuum zacskózzuk a formákat, majd sous-vide kádban 56°C-on 40 percig hőkezeljük. Utána kicsoma- goljuk, kevés vajjal locsolgatva, fáklyával átpirítjuk. ÉDESKÖMÉNY 1 db/doboz LELOVITS NEXUS FEHÉR alk.: 11,5% V/V 0,75 1/üveg -14 TÖBBET OLCSÓBBAN! NEXUS MAGYAR 2024 (⑦ 1 kg: 4752,38 4990,- 4 1 db: 353,54 449,- 12 db esetén 1 db: 1022,83 6 db esetén 1 db: 1137,13 1 db: 1337,80 1299,- 1444, 1699,- 12 db: 15588,- 11:1732,- 6 db: 8664,- 11:2265,- 11:1925,- WWW.METRO.HU
FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS Receptjeinket IDE kattintva tekintheted meg. KARALÁBÉ- FŐZELÉK Hozzávalók 1 személyre: ⚫5 db zsenge karalábé a leveleivel •1 db póréhagyma zöld része (fél karikákra vágva) .50 g vaj •2 db kezeletlen citrom • 20 g bazsalikom ⚫ só Elkészítés: A karalábélevelek zöld részét alaposan megmossuk, a gumókat vékonyan meghá- mozzuk. A gumókból szép egyforma, 1x1x5 cm-es hasábokat vágunk. Forrásban lévő, 1 db citrom levével ízesített sós vízben 1 percig főzzük, majd hideg vízbe átszedve lehűtjük. A főzőlevet megtartjuk. Vajon megpároljuk a póréhagymát, a darabolásból visszamaradt, finomra aprított karalábéhúst és a felcsíkozott leveleket. Hozzáadjuk a bazsalikomot, kevés forró főzőlevet és teljesen krémesre pürésítjük. Ezután ízesítjük a citrom levével, kevés reszelt citromhéjjal, sóval, majd tálalás előtt összemelegítjük a blansírozott karalábéhasábokkal. KARALÁBÉ 5 db/csomag PÓRÉHAGYMA 2 kg/háló KEZELETLEN CITROM 500 g/háló 1 csomag: 1177,17 1495,- 1 db: 299,- 5 1 háló: 3936,22 4999,- 1 kg: 2499,50 1 háló: 392,91 499,- 1 kg: 998,- METRO NAGYKERESKEDELEM