METRO.HU 7-8 2023. MÁRCIUS 29. – MÁJUS 2. METRO NAGYKERESKEDELEM Gasztro magazin 40 éves a Zsidai birodalom Magyar gasztroforradalom Street food kényelmesen Az aktív évszak slágerei Energiabomba reggeli Angolos napkezdés ONLINE EGYSZERŰBB Töltsd le METRO COMPANION alkalmazásunkat, hozd létre digitális fiókod és élvezd az előnyeit! Lazac Wellington módra Látványos prémium fogás egyszerűen ✓ TERMÉKELÉRHETŐSÉG ✓ TERMÉKINFORMÁCIÓK konyhagépek szezonkezdésre Profi Mert a jó kezdet fél siker! ✓ DIGITÁLIS VÁSÁRLÓI KÁRTYA ✓ AKTUÁLIS KATALÓGUSOK ✓ E-SZÁMLÁK ✓ METRO ÁRUHÁZAK A KÖZELBEN ✓ DIGITÁLIS BEVÁSÁRLÓLISTA
Marshall Marshall 1999 ART 3000 26.3 0000000 2 Spiler METRO: Vendéglátóipari végzettség nélkül érkeztél a ven- déglátás világába, és lettél nagyon rövid idő alatt nagyra becsült gasztronómiai szakember. 9587 ,,A GASZTRONÓMIAI FORRADALOM AZ ELMÚLT ÉVEK EGYIK LEGNAGYOBB SIKERE” Zsidai Roy: Valójában a legkomolyabb vendéglátó- ipari végzettséget szereztem meg, amit csak lehe- tett: ebben nőttem fel. Már 5-6 éves koromban a Pi- errot-ban töltöttem napjaim nagy részét. A szüleim szállodaiparban dolgoztak, keresztapám és a család mentora, Roy Wattson pedig az Amerikai Szállodaszö- vetség elnöke, illetve a Nemzetközi Szállodaszövetség alelnöke volt évtizedeken keresztül. Ettől függetlenül a szüleim mindent elkövettek, hogy ne tévedjek erre a pályára: a rendszerváltás környékén ez nem tűnt per- spektivikus szakmának. De az ilyen intravénásan érkező impulzusokat nehéz elfelejteni. METRO A Zsidai Csoport történelmét 40 éve (1982-ben) Ilona kezdte el írni. A családi vállalkozásból lett vendéglátós birodalomról, a vendéglátás helyzetéről fiával, Zsidai Zoltán Roy-jal beszélgettünk, aki 2007-ben szállt be az üzletbe, és adott neki új lendületet. ZSIDAI ROY A GASZTRO- FORRADALOMRÓL Marshall METRO BACKSTAGE PODCAST – KERESD A SPOTIFYON! METRO: Milyen utat jártál be a vendéglátóiparig? Zsidai Roy: Közgazdászként végeztem és kezdtem el dolgozni. Az ezredfordulón alapítottunk egy startupot a barátaimmal, azzal a feltett céllal, hogy a világ első mo- bilfizetési rendszerét hozzuk létre, de a Dotcom-lufi ki- pukkadása véget vetett neki. A Boston Consulting Groupnál folytattam a karrieremet, egy vezető tanácsadó cégnél, ahol izgalmas gazdasági kihívásokkal foglalkozhattam. A startupper vérem azonban nem hagyott nyugodni: rájöt- tem, hogy a legkiválóbb fejlesztési alap egy karnyújtásnyira van tőlem – a családi cég az. Így hát elmentem az USA-ba, és a Hyatt egy ultraluxus boutiqe hotelében elvégeztem egy egy éves szállodavezetői tréninget, mellette pedig a Cornell Egyetemen egy szállodafejlesztői szakdiplomát szereztem. Belevetettem magam a budapesti gasztronómiába és nagy tervekkel vágtunk bele a Zsidai Csoport fejlesztésébe. WWW.METRO.HU