back to top
26.4 C
Magyarország

Metro Horeca Akciós Újság 2023.03.29. Szerdától

Érvényesség kezdete:
20230329
Érvényesség Vége:
20230502

Közzétéve:

Megosztás:

    METRO.HU 7-8 2023. MÁRCIUS 29. – MÁJUS 2. METRO NAGYKERESKEDELEM Gasztro magazin 40 éves a Zsidai birodalom Magyar gasztroforradalom Street food kényelmesen Az aktív évszak slágerei Energiabomba reggeli Angolos napkezdés ONLINE EGYSZERŰBB Töltsd le METRO COMPANION alkalmazásunkat, hozd létre digitális fiókod és élvezd az előnyeit! Lazac Wellington módra Látványos prémium fogás egyszerűen ✓ TERMÉKELÉRHETŐSÉG ✓ TERMÉKINFORMÁCIÓK konyhagépek szezonkezdésre Profi Mert a jó kezdet fél siker! ✓ DIGITÁLIS VÁSÁRLÓI KÁRTYA ✓ AKTUÁLIS KATALÓGUSOK ✓ E-SZÁMLÁK ✓ METRO ÁRUHÁZAK A KÖZELBEN ✓ DIGITÁLIS BEVÁSÁRLÓLISTA

    Marshall Marshall 1999 ART 3000 26.3 0000000 2 Spiler METRO: Vendéglátóipari végzettség nélkül érkeztél a ven- déglátás világába, és lettél nagyon rövid idő alatt nagyra becsült gasztronómiai szakember. 9587 ,,A GASZTRONÓMIAI FORRADALOM AZ ELMÚLT ÉVEK EGYIK LEGNAGYOBB SIKERE” Zsidai Roy: Valójában a legkomolyabb vendéglátó- ipari végzettséget szereztem meg, amit csak lehe- tett: ebben nőttem fel. Már 5-6 éves koromban a Pi- errot-ban töltöttem napjaim nagy részét. A szüleim szállodaiparban dolgoztak, keresztapám és a család mentora, Roy Wattson pedig az Amerikai Szállodaszö- vetség elnöke, illetve a Nemzetközi Szállodaszövetség alelnöke volt évtizedeken keresztül. Ettől függetlenül a szüleim mindent elkövettek, hogy ne tévedjek erre a pályára: a rendszerváltás környékén ez nem tűnt per- spektivikus szakmának. De az ilyen intravénásan érkező impulzusokat nehéz elfelejteni. METRO A Zsidai Csoport történelmét 40 éve (1982-ben) Ilona kezdte el írni. A családi vállalkozásból lett vendéglátós birodalomról, a vendéglátás helyzetéről fiával, Zsidai Zoltán Roy-jal beszélgettünk, aki 2007-ben szállt be az üzletbe, és adott neki új lendületet. ZSIDAI ROY A GASZTRO- FORRADALOMRÓL Marshall METRO BACKSTAGE PODCAST – KERESD A SPOTIFYON! METRO: Milyen utat jártál be a vendéglátóiparig? Zsidai Roy: Közgazdászként végeztem és kezdtem el dolgozni. Az ezredfordulón alapítottunk egy startupot a barátaimmal, azzal a feltett céllal, hogy a világ első mo- bilfizetési rendszerét hozzuk létre, de a Dotcom-lufi ki- pukkadása véget vetett neki. A Boston Consulting Groupnál folytattam a karrieremet, egy vezető tanácsadó cégnél, ahol izgalmas gazdasági kihívásokkal foglalkozhattam. A startupper vérem azonban nem hagyott nyugodni: rájöt- tem, hogy a legkiválóbb fejlesztési alap egy karnyújtásnyira van tőlem – a családi cég az. Így hát elmentem az USA-ba, és a Hyatt egy ultraluxus boutiqe hotelében elvégeztem egy egy éves szállodavezetői tréninget, mellette pedig a Cornell Egyetemen egy szállodafejlesztői szakdiplomát szereztem. Belevetettem magam a budapesti gasztronómiába és nagy tervekkel vágtunk bele a Zsidai Csoport fejlesztésébe. WWW.METRO.HU

    Képek: Zsidai Csoport – Spiler / Jam JAMIE’S ITALIAN antipasti B BERN METRO: Közgazdászként hogy látod, milyen folyamatok formálják a vendéglátás jövőjét? Zsidai Roy: A mostani folyamatok már nagyon régóta jelen vannak a vendéglátásban, de a pandémia felgyorsítot- ta őket. Az egyik változás a technológia megjelenése és szakmaformáló hatása. Az egyik leggyorsabban fejlődő terület a házhozszállítás és a digitális rendelésfelvétel. Ezzel párhuzamosan fejlődik az optimalizált fuvarszerve- zés, ami arra fog kifutni, hogy automata járművek viszik ki az ételt. Ugyanez a robotizáció jelenik meg a vendéglátás számos területén, elsősorban az önkiszolgáló, egysze- rűbb konyhákban: egy gyorséttermi pizza vagy hamburger összeállítása annyira mechanikus, hogy valójában nincs szükség hozzá emberre. Hogy mikor történik meg az át- törés, attól függ, hogy mikor válik tartósan olcsóbbá a gép alkalmazása, mint az emberé. Az autógyárak példáján lát- hatjuk, hogy az elmúlt évtizedekben, ahol csak le lehetett cserélni az embert gépre, ott megtörtént. 3 METRO: Mit gondolsz, hogyan befolyásolják a food loverek az idegenforgalmat? Zsidai Roy: Nemcsak a food loverek formálják a turizmust, hanem a kultúra is, ami elképzelhetetlen vendéglátás nélkül. Csak gondold el, hogy ellátogatsz egy városba, és nem kóstolod meg a helyi ízeket. Így nem teljes az élmény. Egy város megismeréséhez szervesen kell illeszkednie a gasztronómiának, és mindannak, amit a gasztronómia nyújt: teraszok, enteriőrök, a látvány, a személyzet kel- tette benyomások. METRO: Hogy látod a magyar vendéglátás helyzetét Európán belül? Zsidai Roy: Úgy fogalmaznék, hogy bár nem állunk jól, de jól haladunk. Egyetlen nyugat-európai metropoliszban sem ment végbe ilyen őrült tempójú fejlődés, tegyük hozzá, azért, mert mi mélyebbről indultunk. A Spíler 2012-ben nyitott a Gozsdu udvarban, és akkor még nyoma sem volt annak a gasztronómiai sokszínűségnek, aminek köszönhe- tően ma már nem kell azon töprengeni, hogy a budapesti Sohoban mit együnk a sör vagy a fröccs mellé. Megvolt vi- szont az a kedvesség, lelkesedés, zsizsegés, amire lehetett építeni a gasztronómiai szolgáltatásokat. Ha 10-20 éves távlatokat nézünk, a gasztronómiai forradalom az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere! METRO: Miben vagyunk lemaradva? Zsidai Roy: Elsősorban abban, hogy hiába vannak fantaszti- kus eredményeink, elképesztő energiákat emészt fel, hogy működtessük. Nem kellene, hogy a minőségi gasztronómia ennyi áldozatba kerüljön, nem kellene megszakadni! METRO

    https://metro.hu/horeca-gasztro-magazin-arlista PÁPAI ESTERHÁZY SONKA FELEZETT kg Termékeink aktuális árát ITT tekintheted meg. 4 4 kg esetén 1 kg: 2582,- 3279,- 4 kg: 13 116,- DEBIC HABSPRAY 35% kétféle 700 ml/db -14 TOBBET OLCSÓBBAN! 6 db esetén 1 db: 2236,44 2639,- 11:3770,- 6 db: 15 834,- 2 kg esetén 1 kg: 2653,- 3369,- 2 kg: 6738,- – 3 db esetén 1 db: 2541,53 2999,- 11:4285,- 3 db: 8997,- 1 kg: 2983,- 3789,- 1 db: 2 880,51 3399,- 11:4856,- XXD DIVIANDE GYORSFAGYASZTOTT MARHA T-BONE STEAK Dél-Amerika 4×400 g/db 6 doboz esetén 1 doboz: 3 doboz esetén 1 doboz: 1 doboz: 15 490,-16 390,- 17 998,- 6 doboz: 92940,- 3 doboz: 49170,- INTENSE, SZENDVICS PARADICSOM 1 kg/kosár DAWTONA SŰRÍTETT PARADICSOM 28-30% 4500 g/db -W ТОВВЕТ OLCSÓBBAN! 5 db esetén 1 db: 3999,21 5079,- 5 db: 25395,- 1 kg: 1128,67 Dawtona koncentrat pomidorowy 2 db esetén 1 db: 4298,43 5459, 2 db: 10918,- 1 kg: 1213,11 1 db: 4755,¹² 6039,- 1 kg: 1342,- METRO Chef ТОВВЕТ OLCSÓBBAN! S DIVIANDE Marha T-bone steak METRO 5 db esetén 1 db: 2355,08 2779,- 5 db: 13895,- 1 kg: 2315,80 Premium VAJAS CROISSANT 20x60g/csomag -W ТОВВЕТ OLCSÓBBAN! 13 CROISSANTS AU BEURRE 6 db esetén 1 db: 4747,- 6029,- 6 db: 36174,- 1 kg: 5024,- 20 x 60g 3 db esetén 1 db: 2397,46 2829,- 3 db: 8487,- 1kg: 2357,50 BLACK ANGUS MARHABURGER 6×200 g/db (EP 2 db esetén 1 db: 4897,- 6219,- 2 db: 12438,- 1 kg: 5183,- 1 db: 2519,4⁹ 2973,- 1kg: 2477,- 1 db: 5432,- 6899,- 1 kg: 5749,- WWW.METRO.HU

Akciós Újság Feliratkozás

━ Hasonló Újságok

Müller Parfümök Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

Müller M A PARFÜMÉRIA VILÁGA 2024.07.01-TŐL 07.14-IG ILYEN A NYÁR ILLATA! FEDEZZE FEL TÖKÉLETES NYÁRI ILLATAINKAT РОТОНИНА 30% KEDVEZMÉNY minden DOLCE&GABBANA LIGHT BLUE Eau...

Privát Élelmiszer Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

privȧt KÖZEL 400 TERMÉK, AKÁR 30% ENGEDMÉNNYEL! SPÓROLJ VELÜNK! Zádor füstölt csemegeszalonna (2499 Ft/kg) Keresse a kiszolgálópultnál! 250Ft/10dkg Családi tojás nélküli száraztészta 800-1000g többféle...

Müller Iskolakezdés Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

MÜLLER AJÁNLATOK 2024.07.01-TŐL 07.07-IG Müller M KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT AZ ISKOLARA! TÖBB MINT 500 PAPÍR-ÍRÓSZER TERMÉK ÁRÁT CSÖKKENTETTÜK! 2.890 Ft 2.490 Ft -13% STABILO SZÍNES...

Müller Nyár Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

"A polcon feltüntett ár már a kedvezménnyel csökkentett fogyasztói ár. MÜLLER AJÁNLATOK 2024.07.01-TŐL 07.07-IG Muller M 20% KEDVEZMÉNY VÁRJUK ÚJ SZEGEDI ÜZLETÜNKBEN! 20% kedvezmény...

PENNY Akciós Újság 2024.07.04. Csütörtöktől

PENNY. Ries 07.04., 07.10., szerda csütörtök - OLCSÓBB, MINT TAVALY JÚLIUSBAN⭑ Rios PICI ÁRAK. Rios Chocolate voured Cone Rio Rigs Vanilla flavoured Cone Strawber...

KOMMENTÁLOM

Please enter your comment!
Please enter your name here