back to top
21.4 C
Magyarország

Metro Horeca Akciós Újság 2023.05.31. Szerdától

Érvényesség kezdete:
20230531
Érvényesség Vége:
20230627

Közzétéve:

Megosztás:

    METRO.HU 11-12 2023. MÁJUS 31.- JÚNIUS 27. METRO NAGYKERESKEDELEM Gasztro magazin A TE SIKERED A MI SZENVEDÉLYÜNK A Rutin-sztori Kényszervállalkozásból szerelemprojekt Superbrands Superbrands díjas a METRO márka Nyári koktélbár Minden, ami egy jó mixhez kell Rutin Garnéla variációk Grillen, pirítva, marinálva METRO Tekered. kevered. tálalod Látványos prémium fogás egyszerűen

    KHORIS Putin METRO: Már gyerekkorodban is séfnek készültél? Pallag Dávid: Azt nem mondanám. Általánosban informatikai suliba jártam, aztán a képzőművészet, grafikai tervezés, 3D grafika kezdett el érdekelni – ezekhez azonban hiába vonzód- tam, sajnos semmi érzékem nem volt hozzájuk. Nem vettek fel egyik kinézett képző intézménybe sem. Anyámék félig-meddig viccesen azt mondták, hogy ha már fennáll a veszélye, hogy soha nem lesz egy normális nő mellettem, akkor legalább ne haljak éhen: iratkozzak be a vendéglátóipariba. Kiderült, hogy ehhez viszont jó érzékem van. Hát így lettem séf. A Rutin Gasztrolubickoló Budaörs egyik legfiatalabb étterme: 2020 decemberében nyitotta meg feleségével a fiatal séftehetség Pallag Dávid. A kényszervállalkozásnak indult, ma már szerelemprojektnek számító Rutin üstökösként emelkedett a pandémia bizonytalan gazdasági környezetéből egészen a 2022-es Michelin Guide-ajánlásig. A tulajdonos- f Pallag Dáviddal beszélgettünk. METRO: Hogy jött a saját étterem? P. D.: Úgy, hogy mégiscsak lett egy normális nőm, aki az élet minden területén társam, szövetségesem. A Rutin tu- lajdonképpen egy kényszervállalkozás volt. Elvesztettem a pandémia miatt a munkámat, és csak nevetséges ösz- szegekért találtam volna helyette mást, hiszen senki nem keresett munkaerőt. A feleségemmel mindent egy lapra tettünk fel, és megnyitottuk a saját éttermünket. 2 METRO PALLAG DÁVID, A.RUTINOS” METRO: Miért éppen Rutin lett az étterem neve? P. D.: Szeretek játszani a szavakkal, éppen úgy, mint az ételekkel, alapanyagokkal. Tetszett a rutin szóban, hogy amikor kimondom, két angol kifejezés is kihallik belőle: a root (gyökér) és a teen (tinédzser, fiatal). Ez a szóösszeté- tel így azt is jelenti nekem, hogy a fiatalok visszanyúlnak a gyökerekhez, amiből nagyszerű dolgok születnek. De a névadás hátterét már annyiszor kellett elmagyarázni, hogy rá kellett jönnöm, a többletjelentése egy személyes ügy. A Rutin viszont megmaradt a hely nevének. METRO: Mi kellett ahhoz, hogy beinduljon és ismert legyen az éttermed? P. D.: Mi magunk kellettünk. Szó szerint, hiszen annyira őszinte a gasztronómia, amit kínálunk a közönségnek, hogy a vendéglátás mint olyan, új értelmet nyer benne. Nincs olyan étel, alapanyag, amit meg ne kóstolnánk és nem fogyasztanánk el magunk is szívesen. WWW.METRO.HU

    Lak 101 METRO: Mit gondolsz, miért szeretnek ide járni az emberek? P. D.: Az éttermünk fölött lakunk, ezért a vendégek úgy érezhetik, mintha csak átjönnének hozzánk vendégségbe. Az ételeinket illetőleg nem kötünk kompromisszumot, a vendégeink pontosan azt kapják, amit rendeltek vagy amit az étlapunk ígér. Szerintem ebben rejlik a varázslat. METRO: Mi a filozófiád a gasztronómiában? P. D.: Jó ételt készíteni szakértelem, maradandó ételt készíteni művészet. Egy étel rengeteg összetevőből áll, sok-sok gyakorlással és próbálkozással jár, mire sikerül megalkotnunk a tökéletes receptet. Amikor viszont minden apró részlet a helyére kerül, akkor az maga a csoda! 3 METRO: Vannak nehéz pillanatok is a munkádban? P. D.: Mentálisan és fizikailag egyaránt kimerítő tud lenni, amikor hosszú órákon keresztül állok vagy talpalok, miköz- ben egyszerre rengeteg dologra kell figyelni – de mivel ezt csinálom tizensok éve, szinte észre sem veszem! Amikor koncentrálok és próbálom a legtöbbet kihozni magamból, akkor egyáltalán nem foglalkozom a fáradtsággal, csak az- zal, hogy kiéljem a kreativitásomat az ételkészítésben. El kell fogadni, hogy ha valaki sikeres séf szeretne lenni, akkor bizonyos dolgokról le kell mondania. Nem várhatom el, hogy mások végezzék el helyettem a feladataimat. METRO: Mesélj egy kicsit a dolgos munkanapokról! P.D.: Két típusú munkanapom van, az egyik, amikor a kony- hában a komfortzónámban maradok; a másik, amikor ki kell onnan jöjjek, és üzletemberré kell váljak – ebben a szerepben nem mozgok olyan otthonosan. Mindkét minő- ségemben fontos számomra, hogy legalább 90%-ban ma- gyar alapanyagokból dolgozzak a konyhában. Szerencsére a METRO-ban olyan széles a választék, hogy ezt könnyen METRO: Szerinted mi a jó étel titka? P. D.: Nagyon tudom imádni egy ételben, ha jól fel van építve! Ez azt jelenti, hogy az első falat nem lehet ugyan- olyan, mint az utolsó, hanem evés közben kalandozunk az ízek birodalmában. Egy ember átlagosan tíz percig eszik egy ételt – én személy szerint nem szeretném, ha köz- ben unatkozna. Legyen az evés minden pillanata izgalom! meg tudom oldani. Az emlékezetes élményt nyújtó ételhez friss, minőségi alapanyag szükséges. Igyekszünk mindig a legmagasabb minőséget nyújtani, amiben nagy segítség a METRO. METRO

    RIOBA – ТОВВЕТ OLCSÓBBAN! 4 RIOBA 1 db: 2282,68 METRO Chef 6 db esetén 1 db: 1180,32 1499,- 6 db: 8994,- 11:2141,- 1180,32 1499,- 1 kg: 1498,99 GÖRÖGDINNYE SZIRUP 0,71/db LIME 1 kg/háló 2899,- 11:4141,- ŐSZIBARACK KOKTÉLLIKŐR 3 db esetén 1 db: 1574,⁰2 1999, 3 db: 5997,- 11:2856,- alk.: 17% V/V 0,71/db – HA KOKTÉL. AKKOR METRO! 1 db: 2209,⁹4 2799,- 11: 3999,- RIOBA Megbízható, profi igényekre szabott termékek RIOBA -14 TÖBBET OLCSÓBBAN! METRO KÉKÁFONYA SZIRUP 0,7 l/db 6 db: 8994,- 11:2141,- 1 db: 2755,¹² 3499,- 1 kg: 2651,- – 6 db esetén 1 db: 1 db: 1180,32 3 db esetén 1 db: 1574,⁰2 2203,94 1499,- 1999,- 2799,- 11:3999,- 3 db: 5997,- 11:2856,- EPER PÜRÉ 1,32 kg/db RIOBA A TERMÉK AKTUÁLIS ÁRÁT ITT TALÁLOD: BAR SYRUP 1 db: 2755,¹² METRO Chef 3499,- 1 kg: 2651,- RIOBA – ТОВВЕТ OLCSÓBBAN! PASSIONFRUIT PÜRÉ 1,32 kg/db 6 db esetén 1 db: 1180,32 1499,- 6 db: 8994,- 11:2141,- CITROM ANANÁSZ SZIRUP 0,7 l/db LEMON 3 db esetén 1 db: 1574,⁰2 1999,- 3 db: 5997,- 11:2856,- RIOBA 1 db: 2203,⁹4 2799,- 11:3999,- TRIPLE SEC KOKTÉLLIKŐR alk.: 35% V/V 0,7 l/db 1 db: 3227,56 4099,- 11:5856,- WWW.METRO.HU

    METRO 197×6 mm-es PROFESSIONAL 100 db/csomag 1 csomag: 408,66 519,- 1 db: 5,19 aro 1 db: 786,61 FEKETE PAPÍR SZÍVÓSZÁL 999,- 1 db: 249,75 METRO PROFESSIONAL 5 PAPER STRAWS FOR COCKTAILS 3 250 x JÉGKOCKATARTÓ Csz.: 998298 • 4 db/csomag Csz.: 922271 • 3 db facsarókúp 1500 fordulat/perc Eltávolítható pohártartó • Mosogatógépben tisztítható alakatrészek 1 db: 29 125,⁹8 36 990,- GJU1001 CITRUSPRÉS* 180w METRO METRO PROFESSIONAL PROFESSIONAL 1 csomag: 1550,3⁹ 1969,- 1 db: 3,94 METRO PROFESSIONAL KOKTÉL PAPÍR SZÍVÓSZÁL 145x6mm-es 500 db/csomag 1 db: 786,61 999,- 1 db: 499,50 JÉGKOCKAFOGÓ CSIPESZ Csz.: 998277 • 2 db/csomag 1db: 157 472,44 – GIM1026B JÉGKOCKAKÉSZÍTŐ GÉP Csz.: 264888 • Rozsdamentes gépház • Léghűtéses • Jégtároló kapacitás: 6 kg • Jégkészítő kapacitás: 26 kg/nap • Energiafogyasztás: 0,207 kWh/kg • Tápfeszültség: 220-240 V • Méret: 514x655x420 mm PAPER STRAWS FOR COCKTAILS 8998 199 990,- 170 w METRO PROFESSIONAL METRO D PROFESSIONAL 1 csomag: 1967,7² 2499,- 1 db: 10,- METRO PROFESSIONAL KRAFT PAPÍR SZÍVÓSZÁL 240×8 mm-es 250 db/csomag 1db: 944,0⁹ 1199,- 1 db: 599,50 TÖRŐFA Csz.: 998291 •22 cm • 2 db/csomag GBC3002S BÁRHŰTŐ** Csz.: 172767 • Hűtéstartomány: 0-…+10°C • Energiafogyasztás: 1,35 kWh/246 • Belső LED világítás • Hűtőközeg: R600a • Automata leolvasztás • Méret: 900x895x530 mm 1 db: 228 338,58 289 990,- „A székesfehérvári áruházunkban nem kapható. ** A budakalászi, debreceni, kecskeméti, székesfehérvári és szombathelyi áruházainkban nem kapható. 1 ÉV GARANCIA 160w 198L nettó úrtartalom METRO

    6 METRO Chef 707,87 899,- 1 kg: 898,99 RIOBA METRO Chef – 1 db: 629,13 799,- GRAPEFRUIT aro – ТОВВЕТ OLCSÓBBAN! Ismerd meg saját márkáinkat! DEMERARA NÁDCUKOR 1 kg/db ANANÁSZ KOCKA 1 kg/db 5 db esetén 1 db: 1102,- 1399,- 5 db: 6995,- 1 kg SELECTED GRAPEFRUIT 3 db esetén 1 db: 1228,- 1559,- 3 db: 4677,- GRAPFERITY NÁDCUKOR METRO Chef PINEAPPLE CUBES 1db: 1448,- 1839,- Ikgo METRO Chef METRO Chef MENTA vágott 100 g/doboz 786,61 999,- 1 kg: 9989,95 FAHÉJ METRO egész Chef 70 g/db 1 db: 865,35 1099,- 1 kg: 15700,- METRO Chef MANGÓ KOCKA 1 kg/db 1 db: 1338,- 1699,- 1 kg ORICE C SICA DELA FANEJ BUD RIOBA 30 MANA Chef MANGOWÜRFEL MANGO CUBES CANTEPRISCH FRESHLY HARVESTED WWW.METRO.HU

    7 NÁDUDVARI PANÍROZOTT TRAPPISTA SAJT 2,5 kg/db 1 db: 8474,- 9999,- 1 kg: 4000,- 1 db: DEBIC HABSPRAY 35% kétféle 700 ml/db 2880,5¹ 3399,- 11:4856,- Kiváló Minőségek A döntés a Tiéd! Spórolj saját márkáinkkal!* 1 db: Nádudvari NATUR FARM SZUPEREDES KUKORICA 2150 g/db Töltőtömeg: 1775 g 2676,38 3399,- 1 kg: 1914,93 Debic DAIRY CREAM WITH SUGAR Natur Kukurydza farm Szuperédes 2150, csemegekukorica -29%* -30%* -18%* GYORSFAGYASZTOTT RÁNTOTT TRAPPISTA SAJT 2,5 kg METRO Chef PANÍROZOTT, ELŐSÜTÖTT, FORMAZOTT METRO Chef WHIPPED CREAM 500 ml METRO Chef ZONE MAIS-MAIS SWEETCORN NATURALLY SWEET NATURALMENTE DULCE NATURELLEMENT SUCRE SZUPERÉDES KUKORICA 2120 g/db Töltőtömeg: 1775 g * A kedvezmény% feltüntetése mindig a bruttó egységárak alapján történik. További ajánlatainkat keresd áruházainkban. METRO Chef RÁNTOTT TRAPPISTA SAJT 2,5 kg/db 1 db: 5999,- 7079,- 1 kg: 2832,- METRO Chef HABSPRAY 35% 500 ml/db 1 db: 1439,83 1699,- 1 1: 3398,- METRO Chef 1 db: 2203,94 2799,- 1 kg: 1576,90 METRO

    GRILLEN PIRÍTVA MARINÁLVA (ceviche alap) 800 g egész garnéla 8-10 db nyárs (vízben áztatva) 5-6 gerezd fokhagyma (vékonyan felszeletelve) 1 kis csokor petrezselyem 1 dl extra szűz olívaolaj SÓ 600 g pucolt garnélafarok 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva) 50 g vaj só 600 g pucolt garnélafarok (1 cm-es darabokra vágva) 4 db friss lime leve só METRO GARNÉLA 3-FÉLE TECHNOLÓGIÁVAL A garnélákat a hátukon hosszában megnyitjuk és kitisztítjuk. Keverjük össze a fokhagymát, a finom- ra vágott petrezselymet kevés sóval és az olajjal. A nyársakra húzzuk fel a garnélákat, majd forró fasze- nes grillen süssük meg. Addig süssük, amíg a húsuk ki nem fehéredik. Tálaláskor locsoljuk meg az olívaolajos keverékkel. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd elkezdjük meg- pirítani rajta a fokhagymát. Amikor kezd barnulni, hozzáadjuk a garnélákat. Magas hőfokon pirítjuk amíg a garnélák a középső részükig ki nem fehérednek. Megsózzuk, és tálaljuk. A garnélákat egy tálban összeforgatjuk a limelével. Leg- alább 20 percre hűtőbe tesszük. A darabok méretétől függően akár két óra is szükséges lehet amíg üvegesről teljesen kifehéredik, részben kipirosodik. Tálalhatjuk cevicheként befejezve is. WWW.METRO.HU

Akciós Újság Feliratkozás

━ Hasonló Újságok

Müller Parfümök Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

Müller M A PARFÜMÉRIA VILÁGA 2024.07.01-TŐL 07.14-IG ILYEN A NYÁR ILLATA! FEDEZZE FEL TÖKÉLETES NYÁRI ILLATAINKAT РОТОНИНА 30% KEDVEZMÉNY minden DOLCE&GABBANA LIGHT BLUE Eau...

Privát Élelmiszer Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

privȧt KÖZEL 400 TERMÉK, AKÁR 30% ENGEDMÉNNYEL! SPÓROLJ VELÜNK! Zádor füstölt csemegeszalonna (2499 Ft/kg) Keresse a kiszolgálópultnál! 250Ft/10dkg Családi tojás nélküli száraztészta 800-1000g többféle...

Müller Iskolakezdés Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

MÜLLER AJÁNLATOK 2024.07.01-TŐL 07.07-IG Müller M KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT AZ ISKOLARA! TÖBB MINT 500 PAPÍR-ÍRÓSZER TERMÉK ÁRÁT CSÖKKENTETTÜK! 2.890 Ft 2.490 Ft -13% STABILO SZÍNES...

Müller Nyár Akciós Újság 2024.07.01. Hétfőtől

"A polcon feltüntett ár már a kedvezménnyel csökkentett fogyasztói ár. MÜLLER AJÁNLATOK 2024.07.01-TŐL 07.07-IG Muller M 20% KEDVEZMÉNY VÁRJUK ÚJ SZEGEDI ÜZLETÜNKBEN! 20% kedvezmény...

PENNY Akciós Újság 2024.07.04. Csütörtöktől

PENNY. Ries 07.04., 07.10., szerda csütörtök - OLCSÓBB, MINT TAVALY JÚLIUSBAN⭑ Rios PICI ÁRAK. Rios Chocolate voured Cone Rio Rigs Vanilla flavoured Cone Strawber...

KOMMENTÁLOM

Please enter your comment!
Please enter your name here