METRO.HU 21 2023. NOVEMBER 2-30. Superbrands Ünnepi hajrá Készülj velünk! Ördöghal panchettában METRO NAGYKERESKEDELEM sütve Nem ördöngösség, de pokolian jó 2023 StarStore Év Kereskedője magazin A TE SIKERED A MI SZENVEDÉLYÜNK AZ ÉV NAGYKERESKEDELMI ÜZLETLÁNCA Hideg idő, meleg ital Forró tippek Riobával Ínyesfogás borjúnyakból Céklával és karfiollal
ÜNNEPI FELKÉSZÜLÉS A METRO-VAL Nem kell ahhoz jósnak lenni, hogy lássuk: az ünnepi szezon kiélezett versenyt tartogat. A piac szűkült, a fizetőképes kereslet minden fronton kisebb lett – ebben a helyzetben a vendéglátóhelyeknek a vendégekért, a vendégeknek az asztalfoglalásért, míg a catering cégeknek pedig a rendezvényekért kell megküzdeniük. MÁRTON IZZÍTJA BE A SZEZONT A jó hír az, hogy várhatóan az idei év végén is meglesz az igény a vendéglátóipar szolgáltatá- saira, és legfőképpen a finom falatokra. A téli szezon nyitánya várhatóan idén is a Márton- nap lesz, amit bátran nevezhetünk a korábbi évek tapasztalatai alapján – Márton-heteknek is, hiszen az éttermi liba- és kacsafesztivál már október végén kezdetét veszi, és még novem- ber 11. után is napokig kitart a lendület. A Már- ton-napi ,,őrület” már korábban is begyűrűzött a klasszikus éttermeken kívülre, így a minőségi fast foodot kínáló helyekre és a bisztrókba is, így a különböző körettel feltálalt sült, főtt, töltött liba és kacsa mellett burgerben, tortillában, lepényben is felbukkannak majd a méltán népszerű szárnyasok. 2 VENDÉGLÁTÁS EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZAT NÉLKÜL Az éttermeknek azonban fel kell készülniük a ka- rácsonyi és újévi vendégkörre is. A vendéglátásnak hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy a jövőben nem csak a „táriánus” (vegetáriánus, vegán, fle- xitáriánus) diktál egy-egy társaság étterem- választásában, hanem az élelmiszerallergiás is. A következő évtizedekben minden harmadik embernek lesz valamilyen allergiája vagy érzé- kenysége, intoleranciája, így a különféle mentes élelmiszereknek, alapanyagoknak a biztonságos vendéglátóhelyi fogyasztás érdekében kiemelt szerepük lesz. A catering cégeknek is újra kell gondolniuk a kínálatukat és a módszereiket, töb- bek között figyelniük kell a keresztszennyeződés veszélyére, vagy a mentes fogások helyes tála- lásra is. WWW.METRO.HU
HÚSBÓL VAGY KARFIOLBOL PARANCSOLJA A STEAKET? n ér a megfelelő eduká- zért is indítunk a METRO nyhai képzéseket, melyek ágos éttermi fogyasztást nyeknek hogyan felelhet egán konyha nagyjából le- ezért a tematikus képzé- gálva az igényekre – meg- ettünk vegán blokkokat. s-steak alternatívájaként negtanulják a résztvevők. SOK A VENDÉG, KEVÉS AZ ASZTAL köre a nehéz gazdasági év végi ünnepek környé- agának és családjának az en ezen spórolt. Ők azzal szokotthoz képest kevés nyugati példák megmu- 4 tatták, hogy a vendégeknek meg kell tanulniuk idő- ben asztalt foglalni: azok az éttermek, akik használják a DISH by METRO éttermi asztalfoglaló rendszerrel ellátott csomagját, helyzeti előnyben lesznek. A be- épített modul azonnali visszajelzésre ad lehetőséget vendég és vendéglátóhely között. A KÜLCSÍN IGENIS SZÁMÍT Az ünnepi időszakra a koronát a dekoráció teszi fel, hiszen ez teremti meg az atmoszférát a kiemelt al- kalomhoz. A színek és fények összjátéka segít a ven- dégeknek ráhangolódni a gasztronómiai élményre. Ne felejtsük el, hogy a vendégek elsősorban élményt keresnek a vendéglátóhelyeken! Érdemes hát energiát fektetni a dekoráció tervezésébe, és a hely miliőjé- hez igazítani annak ünneplő ruháját. A trendek évről évre változnak, de vannak olyan klasszikusok, melyek mindig elmaradhatatlan tartozékai az ünnepi hangu- latnak. Egy biztos, a METRO-áruházak választékában megtalálja, amit keres, bármilyen dekorációs stílust is álmodott meg az idei szezonra. METRO NAGYKERESKEDELEM