METRO.HU 11 METRO NAGYKERESKEDELEM 2024. NOVEMBER 2-30. Karácsonyi MAGAZIN
LAZAC TERIYAKI STEAK GRILLEN SÜTVE, MENTÁS UBORKASALÁTÁVAL ÉS ZÖLDCITROMOS KÓKUSZTEJKRÉMMEL Elkészítés: A salátához hámozzuk meg és vágjuk ketté az uborkát. Kanalazzuk ki a magokat, majd reszeljük le. Adjuk hozzá a zöldcitrom reszelt héját, kifacsart levét, a koriandert és a mentát. A kókusztejkrémhez hevítsünk egy serpenyőben kevés olívaolajat és vajat, tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért és az apróra vágott citromfüvet, majd pároljuk néhány percig. Ezt követően öntsük fel a fehérborral és a kókusztejjel és lassú tűzön 6-8 perc alatt forraljuk rövid lére. Amikor elkészült szűrjük le, tegyük félre, de tartsuk melegen. A lazac steaket kenegessük meg a teriyaki marináddal majd a felhevített grill lapon süssük mindkét oldalát 2-2 percig. Sütés után érdemes visszahelyezni a marinádba és ott pihentetni tálalásig. Tálaláskor a mentás uborkasalátából kanalazzunk a tányér közepére egy kis halmot, fektessük rá a lazac szeletet és csorgassunk mellé kevés zöldcitromos kókusztejkrémet. Hozzávalók 4 főre: 4 db 140-170 g-os lazac steak 2-3 db kígyóuborka 2 db zöldcitrom 8 dkg mentalevél 8 dkg METRO Chef vágott koriander 1 szál citromfű 4 kiskanál METRO Chef őrölt gyömbér 4-5 gerezd METRO Chef fokhagyma 400 ml kókusztejkrém 200 ml fehérbor 400 ml teriyaki szósz 20 dkg vaj olívaolaj tengeri só feketebors frissen őrölve Elkészítési idő: 30 perc Egy főre jutó alapanyagok* költsége: 2410,- * Hozzávalók 1 főre: 1 db 140-170 g-os lazac steak 1/2 db kígyóuborka 1/2 db zöldcitrom 2 dkg mentalevél 2 dkg koriander 1/4 szál citromfű 1 kiskanál őrölt gyömbér 1 gerezd fokhagyma 100 ml kókusztejkrém 50 ml fehérbor 100 ml teriyaki szósz 5 dkg vaj olívaolaj tengeri só őrölt feketebors WWW.METRO.HU/KARACSONY