METRO.HU 11 METRO NAGYKERESKEDELEM 2024. NOVEMBER 2-30. Karácsonyi MAGAZIN
LAZAC TERIYAKI STEAK GRILLEN SÜTVE, MENTÁS UBORKASALÁTÁVAL ÉS ZÖLDCITROMOS KÓKUSZTEJKRÉMMEL Elkészítés: A salátához hámozzuk meg és vágjuk ketté az uborkát. Kanalazzuk ki a magokat, majd reszeljük le. Adjuk hozzá a zöldcitrom reszelt héját, kifacsart levét, a koriandert és a mentát. A kókusztejkrémhez hevítsünk egy serpenyőben kevés olívaolajat és vajat, tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért és az apróra vágott citromfüvet, majd pároljuk néhány percig. Ezt követően öntsük fel a fehérborral és a kókusztejjel és lassú tűzön 6-8 perc alatt forraljuk rövid lére. Amikor elkészült szűrjük le, tegyük félre, de tartsuk melegen. A lazac steaket kenegessük meg a teriyaki marináddal majd a felhevített grill lapon süssük mindkét oldalát 2-2 percig. Sütés után érdemes visszahelyezni a marinádba és ott pihentetni tálalásig. Tálaláskor a mentás uborkasalátából kanalazzunk a tányér közepére egy kis halmot, fektessük rá a lazac szeletet és csorgassunk mellé kevés zöldcitromos kókusztejkrémet. Hozzávalók 4 főre: 4 db 140-170 g-os lazac steak 2-3 db kígyóuborka 2 db zöldcitrom 8 dkg mentalevél 8 dkg METRO Chef vágott koriander 1 szál citromfű 4 kiskanál METRO Chef őrölt gyömbér 4-5 gerezd METRO Chef fokhagyma 400 ml kókusztejkrém 200 ml fehérbor 400 ml teriyaki szósz 20 dkg vaj olívaolaj tengeri só feketebors frissen őrölve Elkészítési idő: 30 perc Egy főre jutó alapanyagok* költsége: 2410,- * Hozzávalók 1 főre: 1 db 140-170 g-os lazac steak 1/2 db kígyóuborka 1/2 db zöldcitrom 2 dkg mentalevél 2 dkg koriander 1/4 szál citromfű 1 kiskanál őrölt gyömbér 1 gerezd fokhagyma 100 ml kókusztejkrém 50 ml fehérbor 100 ml teriyaki szósz 5 dkg vaj olívaolaj tengeri só őrölt feketebors WWW.METRO.HU/KARACSONY
aro ATLANTI FÜSTÖLT LAZACFILÉ szeletelt 200 g/csomag ATLANTI LAZACBURGER fagyasztott ATLANTI LAZACBURGER CYORSFAGYASZTOTS 100 g/db 14 TOBBET OLCSÓBBAN! 100g 1 csomag: 1990,- 9950 LAZACPORCIÓ gyorsfagyasztor 10×200 csomag Szeletelt atlanti lazacfilé 200g 40 40 db esetén 1 db: 419,- 40 db: 16760,- 1 kg: 4190,- METRO Chef 10 db esetén 1 db: 449,- 10 db: 4490,- 1 kg: 4490,- 1 db: 539,- 1 kg:5390,- VÁGOTT KORIANDER 100 g/doboz 1 csomag: 13 990,- 6995,- AROY D KOKUSZTEJ 11/db 14 TÖBBET OLCSÓBBAN! 1 doboz: 1099,- 1kg 10990, TISZTITOTT FOKHAGYMA 500 g/d METRO AROY-D Chef – LAIT DE COCO COCONUT MILK ORIGINAL 14 TOBBET OLCSÓBBAN! 6 db esetén 1 db: 1599,- 1779,- 2179,- 3 db esetén 1 db: 1 db: CONTENANCE/NET CONTENTS 33.8 fl oz 1000 mL) 3 db esetén 1 db: 2 db esetén 1 db: 1 db: 1799, 1949,- 2199,- 3 db: 5397,- 2 db: 3898,- 1 kg: 4398,- 6 db: 9564,- 3 db: 5337,- 1 kg: 3598,- 1 kg: 3898,- METRO ŐRÖLT GYÖMBÉR Chef 140 g/db LES HAYTIÉRES alk.: 13% V/V 0,75 1/üveg 1db: 1299,- 6 db esetén 1 db: 1274,- 6 db: 7644,- 11:1699,- 1 db: 1499,- 11:1999,- * GARLIC BORAJÁNLÓ METRO NAGYKERESKEDELEM
BORJÚSÜLT GORGONZOLA MÁRTÁSSAL, SZARVASGOMBÁS BURGONYAPÜRÉVEL Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Egy habverővel összedolgozzuk, vajjal és langyos tejjel. Szükség szerint sózzuk és szarvasgombás olívaolajjal ízesítjük. A borjú szüzet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon rózsaszínre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk. A gorgonzola sajtot a tejszínnel egy kis lábosban feloldjuk, mártás sűrűségűre forraljuk és a húsra tálaljuk. Hozzávalók 4 főre: 1 kg METRO Chef borjú szűzpecsenye só bors 10 dkg vaj 1 dl olívaolaj 2 dl tejszín 15 dkg METRO Chef gorgonzola 1 kg burgonya 3 evőkanál szarvasgombás olívaolaj 3 dl tej Elkészítési idő: 40 perc Egy főre jutó alapanyagok* költsége: 3750,- *Hozzávalók 1 főre: 250 g borjú szűzpecsenye só bors 2,5 dkg vaj 0,25 dl olívaolaj 0,5 dl tejszín 4 dkg gorgonzola 25 dkg burgonya 1 dl tej 1 evőkanál szarvasgombás olívaolaj WWW.METRO.HU/KARACSONY