METRO.HU 11 METRO NAGYKERESKEDELEM 2024. NOVEMBER 2-30. Karácsonyi MAGAZIN
LAZAC TERIYAKI STEAK GRILLEN SÜTVE, MENTÁS UBORKASALÁTÁVAL ÉS ZÖLDCITROMOS KÓKUSZTEJKRÉMMEL Elkészítés: A salátához hámozzuk meg és vágjuk ketté az uborkát. Kanalazzuk ki a magokat, majd reszeljük le. Adjuk hozzá a zöldcitrom reszelt héját, kifacsart levét, a koriandert és a mentát. A kókusztejkrémhez hevítsünk egy serpenyőben kevés olívaolajat és vajat, tegyük bele a fokhagymát, a gyömbért és az apróra vágott citromfüvet, majd pároljuk néhány percig. Ezt követően öntsük fel a fehérborral és a kókusztejjel és lassú tűzön 6-8 perc alatt forraljuk rövid lére. Amikor elkészült szűrjük le, tegyük félre, de tartsuk melegen. A lazac steaket kenegessük meg a teriyaki marináddal majd a felhevített grill lapon süssük mindkét oldalát 2-2 percig. Sütés után érdemes visszahelyezni a marinádba és ott pihentetni tálalásig. Tálaláskor a mentás uborkasalátából kanalazzunk a tányér közepére egy kis halmot, fektessük rá a lazac szeletet és csorgassunk mellé kevés zöldcitromos kókusztejkrémet. Hozzávalók 4 főre: 4 db 140-170 g-os lazac steak 2-3 db kígyóuborka 2 db zöldcitrom 8 dkg mentalevél 8 dkg METRO Chef vágott koriander 1 szál citromfű 4 kiskanál METRO Chef őrölt gyömbér 4-5 gerezd METRO Chef fokhagyma 400 ml kókusztejkrém 200 ml fehérbor 400 ml teriyaki szósz 20 dkg vaj olívaolaj tengeri só feketebors frissen őrölve Elkészítési idő: 30 perc Egy főre jutó alapanyagok* költsége: 2410,- * Hozzávalók 1 főre: 1 db 140-170 g-os lazac steak 1/2 db kígyóuborka 1/2 db zöldcitrom 2 dkg mentalevél 2 dkg koriander 1/4 szál citromfű 1 kiskanál őrölt gyömbér 1 gerezd fokhagyma 100 ml kókusztejkrém 50 ml fehérbor 100 ml teriyaki szósz 5 dkg vaj olívaolaj tengeri só őrölt feketebors WWW.METRO.HU/KARACSONY
aro ATLANTI FÜSTÖLT LAZACFILÉ szeletelt 200 g/csomag ATLANTI LAZACBURGER fagyasztott ATLANTI LAZACBURGER CYORSFAGYASZTOTS 100 g/db 14 TOBBET OLCSÓBBAN! 100g 1 csomag: 1990,- 9950 LAZACPORCIÓ gyorsfagyasztor 10×200 csomag Szeletelt atlanti lazacfilé 200g 40 40 db esetén 1 db: 419,- 40 db: 16760,- 1 kg: 4190,- METRO Chef 10 db esetén 1 db: 449,- 10 db: 4490,- 1 kg: 4490,- 1 db: 539,- 1 kg:5390,- VÁGOTT KORIANDER 100 g/doboz 1 csomag: 13 990,- 6995,- AROY D KOKUSZTEJ 11/db 14 TÖBBET OLCSÓBBAN! 1 doboz: 1099,- 1kg 10990, TISZTITOTT FOKHAGYMA 500 g/d METRO AROY-D Chef – LAIT DE COCO COCONUT MILK ORIGINAL 14 TOBBET OLCSÓBBAN! 6 db esetén 1 db: 1599,- 1779,- 2179,- 3 db esetén 1 db: 1 db: CONTENANCE/NET CONTENTS 33.8 fl oz 1000 mL) 3 db esetén 1 db: 2 db esetén 1 db: 1 db: 1799, 1949,- 2199,- 3 db: 5397,- 2 db: 3898,- 1 kg: 4398,- 6 db: 9564,- 3 db: 5337,- 1 kg: 3598,- 1 kg: 3898,- METRO ŐRÖLT GYÖMBÉR Chef 140 g/db LES HAYTIÉRES alk.: 13% V/V 0,75 1/üveg 1db: 1299,- 6 db esetén 1 db: 1274,- 6 db: 7644,- 11:1699,- 1 db: 1499,- 11:1999,- * GARLIC BORAJÁNLÓ METRO NAGYKERESKEDELEM
BORJÚSÜLT GORGONZOLA MÁRTÁSSAL, SZARVASGOMBÁS BURGONYAPÜRÉVEL Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Egy habverővel összedolgozzuk, vajjal és langyos tejjel. Szükség szerint sózzuk és szarvasgombás olívaolajjal ízesítjük. A borjú szüzet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon rózsaszínre sütjük. Tálalásig melegen tartjuk. A gorgonzola sajtot a tejszínnel egy kis lábosban feloldjuk, mártás sűrűségűre forraljuk és a húsra tálaljuk. Hozzávalók 4 főre: 1 kg METRO Chef borjú szűzpecsenye só bors 10 dkg vaj 1 dl olívaolaj 2 dl tejszín 15 dkg METRO Chef gorgonzola 1 kg burgonya 3 evőkanál szarvasgombás olívaolaj 3 dl tej Elkészítési idő: 40 perc Egy főre jutó alapanyagok* költsége: 3750,- *Hozzávalók 1 főre: 250 g borjú szűzpecsenye só bors 2,5 dkg vaj 0,25 dl olívaolaj 0,5 dl tejszín 4 dkg gorgonzola 25 dkg burgonya 1 dl tej 1 evőkanál szarvasgombás olívaolaj WWW.METRO.HU/KARACSONY
METRO Chef FRISS LÁNCOS BORJÚ SZŰZPECSENYE vákuumcsomagolt kb. 1,5 kg/csomag kg 1 kg: 11599,- METRO Chef FRISS VÁGOTT BORJÚ POFAHÚS vákuumcsomagolt kb. 1 kg/csomag kg 1 kg: 10 399,- METRO Chef FRISS BORJU GÖMBÖLYŰ FELSÁL kb. 2 kg/csomag kg MONINI EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ 500 ml/db 1 kg: 5899,- 1db: 4499,- 11:8998,- MONINI Classico 300m GORGONZOLA METRO DOLCE Chef kb5kg BELGA VAJ 82% 1 kg/db 1 kg: 4799,- MEGGLE FŐZŐTEJSZÍN 5 -14- TÖBBET OLCSÓBBAN! 12 db esetén 1 db: 6 db esetén 1 db: 1 db: 1599,- 1739,- 1999,- 12 db: 19188,- 6 db: 10434,- 1db: 5399,- MEGGLE Főzőtejszín 20% TAKLER KÉKFRANKOS alk.: 13% V/V 0,75 1/üveg 14 TÖBBET OLCSÓBBAN! BEURRE DU PAYS LANDE BOTER SOCIETE FERMIERE TAKLER 12 db esetén 1 db: 6 db esetén 1 db: 1 db: LECTRANCON 1599,- 1699,- 1999,- 1L/1012g 12 db: 19188,- 11:2132,- 6 db: 10194,- 11:2265,- 11:2665,- BORAJÁNLÓ METRO NAGYKERESKEDELEM
LASSAN SÜLT BÁRÁNYCSÜLÖK KÁVÉS-SZÓJÁS SZÓSSZAL, VANÍLIÁS RÉPAPÜRÉVEL Elkészítés: Egy fedeles (sütőbe is tehető) serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd kérgesítsük a hús minden oldalát. Közben sózzuk, borsozzuk, tegyük melléjük a kakukkfű ágakat és a felszeletelt fokhagymát. Ha megpirultak, öntsük fel az alaplével, fedjük le és tegyük 130 fokos, előmelegített sütőbe. Süssük legalább 3 órán át, miközben félóránként megforgatjuk a csülköket. Ha szükséges, tovább sütjük. A csülkök méretétől függően ezzel a módszerrel 3-4 óra alatt sül omlósra a bárány. Akkor jó, ha a hús szinte leomlik a csontról. A narancs héját finoman lereszeljük, levét kifacsarjuk, leszűrjük. A visszamaradt szaftot átszűrjük és egy serpenyőbe tesszük. Felöntjük a kávéval, szójaszósszal, narancslével és a cukorral. A vajjal krémesítjük, majd sűrű mártássá redukáljuk. Legvégül belekeverjük a finomra reszelt narancshéjat is. Közben elkészítjük a pürét is. Ehhez a sárgarépákat meghámozzuk, csíkokra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és rászedjük a répákat. Sózzuk, borsozzuk, fokozatosan öntünk alá mindig egy kevés vizet. Lefedve puhára pároljuk úgy, hogy a végén elpárologjon alóla minden víz. Ekkor megszórjuk a cukorral és karamellizáljuk. A sült répákat még forrón leturmixoljuk a vajjal és a vanília kikapart belsejével. A kelkáposzta sötétebb zöld, de zsenge leveleit vékony csíkokra vágjuk. Tálaláskor a tányér közepére szedünk a répapüréből, a közepére állítjuk a csülköket. A püré köré locsolunk a kávés szószból, végül kelkáposzta csíkokat szórunk az ételre. Hozzávalók 4 főre: A bárányhoz: 4 db METRO Chef in bárány hátsó csülök 2 evőkanál extra szűz olívaolaj só frissen tört bors 2-3 gerezd fokhagyma 8-10 szál kakukkfű 600 ml húsalaplé 1 adag hosszúkávé 2 evőkanál szójaszósz 30 g nádcukor 1 narancs vaj A püréhez: 1 kg sárgarépa 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 50 g nádcukor Só tört bors 1 rúd vanília 100 g vaj 100 g kelkáposzta Elkészítéstidő: 240 perc Egy főre jutó alapanyagok* költsége: 3850,- * Hozzávalók 1 főre: 1 db bárány csülök 1 evőkanál olívaolaj só tört bors 1 gerezd fokhagyma 2-3 szál kakukkfű 150 ml húsalaplé 1/4 adag hosszúkávé 1/2 evőkanál szójaszósz 1/4 narancs 50 g vaj 25 dkg sárgarépa 12,5 g nádcukor 1/4 rúd vanília 25 g kelkáposzta WWW.METRO.HU/KARACSONY
METRO FRISS ÍR BÁRÁNY SARATOGA RACK vákuumcsomagolt Chef kb. 1 kg/csomag kg METRO Chef FRISS IR BÁRÁNYCOMB CSONT NÉLKÜL vákuumcsomagolt kb. 2 kg/csomag kg 1 kg: 9249,- METRO Chef FRISS IR BÁRÁNY HÁTSÓ CSÜLÖK 1 kg: vákuumcsomagolt kb. 1 kg/csomag kg 7399,- 1 kg: 7899,- STAR ALAPLEVEK többféle 11/db 1db: 999,- STAR Brodo di Verdure Come fatto in casa 100% Naturale BERTOLLI EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ 11/db 1db: 8999,- BERTOLLI NATIVES OLIVENOL EXTRA ORIGINALE SEMPIO SÖTÉT SZÓJASZÓSZ 860 ml/db BOCK MERLOT alk: 15% V/V 0,751/0veg 6 db esetén 1 db: 2549,- 6 db 15294,- 11:3399,- 3999 BOCK 7 1db: 2199,- 11:2557- 샘표 진간장 Sempio Soy Sauce Rich & Savory ST. ANDREA ÁLDÁS BIKAVÉR alk.: 14,5% V/V 0,75 1/üveg 6 db esetén 1 db: 3909,- 6 db: 23454,- 11: 5212,- 1 db: 4599,- 11: 6132,- ALDAS STANDREA BORAJÁNLÓ METRO NAGYKERESKEDELEM
☆ SÁFRÁNYOS KAGYLÓLEVES Elkészítés: Kevés mogyoróolajon enyhén megpirítjuk a finomra vágott shalottát, fokhagymát, az újhagyma fehér részét, valamint az apró kockára vágott szárzellert. Ráborítjuk az átválogatott, megtisztított kagylókat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a sáfrányt és letakarva 3-4 percig pároljuk. Fedő nélkül átforgatva pár percig tovább főzzük, hogy az összes kagyló kinyíljon. (A ki nem nyíló kagylókat mindenképpen dobjuk ki!) Tálalás előtt öntsük hozzá a tejszínt és melegítsük össze, majd kóstolás után sózzuk, ha szükséges. Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt borssal és karikára vágott újhagyma zölddel. Hozzávalók 4 főre: 1 kg kékkagyló 1 kg vénuszkagyló 20 dkg zöldkagyló 5-6 fej shalotta hagyma 1 szál szárzeller 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl mogyoróolaj 1 g sáfrány 1,5 dl száraz fehérbor 2,5 dl min. 20% főzőtejszín 2 szál újhagyma frissen őrölt bors tengeri so Elkészítési idő: perc Egy főre jutó alapanyagok* költsége: 1830,- *Hozzávalók 1 főre: 25 dkg kékkagyló 25 dkg vénuszkagyló 5 dkg zöldkagyló 1-2 fej shalotta hagyma 1/4 szál szárzeller 1/2 gerezd fokhagyma 0,125 dl mogyoróolaj 0,25 g sáfrány 0,375 dl fehérbor 0,625 dl főzőtejszín 1/2 szál újhagyma őrölt bors Só WWW.METRO.HU/KARACSONY