METRO NAGYKERESKEDELEM OLASE KATALOGUS METRO.HU | ÉRVÉNYES: 2023. NOVEMBER 2-VISSZAVONÁSIG
Viva ITALIA Az olasz gasztronómia méltán a világ egyik leghíresebb konyhaművészete. Ismertségét a könnyed és sallangoktól mentes elkészítési módozatai és friss alapanyagai tették vonzóvá. Az ételek gerincét, a kiváló minőségű olivaolaj, paradicsom, zöldfűszerek és a sajtok alkotják. Az olasz konyha változatos és színes, hiszen úgy formálódik Szicíliától Milánóig, ahogy a flóra változik. A tartományok különböző ételei igazi egyéniséget adnak a városaikba látogatók számára, aminek kóstolásakor máris egy gasztronómiai utazáson vehetünk részt. WWW.METRO.HU PASTA – Primi Piatti! Ámbár nagy adagokat főznek a Mamma-k, de előételnek kisebb adagokban, a fő fogás előtt fogyasztják. A tészták típusai szinte felsorolhatatlanok, de a kutatások szerint körülbelül 350 forma létezik. A leghíresebb a spagetti, aminek hossza egykor elérte a félmétert, de manapság a 25-27 cm az elfogadott. A spagetti kedvelt társa a sugo (hosszan főtt paradicsommártás), a pesto vagy egy krémes szósz, de legyen bármi is a mártás, a tésztának tökéletesen kell el- készülnie. Al dente, azaz fogkeményen kell tálalni a kifött tésztát, hogy harapáskor érezzük a textúráját. A METRO CHEF tészta biztosítja Ön számára, hogy vendégei az igazi olasz élményt éljék át, hiszen a tészta előfőzhető, így tálalás előtt már csak minimális hőkezelést kell kapnia, ezáltal nem fő szét és al dente lesz. PESTO-Zúzzuk össze! Ez a krémes állagú mártás méltán utazta be a világ minden pontját és ihlette a séfeket, háziasz- szonyokat, hogy elkészítsék a saját verziójukat. A nevéből adódóan minden pestonak lényege, hogy az alapanyagokat egy mozsárba zúzzuk össze és krémesítsük. A jó pesto trilógiájához alapvetően szükségeltetik egy jó minőségű, extraszűz olivaolaj, zöldfűszer, valamint egy szépen pirított olajosmag, amik összetörésével kapjuk meg a pestonk alapját. A liguriai konyha zászlós- hajója a Pesto Genovese, ami bazsalikomból, parmezánsajtból, fenyőmagból és fokhagymából áll. Ez a klasszikus, remek társa lehet tésztáknak, leveseknek és zöldségeknek is. A METRO CHEE. Pesto Genovese a legjobb séfek közreműködésével tökéletesedett, ami így méltán emeli ma- gasabb szintre fogásait. CREMA BALSAMICO DI MODENA IGP – ATürelem! Trebbiánó szőlő mustját felforralják,majd tölgyfahordókba töltik és a természetes párolgás, fer- mentáció és ecetesedés után éri el a krémes állagát, amihez minimum 12 év szükségeltetik, de elérheti a 100 évet is. A METRO CHEF eredet védett (IGP) balzsamecetkrém tökéletes saláták- hoz, mozzarellához, de fagylaltok és desszertek kiváló kiegészítője is lehet. PIATTO-A Tanyérom! A házias és egyszerű ételeket előszeretettel fogyasztják klasszikus mélytányérokból, amik nélkül olasz asztal nem létezik. Ezekbe a tányérokba egy ételsor bármelyik elemét tálalhatjuk, legyen szó egy salátáról, rizottóról, tésztáról, de akár a desszertekhez is bátran használhatjuk. Ha tésztát tálalunk fel, akkor egy kicsit melegítsük elő a tányért, hogy a mártásunk ne hüljön ki és csak villát terítsünk fel, mivel Nápolyt kivéve az olaszok csak egy villával fogyasztják a pastájukat. Buon Appetito! 2