- Termék 1
- Termék 2
- Termék 3
- 8 lasagne lap (szükség esetén gluténmentes)
- só
- őrölt fekete bors
- szárított, darabolt chili (elhagyható)
- 40 dkg zöld spárga
- 1 db citrom leve
- 4-6 evőkanál olvasztott vaj (szükség esetén laktózmentes)
- 4 szelet füstölt lazac
- 1 kis csokor friss petrezselyemzöld (finomra vágva)
- 1 kis csokor friss kapor (finomra vágva)
- Lime: 1 kg/háló – 1349,-
- Tisztított fokhagyma: 500 g/üveg – 14 többet olcsóbban!
- Zöld spárga: 1 kg/db
- Füstölt lazac: 500 g/csomag
- Lasagne tojásos száraz tészta: 500 g/db – 3199,-
- DURUM LASAGNE – 1 kg/db – 1 db: 899,- – 1 kg: 1798,-
- Pesto Madiona: 500g
- Egész chilidarabok: 60 g/db – 1249,-
- Lasagne pasta di semola di grano duro: 1 db – 2999,-
- 1 kg: 19 993,-
- 1 db: 1199,-
- 1 kg: 19 983,-
- kb. 1,2 kg borjúcomb
- 2 db vöröshagyma (apróra vágva)
- 100 g szikkadt fehér kenyér (kis kockákra vágva, szükség esetén gluténmentes)
- 1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
- 100 g dió (durvára törve)
- 100 g aszalt szilva
- 250 ml tej (szükség esetén laktózmentes)
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 egész tojás
- só, bors, szerecsendió
- 500 g répa, zellerszár, hagyma, póréhagyma (feldarabolva)
- 500 ml borjú alaplé
- 30 g vaj (szükség esetén laktózmentes)

A te ünneped
Mi válogatásunk
Ajánlat időtartama: 2025. december 1-31.

Hamis lasagne spárgával és füstölt lazaccal
Elkészítés:
A tésztát sós vízben al dente-re főzzük, egymás mellé tálcára szedjük és mindet 4 egyforma darabra vágjuk. A spárgákat – miután meghajlítva eltörtük, megmostuk és megtisztítottuk – enyhén sós vízben roppanósra pároljuk, ami vastagságtól függően 1-2 percet vesz igénybe.
Személyenként 1-1 tányérra rendezzük az ételt: alulra egy lasagne lap kerül, amire spárgát helyezünk, enyhén sózzuk, borsozzuk, kerülhet rá chili, és locsoljuk meg kevés olvasztott vajjal és néhány csepp citromlével. Erre fektetünk egy újabb tésztalapot, amire füstölt lazac és spárga kerül, valamint fűszerek, citromlé és vaj. Erre még 2 lasagne lapot rakunk, közéjük és a tetejére ismét zöld spárgát rendezünk, valamint fűszerekkel, citromlével és vajjal ízesítjük. Petrezselyemzölddel és kaporral díszítve, előételként tálaljuk.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítési idő:
35-40 perc

Termékek
Chef termékek
Egyéb információk

Töltött borjú
Elkészítés:
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd a vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáöntjük a tejet és egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Ekkor keverjük hozzá a kockára vágott szikkadt kenyeret, a pirított diót, az apróra vágott aszalt szilvát, a mustárt, a finomra vágott petrezselymet, és ízesítjük sóval, borssal, valamint egy kevés reszelt szerecsendióval.
A borjúcombból egy nagy vagy több kisebb szeletet vágunk, majd húsklopfolóval egyenletes vastagságúra lapítjuk, sózzuk és borsozzuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a hússzeletek belsejében, majd szorosan feltekerjük őket úgy, hogy a hús szélei fedjék egymást. Hústűvel vagy kötözéssel rögzítjük, hogy megtartsa a formáját.
Forró serpenyőben kevés zsiradékon körbepirítjuk a hústekercseket, majd tepsibe tesszük. Ugyanebben a serpenyőben a feldarabolt zöldségeket is átpirítjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet, felforraljuk és a tepsiben lévő húsra öntjük.
Ha kisebb hústekercsekkel dolgozunk, körülbelül 1 órát, ha egy nagyobb darabbal, 1,5-2 órát sütjük 160 °C-ra előmelegített sütőben. A sütés után a húst felszeletelve tálaljuk, a zöldségekkel és a szafttal együtt.
Hozzávalók 6 főre:
Elkészítési idő:
kb. 2,5 óra