Reál 299Ft A HÓNAP SZTÁRJA: Szobi gyümölcsital 12% narancs, alma, fehérszőlő 11 12% R ALMA online magazin SZOBI Niter A NYÁR KEDVENCE: A LÁNGOS részletek a 6-9. oldalon. 12% SZOBI Evindic tartalma NARANCS Érvényesség: 2023. 07. 05-16. 1 liter Új Reál Pakk strandoláshoz! 12% SZOBI printa FEHÉRSZŐLŐ Ismerjük meg jobban a Reál Légiót!
Reál Reál Fodros nagykocka TOJAS NELKOLI SEARAZTENETA 799Ft 659Ft Reál Szarvacska TOJÁS NÉLKÜLI SZARAZTESZTA Reál tojás nélküli száraztészta Fodros nagykocka, Szarvacska 1 kg Reál Sós kisperec Extra online ajánlataink Érvényesség: 2023.07.05 – 16. 300g Reál sós kisperec 300 g 2197 Ft/kg Falusi Tej 1.5% Tines 2069Ft 279Ft Falusi UHT tej 1,5% 11 279 Ft/1 UNICUM Unicum 40%, 0,21 10345 Ft/1 169Ft Natur aqua Aguime. Aquafresh triple protection Natur aqua ásványvíz, többféle 1,5 I 113 Ft/1 Ad Aquafresh whitenin Natur aqua 499Ft ROAD freshs minty m 100 20h swhith WA Aquafresh fogkrém Fresh & Minty, White & Shine 100 ml 4990 Ft/1 Real online magazin 2023. július Lipton Lemon TA 499Ft Lipton ZERO HANGO V Lipton Ice Tea, többféle 1,5 I 333 Ft/1 599Ft Carefree. COTTON FEEL FLEXIFORM FREEH SCENTEWIZY ZAPACH Carefree tisztasági betét, többféle 30 db 20 Ft/db
Reál Folytatódik a Reál online magazinja! Májustól minden hónapban az országos újság mellett a real.hu weboldalon találkozhatnak velünk az olvasók. Könnyedebb, magazinosabb formában kínálunk extra tartalmakat, például praktikus tippeket, játékokat, recepteket, és minden hónapban megjelenik egy új Reál PAKK is tele ötletekkel. A nyomtatott formá- ban megjelenő újsághoz képest még több terméket ajánlunk a vásáróinknak. Júliusban 8 db, kizárólag az online magazinban megje- lenő termékajánlattal jelentkezünk, hasznos tanácsokat adunk strandoláshoz. Megnézzük hogy miért szeretjük annyira a lángost, és közelebbról megismerkedünk a Reál Légióval. Reméljük, olvasóink továbbra is élvezettel lapozgatják online magazinunkat, és másoknak is ajánlani fogják. Ismerd meg jobban a Reál Légiót! A Reál Légió is megkezdi a nyaralást, és finomabbnál finomabb nyári ked- venceikkel élvezik a legmelegebb hónapokat. Árpörölynek és Árapródnak a jó ár-érték arányú termékek egymástól elválaszthatatlan felelőseinek – a fagyi a gyengéje. Térlépő – aki a kényel- mes és gyors vásárlásról gondoskodik frissító citromos limonádéval húsiti magát. Pannon Pipi – aki a hazai termékeket csípi – az ízletes görögdinnye miatt várja minden évben a nyarat. Szerencsefürkész a nyerményjátékok szakértője és Hűségkapitány, aki a vásárlók hűségét jutalmazza imádja a lángost, amelyhez mostani online magazinunkban receptet is kínálunk. Természetesen a Reál Légió kedvenceit és a hozzá szükséges alapanyagokat a Reál üzleteiben mindig megtalálod! Új Reál Pakk strandoláshoz! Bőrvédelem Mindenféleképpen legyen nálunk a bőrünk- nek megfelelő faktorů naptej vagy napolaj. Fürdőruha Strandoláshoz termé- szetesen a fürdőruha a legfontosabb, ebből érdemes többet is ma- gunkkal vinnünk, hogy a nedveset le tudjuk cserélni. Lábbeli Ne feledkezzünk meg a strandpapucsról sem, amelynél nem a kiné- zet számít leginkább. hanem az, hogy minél hamarabb megszárad- jon. Ha van rá lehetőségünk. akkor legyen nálunk több törölköző. Fontos, hogy mindig száraz to- rölközőt használjunk. Gyermekekkel A gyerekekre különö sen kell figyelni, hiszen egyáltalán nem veszély- telen velük a napon tartózkodni, A strand- sátor nagyon hasznos lehet a vizparton, mert árnyékot ad, bárhol is vagyunk. Kiegészítők A melegben nagyon fontos a fejünk védel- me is, amelyet számos kiegészítővel megold- hatunk: kalap, kendő, baseballsapka. Reál online magazin 2023. július. Kikapcsolódás Érdemes magunkkal vinnünk a kedvenc olvasmá- nyunkat vagy egy-két újságot, és persze ne hagy juk otthon a keresztrejtvényünket sema hozzá való tollal együtt. A Reál PAKK egy havonta összeállított virtu- ális csomag” aktuális eseményekhez, alkal- makhoz kapcsolódó ötletekkel, ajánlatokkal, termékekkel. Júliusi PAKKUNK a nyári meleg- re való tekintettel a strandoláshoz ad taná- csokat. Nincs is jobb, mint egy forró nyári napon belecsobban a hús vízbe. A következő tippjeinkkel segítünk neked teljessé tenni ezt az élményt, hogy semmi ne maradjon ki a strandtáskából. Amire fekszünk Az igényeink alap- ján válasszuk ki, hogy plédet, egy nagyobb strandkendőt, matracot vagy gyékényt viszünk magunkkal Reál PAKK strandoláshoz Musi LISTA • FURDORUHAVAL16 FUNDORURA FERER POLO NAMIEJ SAPKA TORDIKOO ITAL-NASE STRANDLABDA MAGAZIN, USAG NAPERNY VAGY SATOR . ” . Amat Reals Sós kisperec Real 100 Sóspálcika Viz + nasi Nyáron fokozottan oda kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására. Mindenkép- pen vigyünk magunkkal egy-két palack hűtött Reál Mizse ásványvizet vagy a gyerekeknek Reál almai- talt, és jó, ha kéznél van mindig néhány finom Real nasi is.
Reál A NYÁR KEDVENCE: A LÁNGOS! Reals Süritett paradicsom Ha nyár akkor hőség. Ha hőség, akkor vízpart és strand. Ha vízpart és strand, akkor büfé. Ha büfé, akkor lángos. Egyértelmű, nem? Nem telhet el úgy nyár, hogy ne ennénk a strandon lángost, igaz? A magyarok egyik kedvenc nyári étele ez a kelt tésztából készült finomság, már-már azt hinnénk, hogy hungarikum, hiszen külföldön nem nagyon találunk, ha igen, azt is magyarok sütik. De a lángos. alaptésztáját bizony a 150 éves török hódoltságnak köszönhetjük a töltött paprika, a török fürdők és a kávézás elterjedése mellett. Kenyér után sütötték Nem is igazán a mai jellegzetes fokhagy- mas-sajtos-tejfölös lángos az, amit eltanul- tunk anno a törököktől. A kulcs az alapanyag. a tészta volt. A lágy, kelt tésztából készült finomságot rendszerint a kenyérsütésből visz- szamaradt részekből készítették elődeink. A kenyértésztát kerek alakúra nyújtották, majd forró parázson meglángolták”. Az új kenyér sütése napján a langallót ahogyan akkoriban a lángost hívták – hagyományosan reggelire ették az emberek. Némi átfedés volt az izesí- tés kapcsán: a lángost anno tejföllel, lekvárral vagy porcukorral ízesítve fogyasztották. Külföldön is népszerű Az étel népszerűsége az utóbbi évtizedekben az országhatárokon is túlért, köszönhetően valószínűleg a régi, balatoni nyaraknak és az Lángos bolognai raguval Hozzávalók 4 személy részére: A bolognai raguhoz: • 50 dkg sertéshús . • 1 kis fej vöröshagyma . 1 ek olaj . • • . . 2 tk REAL őrölt piros fűszerpaprika fél tk REAL órólt fahéj . • 1 üveg REÁL sürített paradicsom . 1,5 dl viz • . 1 tk morzsolt szárított oregánó só izlés szerint A lángoshoz: . • 50 dkg búzafinomliszt . 1 tk só . • . . fél tk cukor 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szári- tott élesztő 3 dl langyos viz 1 liter REAL étolaj a sütéshez A tálaláshoz: . 15 dkg reszelt sajt (trappista, gouda) Elkészítési idő: 90-120 perc Nehézség foka: könnyű Real online magazin 2023. július országhatárok átjárhatóságának. Ma már elismerik és szeretik Németországban, Auszt- riában, Romániában, Szerbiában, de Csehor- szágban is. Manapság már a street food és a parázson sütés elterjedésével az utcai gyorsbüfék kiná- latában is megjelent ez a magyaros gasztro- csoda. Ehetjük Budapesten, a Balaton partján, a Mátrában, bárhol kis hazánkban. A lángos régen egyszerű és olcsó ételnek számított. Ma már ebből talán csak az egy- szerű maradt, bár egyre többféle és furcsább ízesítéssel is találkozhatunk. A következő iz- galmas recepteket otthon is könnyen és fóleg lényegesen olcsóbban is el lehet készíteni, és reméljük, ízleni fog. 1. lépés – A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a vizet. A tésztát összegyúrjuk és addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, ameddig a felülete sima és fényes lesz. – 10 perc. 2. lépés A tésztát lefedjük folpack-kal és egy konyharuhával, majd duplájára kelesztjük. Ez homérséklettól függően 1-1,5 óra. 3. lépés- A hagymát meghámozzuk, apróra vág- juk és az olajon 10 perc alatt puhára pároljuk. – 15 perc 4. lépés – Hozzáadjuk a húst, megsózzuk és átpirítjuk. – 5 perc 5. lépés A megpirult húst piros paprikával, fahéjjal, oregánóval ízesitjük, hozzáöntjük a súrített paradicsomot, a vizet, majd az egészet összekever- jük, és közepes hófokon 30 perc alatt készre főz- zük. Ha szükséges sóval ízesítjük. 30 perc 6. lépés – Az olajat egy lábasban felhevítjük. – 3 perc 7. lépés – A megkelt tésztából teniszlabda méretű golyókat csípünk. Megformázzuk, és a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.-10 perc 8. lépés – A megsült lángosokat a bolognai raguval és reszelt sajttal tálaljuk.
Reál LÁNGOS sült fahéjas almával és tejszínhabbal Hozzávalók 4 személy részére: Az almaraguhoz: • 60 dkg alma • . . 2 ek REAL étolaj vagy Falusi vaj 2 tk REÁL őrölt fahéj 2 ek cukor 1 dl víz A lángoshoz: • 50 dkg REÁL búzafinomliszt • 1 teáskanál só fél teáskanál cukor . 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő . . 3 dl langyos viz 1 liter REAL étolaj a sütéshez A tálaláshoz: • 1 doboz REÁL tejszínhab spray Elkészítési idő: 90-120 perc Nehézség foka: egyszerű 1. lépés – A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a vizet. A tésztát összegyúrjuk, és addig dagasztjuk kézzel vagy géppel, ameddig a felülete sima és fényes lesz. -10 perc 2. lépés – A tésztát lefedjük folpack-kal és egy konyharuhával, majd duplájára kelesztjük Ez homérséklettól függõen 1-1,5 óra. 3. lépés- Az almát meghámozzuk, kicsumáz- zuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon a fahéjjal, a cukorral, vizzel együtt magasabb hófokon megsütjük. – 20 perc 4. lépés – Az olajat egy lábasban felhevítjük. – 3 perc 5. lépés – A megkelt tésztából teniszlabda méretű golyókat csípünk. Megformázzuk és a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 10 perc 6. lépés – A megsült lángosokat a sült almával és tejszínhabbal tálaljuk.