Reál Érvényesség: 2024. 06. 05-16. REÁL magazin ÚJ Reál PAKK nyári táborozáshoz Pácolj profin lykapárizsi Reals 500g Grillreceptek A HÓNAP SZTÁRJA: Reál Pulykapárizsi Reál Pulykapárizsi Füst ízesítésű 500 g 1398 Ft/kg 699 Ft
Reál Extra online ajánlataink Reál online magazin Oké! Hab Topping 579 Ft Oké habspray 250 g 2316 Ft/kg CUKOR PORCUKOR Érvényesség: 2024. 06. 05-16. 2024. június Chio Stickletti Original Chio STICKLETTI OVEN BAKED 0-0-0 399 Ft Chio Stickletti, Sajtos 80-100 g 3990-4988 Ft/kg 399 Ft POM-BAR Oven Minis PON-BAR 449 Ft Zorbas gyümölcskoktél 410 g 1095 Ft/kg ZORBAS Gyümölcs koktél Pom-Bär OVEN minis Salted, Cheese 70 g 5700 Ft/kg 319 Ft Koronás porcukor 500 g 638 Ft/kg Coca-Cola Oven Minis Oven be BABAE Co Coca-Cola FANTA 259 Ft Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta 863 Ft/ ta 0,31
Reál A grillezés koronája: a pácolás Hamarosan kezdődik a vakáció, a vakációval eljönnek a me- legebb napok, a melegebb napokkal pedig eljön a szabadtéri ételkészítés, azaz a grillezés ideje is. Itt nem is az evés a lényeg, hanem a közös program a családdal vagy barátokkal, élvezzük a jó társaságot, nagyokat beszélgetünk, miközben finomságokat készítünk a rácson. A grillezés társas elfoglaltság, mindenki kiveheti a részét az előkészületekből: ki a páckészítéssel, pácolással, ki a sütő be- állításával vagy a saláta elkészítésével foglalkozik. A sikeres grillezésnek sok összetevője van, mi most a pácolás művésze- tébe avatjuk be az olvasókat, amely igazán tökéletessé teszi a grillételeket. A pácolás művészete A pácolás igazi kreatív tevékenység, hiszen lehet variálni a fűszereket ízlésünk szerint, de van pár szabály, amiket érdemes szem előtt tartani. És természetesen pácolni nemcsak hú- sokat lehet; a zöldségek izét is gazdagíthatjuk fűszerekkel. A jó páchoz az olaj és az ízeket adó savas összetevő nélkülözhetetlen. Mi lehet ez a savas összetevő? Bármi, ami a rostokba behatolva megpuhítja, omlósabbá teszi a húst, pl. citrom, lime, ecet, sör, bor vagy akár tejtermék is, pl. tejföl, joghurt. A pácolásnál használható különböző olajok azért könnyítik még a dolgunkat, mert általuk a fűszerekból kioldódó anyagok egységesen jutnak el a húshoz. Az ízekért a hús fajtája mellett a fűszerezés és az elkészítés módja is felelős. A fűszerek lehetnek frissek vagy szá- ritottak, kerülhet a pácba szeletekre vágott hagyma, fokhagymagerezd, szójaszósz, méz, mustár is. Utóbbi kettő egyvelege különösen finom aromát ad. Falusi Joghurt Real Virágméz PÁCTÍPUSOK: száraz, olajos és nedves pácok Száraz pácolás esetén a fűszerkeverékhez pici olajat adunk, majd az elkészült pácot beledōr- zsöljük a húsba. A húst típusától, vastagságá- tól függően érdemes legalább 2 órát a hű- tőben pihentetni, de legjobb, ha előzó este elkészítjük. A sütés előtt csak elō kell venni a hűtóból, így jut idō minden más előkészítésére. A halak és zöldségek pácolására fél-egy óra is bőven elegendő. Az olajos pác annyiban különbö- zik a száraz páctól, hogy ilyenkor a hús egészét éri a pác. Ha ren- desen be van olajozva egy hús, akkor kis odafigyeléssel sem ég oda a forró grillrácsra. From A nedves (például sörös) pác behatol a húsba, omlósabbá teszi a rostjait. A páclé sokféle lehet, összetevő- tól függően néhány óráig vagy akár napokig is forgathatjuk benne a húst. konyh Reál online magazin 2024. június Kísérletezz az idővel! A vékony hússzeletek, halak vagy zöldségek gyorsan átveszik az ízeket. Általában ezeket az ételeket már 30 perctől 2-3 óráig is pácol- hatjuk, hogy megkapják a kívánt izintenzitást. Az egész csirkét, közepes hús- vagy nagyobb. zöldségdarabokat általában hosszabb ideig. akár 4-12 óráig is érdemes pácolni. Egy éjsza- kára a hűtőszekrényben hagyva az ízek job- ban átjárják az ételt. Egész sertéskarajok vagy marhasteakek páco- lás idejét általában hosszabb időre, akár 24- 48 órára is tervezik, hogy a fűszerek és ízek mélyen behatoljanak a hús szerkezetébe. Pácolj kreatívan! Kísérletezz különböző fűszerekkel és ízekkel a pácolófolyadékban. Például adhatsz hozzá friss vagy szárított fűszernō- vényeket, citrusféléket, gyömbért, fokhagymát vagy akár chilipaprikát is. Vedd figyelembe az ételekhez passzoló íze- ket, és merj különleges kombinációkat létrehozni. . . Páctippek Pipi Sertéscsülökhöz, tarjához kiválóan illik, ha mustárral és borssal bedörzsölt húsra sört öntünk. Az olajos pácolásnál figyelni kell az olaj saját ízére is a hús mellett, és úgy összeállí- tani a fűszerezést. • Ha kerti grillen szeretnénk megsütni a cuk- ros/mézes pácot kapott húst, akkor ala- csony hófokon vagy parázson süssük, hogy ne égjen körbe a pác. Kísérletezz különböző folyadékokkal, mint például citruslék, szójaszósz, vörösbor, mustár vagy akár jog- hurt. Kombinálhatod ezeket is, hogy egyedi ízkombinációkat hozz létre. Pácolj különböző élelmiszereket, például zöldségeket, tofut, gom- bát vagy akár gyümölcsöket, hogy új és izgalmas ízvilágot teremts. Reals Mustár 4509