Reál Érvényesség: 2024. 06. 05-16. REÁL magazin ÚJ Reál PAKK nyári táborozáshoz Pácolj profin lykapárizsi Reals 500g Grillreceptek A HÓNAP SZTÁRJA: Reál Pulykapárizsi Reál Pulykapárizsi Füst ízesítésű 500 g 1398 Ft/kg 699 Ft
Reál Extra online ajánlataink Reál online magazin Oké! Hab Topping 579 Ft Oké habspray 250 g 2316 Ft/kg CUKOR PORCUKOR Érvényesség: 2024. 06. 05-16. 2024. június Chio Stickletti Original Chio STICKLETTI OVEN BAKED 0-0-0 399 Ft Chio Stickletti, Sajtos 80-100 g 3990-4988 Ft/kg 399 Ft POM-BAR Oven Minis PON-BAR 449 Ft Zorbas gyümölcskoktél 410 g 1095 Ft/kg ZORBAS Gyümölcs koktél Pom-Bär OVEN minis Salted, Cheese 70 g 5700 Ft/kg 319 Ft Koronás porcukor 500 g 638 Ft/kg Coca-Cola Oven Minis Oven be BABAE Co Coca-Cola FANTA 259 Ft Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta 863 Ft/ ta 0,31
Reál A grillezés koronája: a pácolás Hamarosan kezdődik a vakáció, a vakációval eljönnek a me- legebb napok, a melegebb napokkal pedig eljön a szabadtéri ételkészítés, azaz a grillezés ideje is. Itt nem is az evés a lényeg, hanem a közös program a családdal vagy barátokkal, élvezzük a jó társaságot, nagyokat beszélgetünk, miközben finomságokat készítünk a rácson. A grillezés társas elfoglaltság, mindenki kiveheti a részét az előkészületekből: ki a páckészítéssel, pácolással, ki a sütő be- állításával vagy a saláta elkészítésével foglalkozik. A sikeres grillezésnek sok összetevője van, mi most a pácolás művésze- tébe avatjuk be az olvasókat, amely igazán tökéletessé teszi a grillételeket. A pácolás művészete A pácolás igazi kreatív tevékenység, hiszen lehet variálni a fűszereket ízlésünk szerint, de van pár szabály, amiket érdemes szem előtt tartani. És természetesen pácolni nemcsak hú- sokat lehet; a zöldségek izét is gazdagíthatjuk fűszerekkel. A jó páchoz az olaj és az ízeket adó savas összetevő nélkülözhetetlen. Mi lehet ez a savas összetevő? Bármi, ami a rostokba behatolva megpuhítja, omlósabbá teszi a húst, pl. citrom, lime, ecet, sör, bor vagy akár tejtermék is, pl. tejföl, joghurt. A pácolásnál használható különböző olajok azért könnyítik még a dolgunkat, mert általuk a fűszerekból kioldódó anyagok egységesen jutnak el a húshoz. Az ízekért a hús fajtája mellett a fűszerezés és az elkészítés módja is felelős. A fűszerek lehetnek frissek vagy szá- ritottak, kerülhet a pácba szeletekre vágott hagyma, fokhagymagerezd, szójaszósz, méz, mustár is. Utóbbi kettő egyvelege különösen finom aromát ad. Falusi Joghurt Real Virágméz PÁCTÍPUSOK: száraz, olajos és nedves pácok Száraz pácolás esetén a fűszerkeverékhez pici olajat adunk, majd az elkészült pácot beledōr- zsöljük a húsba. A húst típusától, vastagságá- tól függően érdemes legalább 2 órát a hű- tőben pihentetni, de legjobb, ha előzó este elkészítjük. A sütés előtt csak elō kell venni a hűtóból, így jut idō minden más előkészítésére. A halak és zöldségek pácolására fél-egy óra is bőven elegendő. Az olajos pác annyiban különbö- zik a száraz páctól, hogy ilyenkor a hús egészét éri a pác. Ha ren- desen be van olajozva egy hús, akkor kis odafigyeléssel sem ég oda a forró grillrácsra. From A nedves (például sörös) pác behatol a húsba, omlósabbá teszi a rostjait. A páclé sokféle lehet, összetevő- tól függően néhány óráig vagy akár napokig is forgathatjuk benne a húst. konyh Reál online magazin 2024. június Kísérletezz az idővel! A vékony hússzeletek, halak vagy zöldségek gyorsan átveszik az ízeket. Általában ezeket az ételeket már 30 perctől 2-3 óráig is pácol- hatjuk, hogy megkapják a kívánt izintenzitást. Az egész csirkét, közepes hús- vagy nagyobb. zöldségdarabokat általában hosszabb ideig. akár 4-12 óráig is érdemes pácolni. Egy éjsza- kára a hűtőszekrényben hagyva az ízek job- ban átjárják az ételt. Egész sertéskarajok vagy marhasteakek páco- lás idejét általában hosszabb időre, akár 24- 48 órára is tervezik, hogy a fűszerek és ízek mélyen behatoljanak a hús szerkezetébe. Pácolj kreatívan! Kísérletezz különböző fűszerekkel és ízekkel a pácolófolyadékban. Például adhatsz hozzá friss vagy szárított fűszernō- vényeket, citrusféléket, gyömbért, fokhagymát vagy akár chilipaprikát is. Vedd figyelembe az ételekhez passzoló íze- ket, és merj különleges kombinációkat létrehozni. . . Páctippek Pipi Sertéscsülökhöz, tarjához kiválóan illik, ha mustárral és borssal bedörzsölt húsra sört öntünk. Az olajos pácolásnál figyelni kell az olaj saját ízére is a hús mellett, és úgy összeállí- tani a fűszerezést. • Ha kerti grillen szeretnénk megsütni a cuk- ros/mézes pácot kapott húst, akkor ala- csony hófokon vagy parázson süssük, hogy ne égjen körbe a pác. Kísérletezz különböző folyadékokkal, mint például citruslék, szójaszósz, vörösbor, mustár vagy akár jog- hurt. Kombinálhatod ezeket is, hogy egyedi ízkombinációkat hozz létre. Pácolj különböző élelmiszereket, például zöldségeket, tofut, gom- bát vagy akár gyümölcsöket, hogy új és izgalmas ízvilágot teremts. Reals Mustár 4509
Reál Júniusi Reál Pakk A táborozás az egyik legjobb dolog, ami a nyári szünetben történhet. A gyerekeknek életre szóló élményekben, kalandokban lehet részük, amelyekre mindig emlékezni fognak. Rengeteg tábor létezik, nézzük meg, hogy miből lehet válogatni. Reál PAKK TÁBOROZÁSHOZ Kortársaság – Az iskolai és a szülőkkel töl- tött hétköznapok ritkán kínálnak lehetőséget a gyermeki én kiteljesedésére, a táborban ugyanakkor a gyerekek a kortársaikkal közō- sen élhetnek meg minden pillanatot. HOGYAN VÁLASSZUNK TÁBORT? Sokat segít, ha néhány dolgot átgondolunk. még mielőtt belevetnénk magunkat az inter- net végtelennek tűnő táborkínálatába. Szórakoztató vagy készségfejlesztő? Vannak szülők, akik úgy gondolják, hogy a nyár a pihenésé, a szabadságé és nem kell a gyerekeket túlterhelni valami „hasznos” te- vékenységgel. Mások szerint, ha már fizettek érte, akkor a gyerek ne csak a strandon ló- gassa a lábát. Jó hír a szülőknek: a gyerekek számára a szórakozás és a fejlődés tökéletesen megfér egymás mellett! Bentlakásos vagy napközis? A bentlakásos táborban mélyebb barátságok szövődhetnek, a gyerek szert tesz egy kis ön- állóságra, megtanulja, hogyan érezze jól ma- gát a családi fészektől távolabb is. A napközis tábor előnye viszont, hogy a nap végén együtt lehet a család, kihasználhatjuk a hosszú nyári délutánokat közös programokra. Elsőre érde- mes inkább napközis tábort választani, ha jól sikerül, akkor később jöhet az ottalvós is. stippek: mit pakoljunk? Diákigazolvány, TAJ-kártya másolata, pénz, naptej, szúnyog- és kullancsriasztó, sebtapasz, törlőkendő, MELODY papir zsebkendő. HARS MIÉRT JÓ EGY NYÁRI TÁBOR? Kōtōdések – Minden gyerek fejlesztheti a szociális képességeit, ez nemcsak ismerkedést jelent, hanem például a meglévő barátságok ápolását és fenntartását is. Különösen alkal- masak erre az ottalvós táborok. Élmények – A nyári táborok egy más dimen- zióba repítik a gyerekeket: új tapasztalatokat szereznek, jóval intenzívebbeket és színeseb- beket, mint az iskolában vagy otthon. A tábo- rozás igazi csapatmunka, amit nem lehet elég korán elkezdeni. Elfogadás A kapcsolatok kialakítása és fenn- tartása érdekében elengedhetetlen a különb- ségek el- és befogadása. A nyári táborokban eltérő körülményekből érkező gyerekek talál- koznak, ahol kiütközhetnek az ebből fakadó különbségek, és a gyerekek megtanulhatják. az elfogadás művészetét. Ne vigyen magával olyan ételt, ami meg- romolhat, a legjobb a száraz sütemény vagy sós nasi, és olyan Üdítő, ami könnyen visszazárható. papir kendo Reál online magazin 2024. június Olcsó vagy drága? Ha csak a befizetendő összegre alapozzuk a döntésünket, nem biztos, hogy az olcsóbb a jobb. Járjunk utána alaposan, hogy az ár mit is tartalmaz. Milyen ételt kap a gyerek, benne. vannak a belépők, hány nyelvóra jár ezért? Sokszor a plusz költségek többe kerülnek, mint amennyivel drágább lenne a másik tábor. Mi akarjuk vagy a gyerek? Ne hagyjuk ki a gyerekünket a döntésből. Szűkítsük le a kínálatot az anyagilag megfele- lökre, és engedjük meg, hogy ó válasszon. Ha ót is megkérdezzük, lehet, hogy rejtett érdek- lődési körét is megismerjük, például a számí- tógép előtt ülő fiúról kiderül, hogy igazából rajong a természetért. Mire figyeljünk még? Keressünk a gyerekünk korosztályához illő tábort: egy-két év korkülönbség ideális a tá- borozók között, de 4-5 évvel idősebbek már teljesen más programokat igényelnek, baráti kapcsolatot sem igazán tudnak kialakítani egymással. Azt pedig talán nem is kell monda- nunk, hogy a jó nevelők biztonságot jelente- nek a gyerekeknek és a szülőknek is. Milyen táborok közül választhatunk? Régebben a táborok általában valamilyen viz- parton voltak és a fő programot a strandolás jelentette. Ma már jóval célirányosabb tábo- rok közül választhatunk, bár a strandprogram még mindig talán a legnépszerűbb a gyerekek körében. Ha a víznél maradunk, akkor vannak kenus, vitorlás, úszó-, sőt, horgásztáborok is. A kéz- műveskedés rajongói választhatnak az agya- gozás, festés, fafaragás, szobrászkodás között, de akár a rajzfilmkészítésbe is belekóstolhat- nak. Az állatok szerelmesei mehetnek tanyára, lovastáborba, állatkertbe vagy kutyás foglal- kozásokra. Sporttábort valószínüleg minden sportágból találunk, akár kezdőbb, akár hala- dóbb szinten van gyerekünk. Felsorolni is ne- héz lenne, de a lényeg, hogy mindenki megta- lálhatja a neki való tábortípust a szűnidőben. Real Háztartási keksz Reál Piskóta Real Sóspálcika
Reál Csirkenyárs petrezselymes, olajbogyós, aszalt paradicsomos citromos rizssalátával Hozzávalók 4 fő részére: 20 dkg Reál rizs .3 ek aprított aszalt paradicsom ⚫ 10 dkg magozott olajbogyó . 1 citrom leve 1 ek olívaolaj 4 ek aprított petrezselyemzöld 50 dkg csirkecombfilé 2 fej vöröshagyma 1 db cukkini ⚫ 3 ek olaj 1 tk fokhagymagranulátum 1 tk kakukkfű ⚫ só ízlés szerint 1. lépés – A rizst enyhén sós vízben meg- főzzük, majd leszűrjük. 2. lépés – A megfőtt és kihűlt rizst összeke- verjük az aprított aszalt paradicsommal, a feldarabolt olajbogyóval, a petrezselyemzöld- del, az olívaolajjal, a citrom levével és hűtőben. pihentetjük 30-40 percet tálalás előtt. 3. lépés – A húst és a cukkinit felkockázzuk, majd összeforgatjuk az olajjal, a fokhagy- magranulátummal és a kakukkfűvel. 4. lépés – A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. 5. lépés A húst, a cukkinit, a hagymát fanyársakra húzzuk. és grillen minden oldalán gyakori forgatás mellett megsütjük. 6. lépés – A megsült nyársakat a rizssalátával tálaljuk. Összes idő: 45 perc + rizs hűlési ideje Nehézség foka: könnyű Adag: 4 adag Reál online magazin 2024. június Grillen sült debreceni kolbász fűszeres uborkás paradicsomsalátával Hozzávalók 4 fő részére: ⚫ 8 db Falusi debreceni kolbász .50 dkg paradicsom . 1 kígyóuborka 1 tk morzsolt oregano • 1 tk fokhagymagranulátum ⚫ só ízlés szerint ⚫ 4 csipet frissen őrölt bors ⚫ 2 ek olívaolaj 1. lépés – A paradicsomot és az uborkát kisebb kockákra vágjuk és összekeverjük fokhagymagranulátummal, oregánóval. borssal és olívaolajjal. 2. lépés ízlés szerint megsózzuk, és hűtőben pihentetjük 30 percet. 3. lépés – Ezalatt elkészítjük a kolbászokat. Ehhez a grillt bemelegítjük, és a kolbászok mindkét oldalát 3-4 perc alatt megsütjük gyakori forgatás mellett. 4. lépés – A kolbászokat a salátával tálaljuk. Összes idő: 20 perc + hűtés Nehézség foka: könnyű Adag: 4 adag Tipp: a kolbászokat serpenyőben is megsüthetjük. Falusi Coimage Bebrida